Στις 17 Αυγούστου 2014 πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, όπως προβλέπεται από το καταστατικό λειτουργίας του, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού μας Σέρβου.

 Το Σώμα της συνέλευσης αποφάσισε να ορίσει Πρόεδρος της, τον Καθηγητή Ιατρικής κ. Γεώργιο Θ. Τρουπή και Γραμματέα τον Παναγιώτη Κ. Παγκράτη. Ο Πρόεδρος προ της όλης διαδικασίας εξήρε το ρόλο των πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στη Γορτυνία και επεσήμανε ότι απαιτείται διαρκής προσφορά όλων των πατριωτών, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, για να συνεχίσει ο Σύνδεσμος Απανταχού Σερβαίων να είναι ένας από τους ζωντανότερους στην ευρύτερη περιοχή.

Τα Θέματα της ημερήσιας διάταξης ήσαν τα εξής:

1. Απολογισμός του Δ.Σ. του Συνδέμσου

2. Προτάσεις και τοποθετήσεις των μελών

3. Κλείσιμο της Συνέλευσης

Πρώτος έλαβε το λόγο ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. κ. Μαρίνος Ι. Ρουσιάς, που ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την συμμετοχή τους στη Συνέλευση, και λεπτομερώς αναφέρθηκε στις δραστηριότητες τους στο μεσοδιάστημα από την τελευταία καταστατική συνέλευση μέχρι και σήμερα, σημειώνοντας για μια ακόμη φορά την αμέριστη υποστήριξη των συγχωριανών στις εκδηλώσεις του Συλλόγου, που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής της τοπικής μας κοινωνίας. Σημείωσε δε, ότι η τρέχουσα σύνθεση του Δ.Σ. ολοκληρώνει τον Μάρτιο τη δεύτερη συνεχόμενη θητεία του και νέοι πατριώτες θα πρέπει να αναλάβουν την τύχη του ανωτέρου συλλογικού οργάνου, με νέες ιδέες και όραμα.

Το λόγο έλαβε ο Κώστας Ν. Δάρας αφού συγχάρηκε τα μέλη του Δ.Σ. για την όλη δραστηριότητα τους, έκανε την πρόταση να γίνονται περισσότερες εκδηλώσεις, όπως αυτή της προηγούμενης ημέρας με ομιλητή τον Καθηγητή κ. Γεώργιο Τρουπή, ώστε οι πατριώτες να ενημερώνονται για διάφορα ζητήματα, π.χ. επιστημονικά, κοινωνικά κ.λπ.

Η Φανή Παναγοπούλου στη συνέχεια παρότρυνε το Δ.Σ. του Συνδέσμου να χρησιμοποιεί την έδρα του για τις Γ.Σ. της Αθήνας, μιας και είναι στο κέντρο και βολεύει η πρόσβαση με το ΜΕΤΡΟ από όλες τις περιοχές.

Ο Γενικός Γραμματέας στη δευτερολογία του απάντησε στην κα Παναγοπούλου ότι συμφωνεί μαζί της αλλά ο λόγος που επιλέγονται χώροι εκδηλώσεων είναι πολύ συγκεκριμένος, μιας και εκτός από τη Γ.Σ. λαμβάνουν χώρα και άλλα δρώμενα όπως απονομή μαθητικών βραβείων, κοπή πίτας κ.λπ. που δύσκολα μπορούν να πραγματοποιηθούν στο γραφείο της Αγ. Μάρκου λόγω ακαταλληλότητας του χώρου. Επίσης, φέτος διερευνήθηκε η δυνατότητα του Δήμου Καλλιθέας να παραχωρήσει χώρο ώστε να πραγματοποιηθεί εκεί η Γ.Σ. αλλά δεν κατέστει δυνατό. Έτσι, επιλέχθηκε η περίπτωση του ΚΥΒΕ Περιστερίου, όπου η Δημοτική Αρχή το παραχώρησε δωρεάν για τις ανάγκες του Συνδέσμου.

Στο σημείο αυτό περατώθηκαν οι εργασίες της Συνέλευσης, ο Πρόεδρος αφού ευχαρίστησε όλους για τον ουσιαστικό διάλογο που έγινε, ευχήθηκε σε όλους υγεία και με το καλό του χρόνου να τα ξαναπούμε.

Σέρβου, 17 Αυγούστου 2014

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ.                                                       Ο Γραμματέας της Γ.Σ.

Γεώργιος Θ. Τρουπής                                                     Παναγιώτης Κ. Παγκράτης

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                     Ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ.

Θεόδωρος Ν. Σχίζας                                                       Μαρίνος Ι. Ρουσιάς

 

 

  

Τo Slideshow ανοίγει σε νέο παράθυρο/καρτέλα.
Για να επιστρέψετε στην παρούσα σελίδα και να συνεχίσετε θα πρέπει να κλείσετε το νέο παράθυρο/καρτέλα.
Κλικ στην κατωτέρω φωτογραφία για να συνδεθείτε.

gs08-201414 Φωτογραφίες

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.