sfragidaΤην Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 συνήλθαν σε συνεδρίαση  τα μέλη του ΔΣ, στο γραφείο του Συνδέσμου στην Αθήνα. Παρόντα ήσαν 7 από τα 9 μέλη.

Το μοναδικό θέμα συζήτησης αφορούσε στην ανανέωση της ατζέντας του Συνδέσμου, που έχουν καταχωρηθεί τα ονόματα, οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των πατριωτών.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία ατζέντα τυπώθηκε πριν 11 χρόνια (2005). Είναι επόμενο στα χρόνια που πέρασαν αρκετοί πατριώτες  να έχουν πεθάνει, αρκετοί να έχουν ενηλικιωθεί και κάποιοι να έχουν αλλάξει διευθύνσεις  και τηλέφωνα.  Κρίθηκε επομένως σκόπιμο  να εκδοθεί μία νέα ατζέντα, που να περιλαμβάνει όσο το δυνατό περισσότερες από τις παραπάνω μεταβολές. Είναι πολύ πιθανό, με την (αρνητική) πορεία  που φαίνεται  πως έχουν τα συλλογικά μας πράγματα, να μην καταστεί δυνατόν στο μέλλον να επανεκδοθεί  η ατζέντα. Συνεπώς η τωρινή επανέκδοση έχει ξεχωριστή σημασία για την ιστορία του τόπου μας και τις μελλοντικές γενεές των πατριωτών.

Είναι αυτονόητο πως η διαδικασία αυτή είναι πολύ κοπιαστική,  γιατί δεν υπάρχει η αναγκαία ανταπόκριση των πατριωτών.  Τα πράγματα θα είναι  πολύ εύκολα αν οι πατριώτες στείλουν ένα e-mail στο σύνδεσμο (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), -όλοι έχουν κάποιο νέο στο περιβάλλον τους που να μπορεί να στείλει ένα e-mail-  ή τηλεφωνήσουν σε ένα μέλος του ΔΣ για να πουν τις μεταβολές που υπάρχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον,  τα τελευταία 11 χρόνια.  Έτσι και αλλιώς εμείς  επαναλαμβάνουμε την έκκληση:

 Παρακαλούμε θερμά τους πατριώτες  να ανταποκριθούν σε αυτό μας το κάλεσμα, για να γίνει όσο το δυνατό καλύτερη και πληρέστερη η νέα ατζέντα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν θα μπορεί κανείς να εκφράσει τη δυσφορία του για τυχόν λάθη, αν ο ίδιος δεν στείλει στο Σύνδεσμο  τυχόν αλλαγές στο οικογενειακό του περιβάλλον, που έχουν σχέση με την ατζέντα. Τα μέλη του ΔΣ «μοιράστηκαν» τα ονόματα που υπάρχουν τώρα στην ατζέντα, ώστε   το όλο εγχείρημα να γίνει με λιγότερο κόπο και ενδεχομένως μεγαλύτερη επιτυχία.

 Είναι πολύ πιθανό, κάποια στιγμή να δεχθείτε ένα τηλεφώνημα από μέλος του ΔΣ, σχετικά με την ατζέντα. Σας παρακαλούμε να είστε προετοιμασμένοι και να δώσετε τις πληροφορίες που θα σας ζητηθούν.

Ο γραμματέας  του Συνδέσμου

Χ. Ι. Μαραγκός


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.