Ιωάννη Ν. Βέργου
.
17-8-10_sinantisi_60ridonΎστερα από 50 περίπου χρόνια,  ανταμώσαμε στις 17/8/2010, οι συμμαθητές   του δημοτικού  σχολείου   Σέρβου Αρκαδίας, στην αίθουσα  του  νεοσύστατου Πολιτιστικού   Κέντρου  του  χωριού.
Η  Ελένη  του   Μήτσιου   του  Πετρούλια, που είχε έρθει από την Αυστραλία, είχε  ετοιμάσει  καφέ   και δίπλες και περίμενε τους συμμαθητές της με μεγάλη  αγωνία, λέγοντας:
"Άραγε   θαρθούν;"
Κάποια  στιγμή   άρχισαν   να κατεβαίνουν   ένας-ένας  τα   σκαλιά: Η  Χρυσούλα  Μπόρα,    ο Θανάσης Τρουπής,   η  Κατερίνα    Βέργου,   η  Σοφία   Σχίζα,   η  Διαμάντω  Μπόρα,     ο   Κώστας   Χρονοπουλος,   ο  Βασίλης  Παπαγεωργιου. Τελευταία   κατέβηκε η    Ελένη   του  Φώτη του "Σκορδή", η  οποία   μετέφερε  και  τους  χαιρετισμούς του   Μαιευτήρα      Διονύση   Δημόπουλου.    Δεν  είχαν  έρθει  ο Θοδωρής Φ. Κουτσανδρέας  και η    Σοφία    Μ. Δημόπουλου.
Η  Συγκίνηση των συμμαθητών ήταν μεγάλη,   ανταλλάξαμε    όλοι αγκαλιές   και φιλιά   και  ρωτούσαμε να μάθουμε ο ένας τα νέα του άλλου. Η Ελένη   θυμόταν  τα  πάντα  από  το χωριό. Τα    σόγια,   τα   τοπωνύμια και ένα σωρό άλλα πράγματα.   
Με  την  κόρη της   Μαρία πρόσφεραν καφέ και ευχαρίστησε τους συμμαθητές της που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της. Καθισμένοι    όλοι γύρω-γύρω, αρχίσαμε να   συζητάμε για  τα  σχολικά μας  χρόνια στο χωριό και διάφορα άλλα και να απολαμβάνουμε τη συνάντηση. Με    χαμόγελα, αστεία και θύμισες από τα παλιά, πέρασε μια ωραία μέρα. Τραβήξαμε φωτογραφίες   και  συμφωνήσαμε  να ξανασμίξουμε    σύντομα.
Η  Ελένη,  που είχε την πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης, σε  τηλεφωνική  της επικοινωνία  μετέφερε  τα  συγχαρητήρια της στο ΔΣ του Συνδέσμου και   σε  όσους    βοήθησαν     στην κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου και ευχήθηκε υγεία σε όλους τους πατριώτες.
.
(ΧΙΜ_10-1-11)
 

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.