Το απόγευμα της ίδιας ημέρας που έγινε η Γ/Σστο χωριό (Κυριακή 16-8-2015) συνήλθαν τα  μέλη που εξελέγησαν και που βρίσκονταν στο χωριό, για την συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα, αφού είχε προηγηθεί συνεννόηση και με τα υπόλοιπα μέλη.

Ο Ι. Τσαντήλας από Αράπηδες, δήλωσε πως δεν μπορεί να μετέχει του ΔΣ και πως η πρόταση για την εκλογή του έγινε χωρίς την δική του συγκατάθεση. Κατόπιν αυτού τα υπόλοιπα μέλη αποφάσησαν να καλέσουν τον Ι. Ν. Βέργο, πρώην αντιπρόεδρο του Συνδέσμου,  να προσέλθη στο ΔΣ, πρόταση που έγινε αποδεκτή. Επίσης ο Γ. Τρουπής παρακάλεσε να μη μετέχει του ΔΣ, λόγω φόρτου εργασίας αυτή την περίοδο και πρότεινε το Θωμά Κούτρα, γαμπρό του Ν. Θ. Σχίζα, με τον οποίο είχε συζητήσει προηγουμένως το θέμα. Δήλωσε πάντως πως αν με αυτή του την πρόταση υπάρχει κίνδυνος να διαλυθεί ο Σύνδεσμος θα την ανακαλέσει και έχει την πρόθεση να ασχοληθεί μελλοντικά με τα συλλογικά του χωριού. Μετά εκτενή διαλογική συζήτηση η πρόταση έγινε αποδεκτή και έτσι προσήλθε ο Κ. Κούτρας στη συνεδρίαση.

Σχετικά με την όλη διαδικασία, τόσο στη Γ/Σ όσο και στη συγκρότηση ΔΣ,συζητήθηκε το θέμα και συμφώνησαν όλα τα μέλη ότι είναι αυτονόητο πως υπέρτερο αγαθό αυτή τη στιγμή είναι η αποφυγή διάλυσης του Συνδέσμου και σε δεύτερη μοίρα η ακριβής τήριση του γράμματος του κανονισμού. Αυτό το πνεύμα επικράτησε και στη Γ/Σ.

Τελικά με την παρουσία 6 μελών το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Ι. Κ. Μπόρας

Αντιπρόεδρος: Ι. Ν. Βέργος

Ταμίας: Ι. Στ. Βέργος

Γραμματέας: Χ. Ι. Μαραγκός.

Υπεύθυνη για το Πολιτιστικό Κέντρο: Βάσω Λιατσοπούλου.

Μέλη: Κ.Ν. Σχίζας, Θ. Γ. Τρουπής, Γ. Δ. Βέργος και Θωμάς Κούτρας.

Μετά την ολοκλήρωση της σύνθεσης του ΔΣ, ο πρόεδρος Ι. Μπόρας ευχαρίστησε όλα τα μέλη για την συμμετοχή τους στο ΔΣ και δήλωσε πως όλοι μαζί θα κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο για το χωριό.

Πριν τη λήξη της συνεδρίασης αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αντιμετωπισθεί άμεσα και κατά το δυνατόν το επείγον θέμα της υγρασίας στο Π/Κ, πριν αρχίσουν οι βροχές.Επίσης, μετά από πρόταση του Γ. Βέργου ανατέθηκε στον ίδιο η οργάνωσητης διαδικασίας για τη διενέργεια μικρής λαχειοφόρου αγοράς με κλήρο μια τηλεόραση, ώστε να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα για τις άμεσες ανάγκες του Συνδέσμου. Ακόμη αποφασίστηκε να καθαρισθεί και να τακτοποιηθούν τα πράγματα, κυρίως στο γραφείο του Συνδέσμου στο Π/Κ, αφού η κατάσταση στο χώρο αυτό  ήταν αποκαρδιωτική και εξαιρετικά στενάχωρη. Για το συγκεκριμμένο θέμα προσφέρθηκε η Ελένη Τρουπή, κόρη του αείμνηστου πατριώτη λογοτέχνη Θ. Τρουπή να τακτοποιήσει την βιβλιοθήκη που βρίσκεται στο γραφείο και περιλαμβάνει τα βιβλία που πρόσφερε η οικογένεια στη μνήμη του πατέρα της. Τέλος, στο γραμματέα ανατέθηκε η δημοσίευση της συγκρότησης του ΔΣ στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου, για ενημέρωση των απανταχού πατριωτών.

Ο Γραμματέας Χ. Μαραγκός

(XIM)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.