poli_200_150Ο Σύνδεσμος αναζητεί όλους τους τρόπους για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των πατριωτών, την ψυχαγωγία και τις ευκαιρίες για να βρεθούμε όλοι μαζί οι πατριώτες. Γι’ αυτό και μεταφέρει την ημερομηνία της αναβληθείσας εξαήμερης εκδρομής στο λίκνο της Ορθοδοξίας, την Κωνσταντινούπολη και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, τον Αύγουστο και συγκεκριμένα από Παρασκευή 26 έως Τετάρτη 31 του μήνα.

Η εκδρομή θα γίνει οδικώς και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Την 1η ημέρα (Παρασκευή, 26/8) αναχώρηση από την Αθήνα για την Κομοτηνή, με διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της πόλης.

Τη 2η ημέρα (Σάββατο, 27/8) αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα φθάσουμε το απόγευμα. Μετά την επίσκεψη στην Παναγία των Βλαχερνών και την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Την 3η ημέρα (Κυριακή, 28/8) θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί όπου βρίσκονται οι τάφοι των Πατριαρχών, τη Μονή της Χώρας, τη μεγαλύτερη πινακοθήκη βυζαντινών ψηφιδωτών στον κόσμο και θα ακολουθήσει προσκύνημα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στη συνέχεια θα κάνουμε τα ψώνια μας στο Καπαλί Τσαρσί, με τις 4.000 μαγαζιά. Θα ακολουθήσει μια μίνι θαλάσσια περιήγηση στον μοναδικό Βόσπορο ενώ το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία για νυχτερινή περιήγηση στα αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης.

Την 4η ημέρα (Δευτέρα, 29/8) θα επισκεφθούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου βρίσκονται η γερμανική κρήνη του Κάιζερ, ο Αιγυπτιακός οβελίσκος, ο χάλκινος κίονας των Δελφών και η στήλη του Πορφυρογέννητου. Θα ακολουθήσει επίσκεψη - περιήγηση στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας και στη Δεξαμενή του Ιουστινιανού και ξενάγηση στο μεγαλοπρεπές παλάτι του Ντολμά Μπαξέ. Στη συνέχεια, με το καραβάκι της γραμμής αναχωρούμε (προαιρετικά) για το μεγαλύτερο και ομορφότερο νησί των Πριγκιποννήσων, την Πρίγκιπο, με τα παλιά ελληνικά σπίτια. Το βράδυ όσοι θέλουν θα μπορούν να διασκεδάσουν με χορούς και τραγούδια της Ανατολής.

Την 5η ημέρα (Τρίτη, 30/8) θα αναχωρήσουμε για την Ανδριανούπολη όπου θα επισκεφθούμε (εφόσον είναι ανοικτό) το τζαμί Σελίμιγιε, και στη συνέχεια θα τριγυρίσουμε στη γραφική αγορά της πόλης. Νωρίς το βράδυ θα φθάσουμε στην Κομοτηνή για διανυκτέρευση.

Την 6η ημέρα (Τετάρτη, 31/8), μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για την Αθήνα, όπου θα φθάσουμε αργά το βράδυ.

Το κόστος συμμετοχής είναι 310 € κατ’ άτομο και περιλαμβάνει:

  1. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία 4* (δίκλινο), πρωινό και τρία (3) γεύματα.
  2. Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  3. Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ,σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  4. Tρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Κων/πολη.
  5. Τρία (3) γεύματα συνολικά, σε τοπικά εστιατόρια στην Κων/πολη (ένα δείπνο για κάθε μέρα παραμονής στην Πόλη).
  6. Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Κομοτηνή.
  7. Πρωινό καθημερινά, Έμπειρο συνοδό, Ξεναγήσεις, Κρουαζιέρα στον Βόσπορο, ΦΠΑ, Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλιση με τη GENERALLYLIFE με καλύψεις ζωής, ατυχήματος, νοσηλείας και ιατροφαρμακευτικών εξόδων καθώς και επείγουσας αερομεταφοράς καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Ασφάλιση με κάλυψη αστικής ευθύνης ή με προεδρικό διάταγμα είναι υποχρεωτική και η παροχή της από τα τουριστικά γραφεία κρίνεται επιβεβλημένη από τον νόμο.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια και γενικά όπου απαιτείται.
  • Προσωπικά έξοδα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΕΙΣΟΔΟΙ σε χώρους και μουσεία:

  • Αγιά Σοφιά περίπου 10,00€
  • Παλάτι Τοπ Καπί περίπου 10,00€
  • Παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ περίπου 8,00€
Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με τον πατριώτη Θύμιο Δημητρόπουλο του Κωνσταντίνου (εγγονός του Στρατηγού) τον οποίο ευχαριστούμε! Όσοι πατριώτες ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν, για να δηλώσουν συμμετοχή ή τυχόν διευκρινήσεις, στο mail του Συνδέσμου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , όπως και στα τηλέφωνα:

Μαρίνα Μαραγκού:                 6940649313

Κατερίνα Κωνσταντοπούλου:    6936713101

Μαρίνος Ρουσιάς:                   6972991137

** Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της εκδρομής είναι να συμμετάσχουν τουλάχιστον 30 πατριώτες. Σημειώνεται ότι η εκδρομή δεν πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, λόγο μη συμπλήρωσης (οριακά) του ελαχίστου αριθμού συμμετεχόντων αλλα και για λόγους ασφάλειας, μιας και την ίδια περίοδο διενεργήθηκαν εθνικές εκλογές στη γείτονα χώρα.

 



Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.