Έφυγε από τη ζωή στις 25 Μαϊου 2014 ο Ηλίας Χρήστου Σχίζας σε ηλικία  63 ετών, και η εξόδιος ακολουθία θα γίνει  την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Ίλιον στις 10:30 π.μ. Γεννήθηκε στου Σέρβου το 1951, γονείς του ήσαν ο Χρήστος (Χρηστάκης) Η. Σχίζας και η Κανέλλα Βασ. Σουλελέ. Παντρεύτηκε την  Ειρήνη και έκαναν το Χρήστο που σήμερα είναι φοιτητής.

 

Σπούδασε με δύσκολες συνθήκες οδοντογιατρός, και ήταν καλός επιστήμονας που πολλοί συγχωριανοί μας δεν θα τον ξεχάσουν για τις υπηρεσίες υγείας που τους προσέφερε. Η Μοίρα του επεφύλαξε μια μακρόχρονη δοκιμασία υγείας με οδυνηρό τέλος.

 

Ο Ηλίας ήταν στοργικός οικογενειάρχης, ευγενικός, πράος και αθόρυβος άνθρωπος. Υπήρξε ενεργό μέλος του Συλλόγου μας και είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Απανταχού Σερβαίων "Η Κοιμήση της Θεοτόκου".

 

Ο βιολογικός χαμός του είναι μια απώλεια για την κοινωνία των Σερβαίων και όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.

 

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.