Στα πλαίσια των ευρύτερων δραστηριοτήτων του Συνδέσμου, θεωρούμε χρέος να κάνουμε  ένα μνημόσυνο μέσω της ιστοσελίδας, για όσους πατριώτες έφυγαν νωρίς  από τη ζωή. 

     Το μέλος του ΔΣ Γ. Δ.  Βέργος ανέλαβε αυτή την εργασία και συγκέντρωσε αρκετά στοιχεία, από τις δημοσιεύσεις στην εφημερίδα του Συνδέσμου «Αρτοζήνος», αλλά και από άλλες πηγές, για άτομα ηλικίας από 0-60 ετών.  Πιθανότατα θα υπάρχουν και άλλα ονόματα πατριωτών που δεν βρέθηκαν στοιχεία και για τα οποία καλό θα είναι οι συγγενείς τους να μας  στείλουν ότι στοιχεία έχουν να προσθέσουμε τα ονόματα στον κατάλογο.  Επίσης θα υπάρχουν και κάποια λάθη τα οποία μπορούν να διορθωθούν, αν μας γίνει σχετική ενημέρωση. 

Η κατάταξη έγινε σε 5 κατηγορίες, με βάση την ηλικία θανάτου (σε παρένθεση το έτος θανάτου). 

0-20 ετών:    15 πατριώτες 

21-40 ετών:  26 πατριώτες. 

41-50 ετών:  27 πατριώτες 

51-55 ετών    20 πατριώτες και 

56-60 ετών    3Ο πατριώτες

 

ΣΥΝΟΛΟ  118 ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

 

                      ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ

 

Α) ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 20 ΕΤΩΝ:   15 πατριώτες

 

1)ΣΧΙΖΑ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ (ΛΙΑΣΧΙΖΑ) 

8 ετών (1955). 

Πέθανε μετά από σύντομη ασθένεια. Αδερφή του Κώστα Ν. Σχίζα, που είναι σήμερα μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου μας. 

 

2)ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ. 

14 ετών (1999). 

Ήταν εγγονός του Μήτσιου Χειμώνα από τους Αράπηδες. Ο Θάνατος προήλθε από ανακοπή της καρδιάς την ώρα προπόνησης σε ομάδα ποδοσφαίρου στον αθλητικό Όμιλο «Κουκουβάουνες», λόγω καρδιακής πάθησης. 

3)ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

14 ετών (1976). 

Ήταν εγγονός του Αγγελή Δημόπουλου (αυτός ήταν αδερφός του γιατρού Ι. Δημόπουλου) από την κόρη του Αιμιλία που ζούσε στην Δημητσάνα. Ο πατέρας του παιδιού Θύμιος είχε μπαρουτόμυλο στη Δημητσάνα. Μια μέρα που πατέρας και γιός έτρωγαν έξω από το μύλο κάτω από ένα δένδρο έγινε τρομερή έκρηξη στο μπαρουτόμυλο, ισοπεδώθηκε το κτίριο και το παιδί σκοτώθηκε και βρέθηκε 20-30 μέτρα μακριά μέσα στο ποτάμι.

 

4)ΔΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ του ΓΙΩΚΟΥ 

15 ετών (1947) 

Σκοτώθηκε κατά λάθος από εκπυρσοκρότηση όπλου. Φύλαγε τις γίδες του στην περιοχή «τσιούμπι» του χωριού, εκεί που είχαν πάει για κυνήγι και άλλοι συνομήλικοί του. Αδέρφια του ο Νίκος και Γιάννης και αδερφές του η Γιαννούλα και η Σούλα (μόνη εν ζωή). 

 

5)ΒΕΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΟΥ 

15 ετών (1959). 

Σκοτώθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα όταν εξεράγη στα χέρια του χειροβομβίδα (προφανώς από τον εμφύλιο), που είχε βρει απέναντι στου «Τσιούμπι», που φύλαγε τις γίδες του. Έχει πολλές αδερφές. Ο πατέρας του Πανάγος και η μητέρα του Παρασκευή έχουν πεθάνει.

 

6) ΒΕΡΓΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 

15 ετών (1961). 

Πέθανε στην Αθήνα, συνεπεία τροχαίου ατυχήματος. Ο αδερφός της Γιάννης είναι ο ταμίας σήμερα του Συνδέσμου.

 

7)ΜΠΟΡΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΤΟΥ ΙΩ. 

17 ετών (1983). 

Ήταν εγγονός του Μπόρα Παρασκευά (Νούση), που σκοτώθηκε στον πόλεμο με τους Ιταλούς το 1940. Έμενε στην Τρίπολη και ο πατέρας του είναι ράφτης.

 

8)ΣΧΙΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝ. 

17 ετών (1985) 

Ήταν εγγονός του Ηλία Ν. Σχίζα (Λιασχίζα) από το γιό του Παναγιώτη και έμενε στα Λασταίικα. Ο θάνατος οφειλόταν σε τροχαίο ατύχημα ύστερα από αγώνα με μηχανές που έκαναν συνομήλικοι. Την ίδια τύχη και ο αδελφός του Γιώργος μετά από 8 χρόνια. Ο πατέρας τους πέθανε πριν 2 περίπου χρόνια.

 

9)ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΜΙΧΟΥ 

18 ετών (1949) 

Πέθανε στην Αθήνα, στα Δεκεμβριανά, από αδέσποτη σφαίρα.

 

10)ΤΡΟΥΠΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 

18 ετών (1955) 

Πέθανε τον Ιανουάριο του 1955 μετά από σύντομη ασθένεια. Από τα αδέρφια της έχουν πεθάνει ο Μήτσιος και ο Γιάννης και εν ζωή είναι η Ρήνα, ο Νίκος, ο Αποστόλης, ο Γιώργος (καθηγητής Ιατρικής) και η Ελένη.

 

11)ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 

19 ετών (1987) 

Ήταν εγγονός του «Λιασαμαρά». Ο θάνατός του προήλθε από μακροχρόνια αρρώστια. Ο πατέρας του πέθανε πριν μερικά χρόνια λόγω πτώσης από σκάλα.

 

12)ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡ. 

19 ετών (1990).

Έπασχε από χρόνια νόσο και πέθανε μετά από χειρουργική επέμβαση. Οι γονείς του Χρήστος και Φανή (του Λιατσιοθοδωρή) και ο αδερφός του Γιάννης ζουν στην Αθήνα.

 

13)ΔΕΔΕΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. 

20 ετών (1978). 

Ήταν εγγονός του «Μήτσιο-Γρέκη» και πέθανε από τροχαίο την ώρα της εργασίας του.

 

14)ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. 

20 ετών (1983). 

Κόρη της Ντίνας Ηλ. Χρονόπουλου (Μαρθολιά). Πέθανε από τροχαίο στο δρόμο Αθηνών-Κορίνθου, όπου τραυματίστηκε και η αδερφή της Μάρθα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

15) ΛΙΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΙΛΑΟΥ

 12  ετών (1968)

Πέθανε το χειμώνα στα Λαγκάδια, που πήγαινε στο Γυμνάσιο. Γκρεμίστηκε ο τοίχος του σπιτιού που έμενε, στην περιοχή "Αγιώργη" και την καταπλάκωσε στο κρεβάτι που κοιμόταν.

 

Β) ΑΠΟ 21 ΜΕΧΡΙ  40 ΕΤΩΝ:   26  πατριώτες

 

15)ΒΕΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡ. 

21 ετών (1982). 

 Πέθανε στην Αμερική όπου είχε πάει για μεταμόσχευση, λόγω λευχαιμίας. Ήταν φοιτητής χημικού στο Παν. Ιωαννίνων. Η μητέρα του είχε την ίδια τύχη ένα χρόνο αργότερα. Ο πατέρας του ζει στο Ίλιον και η αδερφή του στην Καρδίτσα παντρεμένη με 2 παιδιά.

 

16)ΡΟΥΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ. 

21 ετών (1970). 

Ο Γιάννης υπηρετούσε στο στρατό, ήταν αλεξιπτωτιστής και σκοτώθηκε μαζί με άλλους 30 περίπου, όταν το αεροπλάνο που τους μετέφερε για πτώση με αλεξίπτωτο προσέκρουσε σε βουνό κοντά στα Μέγαρα.

 

17)ΚΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝ. 

22 ετών (1988) Γιός της Πηνελόπης Π. Κατσιάπη. Σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανάκι που οδηγούσε ο ίδιος..

 

18)ΒΕΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ (ΤΣΑΝΟΓΙΑΝΝΗ). 
22 ετών (1950) Πνίγηκε στη θάλασσα της Κορίνθου. Η αδελφή του Χριστίνα μένει στην Κόρινθο. .
.
 19)ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΜΑΡΙΝΗ 
24 ετών (1971).
 Πρόκειται για τροχαίο ατύχημα. Αδέρφια του είναι ο Ηλίας, ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Τάσος και η Διαμάντω που πέθανε το 1998. .
.
 20)ΣΧΙΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ Π.
 24 ετών (1993).
 Εγγονός του «Νίκου του Λιασχίζα». Σκοτώθηκε σε τροχαίο. Οδηγούσε μηχανάκι και τον παρέσυρε αυτοκίνητο. Ζούσε στα Λασταίικα και 8 χρόνια πριν είχε την ίδια τύχη και ο αδερφός του. . 
.
21)ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
24 ετών (1993).
 Ήταν γιος της Βάσως Δ. Κωνσταντόπουλου. Σκοτώθηκε με μηχανάκι που οδηγούσε ο ίδιος στην Αθήνα στο δρόμο Φιλαδέλφειας προς Κηφισιά. Τραυματίστηκε βαριά και ο φίλος του που ήταν στο μηχανάκι . 
.
22)ΤΣΙΜΠΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ 
25 ετών (2008).
 Γιός της Ρίνας Κ. Σχίζα (Κωσταντάκου). Σκοτώθηκε σε τροχαίο στο δρόμο Τρίπολης Καλαμάτας. Προσπάθησε να φθάσει προπορευόμενο αυτοκίνητο φίλου του που έχει ξεχάσει κάτι για να του το δώσει.
 . 
23)ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝ. 
25 ετών (2008). 
Ατύχημα από ηλεκτροπληξία, λόγω επαφής σιδηρόβεργας που κρατούσε, με καλώδια υψηλής τάσης. Έμενε στο Ναύπλιο όπου είναι εγκατεστημένοι οι γονείς του. Έχει μία αδελφή. . 
 
24)ΒΕΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 
26 ετών (1952). Πέθανε το χειμώνα του 1952 λίγους μήνες μετά την απόλυσή του από το στρατό. Έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη. Αδέρφια του εν ζωή ο Ηλίας (Μπούκας), ο Γιάννης και η Μαρίνα.
 . 
25)ΜΠΟΥΡΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓ. 
(1991). 
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Αθήνα στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης. Ήταν ο ίδιος οδηγός του αυτοκινήτου και είχε μέσα φίλο του που σκοτώθηκε επίσης. Οι γονείς του μένουν στους Αράπηδες. Έχει δύο αδελφές.
. 
26)ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ του ΣΙΩΚΟΥ 
28 ετών (1965) 
Σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στη Λίμα του Περού. Ήταν ναυτικός και το ατύχημα συνέβη όταν βγήκε από το καράβι και τον παρέσυρε αυτοκίνητο. Ήταν ο μικρότερος από 9 αδέρφια και μία αδερφή. .
.
 27)ΠΑΤΕΛΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚ. 
29 ετών (1989) 
Γιός της Μοίρας, κόρης του δάσκαλου Δ. Σχίζα. Ήταν πτυχιούχος της Ιατρικής σχολής και όταν συνέβη το μοιραίο ήταν με στρατιωτική άδεια, γιατί υπηρετούσε τη θητεία του. Ο θάνατός του προήλθε από πτώση (από τον 3ο όροφο στο σπίτι του). Ο πατέρας του Νίκος, γιατρός επίσης , είχε πεθάνει νωρίτερα ξαφνικά σε ηλικία 53 ετών. Έχει έναν αδερφό . 
.
28)ΣΧΙΖΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ συζ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
35 ετών (1950) 
Πέθανε το 1950 από ανίατη ασθένεια, αφήνοντας 6 παιδιά ηλικίας 14 ετών έως 3 μηνών. Σήμερα ζούνε 4, ο Ηλίας, η Κατερίνα, ο Γιάννης και ο Κώστας που είναι μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου μας.
 . 
29)ΒΕΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΓΙΩΡΓΑΚΗ)
 37 ετών (1982) 
Τροχαίο ατύχημα, κατά την επιστροφή στο σπίτι του με ψώνια, πάνω σε ποδήλατο. Τον χτύπησε φορτηγό. Η οικογένειά του διαμένει στην Τρίπολη. Αδέρφια του είναι ο Παρασκευάς, ο Βασίλης, ο Μιχάλης, η Σταυρούλα (έχει πεθάνει), η Ελένη και η Σιούλα, χήρα του Μαρίνη Σκούρου. . 
 
30)ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του ΠΑΝ. 
31 ετών (2001)
Σκοτώθηκε από Αλβανό στην Αθήνα, ενώ πήγαινε στη δουλειά του. Ήταν πρωί και πήγαινε να πιάσει δουλειά στο Μάκρο, από το «ποτάμι», όπου και συνέβη το μοιραίο. Ο πατέρας του πέθανε το 2012. Είχε μια αδελφή παντρεμένη, που μένει στον Άγιο Ιερόθεο..  
.
31)ΜΠΟΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜ. 
33 ετών (1978). 
Σκοτώθηκε σε τροχαίο στο δρόμο Κορίνθου-Τρίπολης, μαζί με το θείο του Γιώργο Μπόρα, (αδερφό του πατέρα του), ενώ πήγαιναν στο χωριό μας Σέρβου. Οι γονείς του έχουν πεθάνει πριν αρκετά χρόνια. Η αδερφή του Χρυσούλα είναι παντρεμένη με το Ηλία Αθ. Σχίζα και μένουν στην Τρίπολη. Ο αδερφός του Νίκος είναι παντρεμένος και τον περισσότερο καιρό μένει στο χωριό. . 
.
32)ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΥΤΗΣ του ΠΑΝ. 
34 ετών (1996) 
Πνίγηκε σε λίμνη στο Τορόντο του Καναδά, ενώ διενεργούσε υποβρύχιες έρευνες, ως απεσταλμένος Πανεπιστημίου Ισπανίας. Ο πατέρας του έχει πεθάνει πριν αρκετά χρόνια, η δε μητέρα του Αθανασία Θ. Χειμώνα μένει στον Πειραιά και είναι από τους πλέον συχνούς επισκέπτες του χωριού, κυρίως τα καλοκαίρια. Η αδελφή του Ντίνα είναι μηχανικός και μένει στον Πειραιά και ο αδερφός του Θοδωρής είναι καθηγητής. . 
.
33)ΚΟΥΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 
35 ετών (2002)
 Εγγονός του Διαμαντή Κουτσανδρέα. 
.
34)ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ 
35 ετών (2012)
 Εγγονός του Μήτσιου Παναγόπουλου (Κωστάντιου). Ήταν καθηγητής εργασιοθεραπείας και εργαζόταν στην Αργολίδα. Οι γονείς του (Γιάννης και Σωτηρία Κ. Ρουσιά) και ο αδερφός του Δημήτρης μένουν στο Περιστέρι.
.
35)ΣΚΥΛΟΔΗΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
36 ετών (1977).
 Σύζυγος της Ελένης Ν. Παπαθωμόπουλου. Σκοτώθηκε από έκρηξη και πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο υφασμάτων που εργαζόταν, στην Αθήνα. Η γυναίκα του μένει στην Μεταμόρφωση και ο γιός του Δημοσθένης με τη σύζυγο του μένουν στο Παλαιό Φάληρο.
.
 36)ΣΧΙΖΑΣ ΙΑΣΩΝΑΣ του ΗΛΙΑ 
38 ετών (2008). 
Εγγονός του Νίκου του «Λιασχίζα», που έμενε στα Λασταίικα Ηλείας. Σκοτώθηκε σε τροχαίο κοντά στη Θήβα, ενώ επέστρεφε από τους Δελφούς όπου είχε κυλικείο στον αρχαιολογικό χώρο. Η γυναίκα του και η κόρη του κατοικούν στην αρχαία Ολυμπία, ενώ ο πατέρας του στον Πλάτανο Ηλείας (η μητέρα του έχει πεθάνει). Τα αδέρφια του Γρηγόρης και Χρήστος ασχολούνται επιχειρήσεις εστιατορίων, με καφετέριες και κυλικεία. 
.
37)ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ 
39 ετών (1998).
 Εγγονός του Πανάγου Ι. Δημόπουλου (Δημόγιαννη). Ο θάνατός του ήταν αιφνίδιος. Η οικογένειά του έμενε στο Μερκοβούνι της Τρίπολης.
.
 38)ΒΕΡΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΠΑΝΑΓΟΥ 
39 ετών (2002).
.
39)ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ συζ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΗ) 
(1955). 
Πέθανε από κακοήθη νόσο του εντέρου και άφησε 5 αγόρια ορφανά και ένα κορίτσι. Δύο από τα αγόρια αυτά, ο Γιάννης και ο Διονύσης είναι γιατροί καθηγητές Πανεπιστημίου.
.
 40)ΓΚΟΥΤΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΠΑΝΑΓΗ 
40 ετών (1945).
 Ήταν ζωγράφος και έχει αγιογραφήσει εικόνα στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής του χωριού μας. Το πατρικό τους σπίτι ήταν στο κέντρο του χωριού, που σήμερα είναι το σπίτι και η ταβέρνα του Γιάννη Ρουσιά.
.
ΑΠΟ 41 ΜΕΧΡΙ  50 ΕΤΩΝ:    27 πατριώτες 
41)ΕΙΡΗΝΗ, σύζ. ΙΩΑΝΝΗ Κ. ΜΠΟΡΑ 
41 ΕΤΩΝ (1995) 
Αιφνίδιος θάνατος από καρδιακό επεισόδιο, που συνέβη στη Δάφνη Γορτυνίας, στο κτήμα του πεθερού της Κ. Μπόρα. Είχε καταγωγή από την Μονεμβασία Λακωνίας. Ο σύζυγός της Γιάννης (πρόεδρος του Συνδέσμου μας, συνταξιούχος ανώτατος δικαστικός) και τα δύο της παιδιά, Κώστας και Λυκούργος, μένουν στην Αγία Βαρβάρα. 
.
 42)ΣΤΡΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΙΩΑΝΝΗ (ΝΤΕΡΗ) 
41 ΕΤΩΝ (1987).
 Πέθανε ύστερα από μακροχρόνια αρρώστια και άφησε δύο αγόρια δίδυμα. Οι γονείς της (Γιάννης και Μαρία) και ο αδερφός της Γιώργος που διέμενε στην Κυπαρισσία έχουν πεθάνει. Τα άλλα αδέρφια της Νίκος, Αριστείδης, Σπύρος και Χριστίνα μένουν στην Αθήνα. 
.
43)ΚΥΡΙΛΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 
41 ΕΤΩΝ (2009).
 Γιός της Κατερίνας του Ν. Σχίζα που έμενε στα Λασταίικα. Είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία και πνίγηκε σε ποτάμι της Αδελαΐδας. Ο πατέρας του ήταν από τη Δημητσάνα και έχει πεθάνει. Η μάνα του με την αδελφή του (η οποία είναι παντρεμένη), μένουν στην Αυστραλία. 
.
 44)ΚΟΥΡΜΟΥΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ 
43 ΕΤΩΝ (2008). 
Κόρη της Κούλας Χρ. Μπόρα. Γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά και σπούδασε μικροβιολογία. Πέθανε μετά μακροχρόνια νόσο 6 ετών και κηδεύτηκε στο Χαλάνδρι. Έχει έναν αδερφό που τον λένε Δημήτρη.
.
. 45)ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΙΩΑΝ. 
44 ΕΤΩΝ (1994) 
Πέθανε μετά σύντομη αρρώστια. Ήταν δικηγόρος Αθηνών και ενεργό μέλος του Συνδέσμου μας με συμμετοχή στο ΔΣ την περίοδο που εκδόθηκε η εφημερίδα (στο γραφείο του γινόταν οι εργασίες τύπωσης και αποστολής) και έγινε ο δρόμος προς Αράπηδες. Η σύζυγός του Βάσω είναι ανώτερος δικαστικός και οι 2 κόρες του παντρεμένες με ένα παιδί η καθεμία. Η Σίσυ είναι δικηγόρος και ζει στην Αθήνα και η Άννα χημικός και εργάζεται στην Αγγλία. Οι γονείς του έχουν πεθάνει, η αδελφή του Ελένη και ο αδερφός του Τάκης μένουν στην Αθήνα. .
.
 46) ΠΑΓΚΡΑΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΗ 
44 ΕΤΩΝ (1998)
 Πέθανε ύστερα από μακροχρόνια ανίατη ασθένεια. Αδέρφια της είναι ο Ηλίας, ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Τάσος. Ένας ακόμη αδελφός, ο Ανδρέας σκοτώθηκε σε τροχαίο το 1998. . 
.
47) ΒΕΡΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (ΙΕΡΕΑΣ) 
45 ΕΤΩΝ
 Πέθανε από καρδιακή προσβολή στην εκκλησία που ιερουργούσε στα Άνω Λιόσια. Ήταν παντρεμένος και είχε 2 αγόρια. Αδέρφια του είναι ο Γιάννης (ταμίας σήμερα του Συνδέσμου), ο Θανάσης και η Γεωργία χήρα Κώστα Χ. Μπόρα, που ζουν στο Περιστέρι. 
.
 48) ΣΤΡΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 
45 ΕΤΩΝ 
Αιφνίδιος θάνατος από καρδιακή εμβολή. Δεν είχε δική του οικογένεια. Ο αδερφός του Κώστας ζει στην Αθήνα. Οι γονείς του Αποστόλης και Κανέλλα έχουν πεθάνει . 
.
49)ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩ. 
45 ΕΤΩΝ (1976).
 Ήταν ιερομόναχος με το όνομα ΔΩΡΟΘΕΟΣ στο μοναστήρι Αγίου Ιωάννου, κάτω από τη Στεμνίτσα. Από τις 3 αδερφές του η Ρίνα ήταν παντρεμένη στην Αράχοβα, η Ντίνα είχε παντρευτεί τον Χαράλαμπο Π. Δημόπουλο και Ελένη τον Ανδρέα Κ. Σχίζα (Κωνσταντάκου). 
 
 50)ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ του ΔΗΜ. 
45 ΕΤΩΝ (1977)
 Εργατικό ατύχημα στην οικοδομή που εργαζόταν, στην Αθήνα. Η σύζυγός του Μαρία κατάγεται από το κοντινό μας χωριό Λυκούρεσι. Η Μαρία και τα δύο παιδιά τους κατοικούν στην Αθήνα, στο Ίλιον. . 
.
51)ΓΚΕΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
1976 
Σύζυγος της Γιαννούλας του Κωστάκη Παπαθωμόπουλου. Σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Το Βήμα», όπου εργαζόταν. Η γυναίκα του και οι δύο του κόρες κατοικούν στο Περιστέρι και στο Ίλιον. . 
.
52) ΣΧΙΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΜΗΤΣΙΑΙΝΟΥΛΑΣ) 
45 ΕΤΩΝ (1990)
 Ήταν γιατρός και πέθανε από ανίατη ασθένεια. Ο πατέρας του είχε εγκατασταθεί στο Τρίκορφο Μεσσηνίας. . 
.
53) ΔΗΜΟΠΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (ΠΑΠΠΑΓΙΑΝΝΗ). 
45 ΕΤΩΝ (1995) 
Πέθανε μετά από μακροχρόνιο καρδιακό πρόβλημα. Τα αδέρφια του είναι ο Γιώκος, ο Μήτσιος και η Παναγιώτα.  
.
54) ΠΑΓΚΡΑΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΗ  
45 ετών (1998).  
Πέθανε ύστερα από μακροχρόνια ανίατη αρρώστια.Eχει 4 αδέλφια, τον Ηλία το Γιάννη το Θανάση και τον Τάσο. Είχε και τον Ανδρέα που σκοτώθηκε στις 4 Ιουλίου 1971 από τροχαίο. 
.
55) ΤΣΙΜΠΙΡΗ ΠΟΠΗ, 
47 ετών (2015) 
 Εγγονή του Αγγελή Κλεισούρα, κόρη της κόρης του Ρούλας πέθανε ύστερα από μακροχρόνια ανίατη ασθένεια. 
.
56)ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΗ  
47 ετών (1973)
 Πέθανε αιφνίδια στην Τρίπολη. Ο αδερφός του Σπύρος ζει, ενώ ένας αδερφός, ο Δημήτρης σκοτώθηκε μικρός πέφτοντας από βράχο. Οι αδερφές του Γιαννούλα και τη Δήμητρα ζούνε στην Τρίπολη, καθώς και η οικογένειά του.
.
 57)  ΒΕΡΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ  
48 ετών (πέθανε αιφνίδια στις 23.7.2009). 
Η οικογένειά του ζει στα Πετράλωνα, έχει μία κόρη. Οι γονείς του Γιάννης και Βενετσάνα δεν ζούνε. Έχει μία αδελφή που διαμένει στην Κρήτη 
.
58)          ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ 
48 ετών, (13.1.2010)
Πέθανε αiφνίδια στα Άνω Λιόσια που κατοικούσε. Έχει ένα γιό και μία κόρη, και έναν αδελφό το Φώτη..
.
59)     ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
48 ετών (6.7.2010). 
Σύζυγος της Ευσταθίας Δ. Κουτσανδριά (Ντούρου), ήτανε σωστός οικογενειάρχης και τακτικός επισκέπτης του χωριού μας. Έχει δύο παιδιά. 
.
 60)   ΒΕΡΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
49 ετών (Σεπτέμβριος 1980)
Σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα στην οικοδομή. Η γυναίκα του Κούλα και τα δύο παιδιά του, Βασίλης και Χρήστος ζούνε στον Άγιο Δημήτριο (Μπραχάμι) Στη ζωή υπάρχουν δύο  αδέλφια (Ηλίας και Γιάννης) και μία αδελφή (Μαρίνα).      .
.
61)  ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ  
49 ετών (3.11.1992).
Πέθανε  ύστερα από σύντομη ασθένεια. Ήτανε γιος του Χρήστου Ζαχαρόπουλου από το χωριό μας και ζούσε στη Μαλάσοβα (Άγιος Αθανάσιος) 
.
 62)  ΣΧΙΖΑΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  
 50 ετών (1981)      
  Πέθανε  ύστερα από ανίατη ασθένεια (καρκίνος στη μύτη). Η γυναίκα του Παναγούλα και η κόρη του Βάσω Λιατσοπούλου, μέλος του ΔΣ ΤΟΥ Συλλόγου μας μένουν μόνιμα στο χωριό, και η δεύτερη κόρη του Μαρία στην Αθήνα. 
.
63)  ΚΑΤΣΙΑΠΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ      
50 ετών (17.5.1986)      
Πέθανε μετά από επώδυνη μακροχρόνια ασθένεια. 
.
64)  ΜΠΟΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ      
50 ετών (28.10.1996)      
Πέθανε από ανίατη μακροχρόνια ασθένεια. Ο άνδρας της Μιλτιάδης δεν βρίσκεται στη ζωή. Τα δύο παιδιά της Σταύρος και Γεωργία ζούνε στο Ίλιον. Τα αδέρφια της Θάνος και Γεωργία έχουν πεθάνει. Ο Ηλίας, ο Τάσος και η Αννα, σύζυγος Δ. Δαλαμάγκα ζούνε και αυτά στο Ιλιον. 
.
65)  ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ        
50 ετών (15.5.2001)        
Σύζυγος Μαρίας Βασιλείου Δάρα,  Η γυναίκα του και ο γιός του διαμένουν στην Αθήνα. 
.
66)  ΣΤΡΙΚΟΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ 
50 τών (2004)        
Πέθανε  ύστερα από σύντομη αρρώστια, δεν είχε οικογένεια. Τα αδέρφια του Γιαννάκης, Μήτσος και οι 3 αδερφές του ζούνε στην Αθήνα. 
.
67)   ΓΚΟΥΝΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                
50 ετών (24.2.2004)                
Σύζυγος της Μάρθας Ιωάννου Τούντα (Κόρη της Ελένης Κλεισούρα- Γιαννέλη), πέθανε στην Τρίπολη, ύστερα από μακροχρόνια ανίατη ασθένεια. Η γυναίκα του Μάρθα και τα 4 παιδιά της ζούνε στην Τρίπολη.
.
 ΑΠΟ 51 ΜΕΧΡΙ  55 ΕΤΩΝ   20 ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ 
.
68)  ΣΧΙΖΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
51 ετών (25.11.1985) 
Πέθανε σε Νοσοκομείο του Πειραιά. Ήταν ξάδελφος του Ντίνου, Μιχάλη και Νίκου Στ. Σχίζα. 
.
69)  ΔΑΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 
52 ετών (1.8.2005) 
Πέθανε από καρδιακλη προσβολή. Η οικογένειά του κατοικεί στα Πετράλωνα. Τα αδέρφια του Νίκος στην Αρτέμιδα (Λούτσα) και η Κατίνα στο Νέο Ηράκλειο. 
.
70)  ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 
52 ετών (21.8.1984). 
Ήταν από το Λυκούρεση, σύζυγος της Γεωργίας Κερμπεσιώτη Μετανάστης στη Αδελαϊδα της Αυστραλίας. Η γυναίκα του βρίσκεται στη ζωή και τα παιδιά του ζούνε στην Αυστραλία. 
.
71)   ΒΕΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ 
52 ετών (12.5.2014). 
Πέθανε αιφνιδίως στο σπίτι του στα Πετράλωνα, δεν είχε οικογένεια. Ο πατέρας του έχει πεθάνει προ πολλών χρόνων, και η μάνα του Αθανασία Σταύρου Γκούτη πέθανε ένα χρόνο αργότερα. Ο αδελφός του Σταύρος ζει στα Κάτω Πετράλωνα και μεγάλα διαστήματα στο χωριό μας. 
.
72)  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 
53 ετών (26.4.1988). 
Πέθανε  ύστερα από μακροχρόνια ανίατη αρρώστια. Η οικογένειά του ζει στην Αθήνα, καθώς και τα αδέρφια του Γιώργος, Φώτης, Βασίλης, και οι αδερφές του Ελένη και Γιαννούλα. Η Τρίτη τους αδερφή Δώρα πέθανε πριν από μερικά χρόνια. 
.
73)   ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΙΤΣΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ. 
53 ετών (19.7.1977).  
Πέθανε ύστερα από 2ήμερη ασθένεια, από οξεία λοίμωξη του εγκεφάλου.  Ο σύζυγός της Γιάννης και η οικογένειά της ζούνε στο Μενίδι. 
.
74)  ΜΠΟΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ         
53 ετών (29.2.1984). 
.
75)  ΒΕΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ(ΛΑΜΠΡΟΥ ΒΕΡΓΟΥ) 
54 ετών (1983). 
Πέθανε ύστερα από σύντομη ανίατη αρρώστια, αφού προ έτους είχε χάσει το γιό της. Ο σύζυγός της ζει στο Ίλιον και η κόρη της Ελένη παντρεμένη με τον Χρήστο Κεφαλά στην Καρδίτσα. Έχουν 2 παιδιά.                                                                    
.
76)  ΠΑΤΕΛΑΡΟΣ ΝΙΚΟΣ 
53 ετών (1984)  
Σύζυγος της Μοίρας Δημ Σχίζα (αδελφή του αείμνηστου καθηγητή Ιατρικής Νίκου Σχίζα). Στρατιωτικός γιατρός (δερματολόγος), πέθανε από αιφνίδιο θάνατο. Η γυναίκα του ζει στην Αθήνα, και ο γιός του, ιατρός, στην Καβάλα. Ο άλλος γιός, γιατρός και αυτός σκοτώθηκε από ατύχημα πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού τους. 
.
77)   ΚΟΡΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
7.5.1983  
Σύζυγος Μαρίας Χρήστου Σχίζα, πέθανε μετά από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης που είχαν πάει για γιορτές του Πάσχα. Η οικογένειά του ζει στην Αθήνα. 
.
78)  ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 
53 ετών (14.3.1989)  
(έπεσε από οικοδομή όπου εργαζόταν). Η γυναίκα του Μαρία και τα παιδιά του Μαρίνα και Δημήτρης κατοικούν με τις οικογένειές τους στο Ίλιον (Ζωοδόχος Πηγή). Ο μεγάλος γιός του Βασίλης είναι ανώτερος υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαμένει στις Βρυξέλλες. 
.
79)  ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
54 ετών  Σύζυγος της Ελένης Γ. Σχίζα (Σγούλια).
Πέθανε ύστερα από χρονίζουσα πνευμονική πάθηση. Η γυναίκα του κατοικεί στη Μεταμόρφωση. 
.
80)  ΚΑΡΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
53 ετών (9.10.2003) 
Σύζυγος Βούλας Νικ. Βέργου. Πέθανε από ανίατη αρρώστια. Η γυναίκα του και οι δύο κόρες του Κική και Γιάννα κατοικούν στο Χαϊδάρι. 
.
81)  ΒΕΡΓΟΥ ΜΑΡΙΑ χήρα ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
54 ετών (πρωτοχρονιά 1942).
Ο άνδρας της Γεώργιος Βέργος πέθανε στρατιώτης στις 18 Οκτωβρίου 1918 στο Νοσοκομείο της Πάτρας. Είχε ένα γιό το Μήτσιο. 
.
82)  ΦΛΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ 
55 ετών (26.6.2014). 
Ανώτατο στέλεχος των Ελληνικών Ταχυδρομείων  Γιός της Χρυσούλας Ι. Σχίζα, (Γνωστός στο χωριό Σχιζόγιαννης)        
.
83)ΤΕΤΡΑΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ            
17-12-94 Σύζυγος της Αθηνάς ( κόρης του Παναγή Βασ. Βέργου).
Σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Ζάκυνθο. 
.
84)  ΧΑΜΑΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 
56 ετών (20-12-44) 
Σύζυγος της Παναγιώτας Ι. Δημοπούλου (Παπαγιάννη), πέθανε από καρδιακό νόσημα στις 20,12.1994. Η γυναίκα του και οι δύο κόρες του ζουν στον Άγιο Ιερόθεο Περιστερίου. 
,
85)ΤΣΑΝΤΙΛΗ-ΝΤΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜ. 
55 ετών (22.5.2000)
 Πέθανε ύστερα από ανίατη ασθένεια.. Γεννήθηκε στου Σέρβου και μετανάστευσε μαζί με όλη την οικογένειά της  το 1956 στο Σικάγο. Παντρεύτηκε όταν τελείωσε το Λύκειο τον Προκόπη Νταγιάννη από το Λεβίδι και απόχτησαν δύο παιδιά το Βασίλη και το Νίκο. Οι γονείς της πέθαναν πριν από λίγα χρόνια. Τα αδέρφια της  Ανδρέας, Τάκης και Γιώργος ζούνε στις Η.Π.Α, και η αδερφή της Γεωργία, σύζυγος Βασίλη Π. Σχίζα κατοικεί στο Ίλιο. 
.
86)  ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΘ.
 54 ετών
πέθανε στις 26.6.2002 από μακροχρόνια ανίατη αρρώστια. Τα αδέρφια της Τάκης, Χρήστος και Γιάννης κατοικούν στην περιοχή της Αθήνας, ομοίως και η αδερφή της Ντίνα σύζυγος Δ. Παπανικολάου. 
.
87)  ΤΕΡΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥ ΤΑΚΗ. 
55ετών (29.7.2009) 
Πέθανε και ετάφη στο Λιτόχωρο Πιερίας, ήταν στέλεχος της εταιρίας ΕΚΟ. Γιος του αείμνηστου Τάκη Τερζή που ζούσε στη Μυτιλήνη
.
.
 Β) ΑΠΟ 56 ΜΕΧΡΙ  60  ΕΤΩΝ:   30  πατριώτες 
.
88)   ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚ. 
55 ετών, (22.1.1984)
Πέθανε ύστερα από σύντομη ανίατη αρρώστια. Η γυναίκα του Ντίνα και η κόρη του Ελένη σύζυγος Δημ. Αθ. Σχίζα  ζούνε στον Άγιο Δημήτριο, και η αδερφή του Παναγούλα στου Σέρβου
89) ΒΕΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝ. (ΤΣΑΝΟΓΙΑΝΝΗΣ) 
56 ετών (17-4-90).  
Κατοικούσε στην Κόρινθο από το 1950, και τα τελευταία χρόνια στο Περιστέρι. Πέθανε ύστερα από μακροχρόνια ανίατη αρρώστια. Η γυναίκα του Ελένη και οι κόρες του Βενετία και Μαγδαληνή, και ο γιός του Γιάννης ζούνε στην Κόρινθο και Περιστέρι. 
.
90)  ΛΙΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚ. 
57 ετών (28-12-12) 
 Ο γνωστός μας Γιώργος με το μινι-μάρκετ στο χωριό μας. Πέθανε στο χωριό, ύστερα από σύντομη ανίατη αρρώστια. Η γυναίκα του Βάσω, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας και ο γιός του Νίκος μένουν στο χωριό και Τρίπολη. Η κόρη του Ειρήνη είναι φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
.
 91)  ΒΕΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ 
57 ετών (8.2.2013) 
Πέθανε από ανίατη μακροχρόνια αρρώστια. Γιός του Ηλία Χ. Βέργου (Μπούκα) και της Κανέλλας Μαρ. Στρίκου. Η σύζυγός του Ελένη και τα παιδιά του Έλλη και Ηλίας, κατοικούν στη Μεταμόρφωση. Η αδερφή του και ο πατέρας του ζούνε στα Πετράλωνα..
.
92)  ΓΚΟΥΤΗ ΕΥΗ ΣΥΖ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 
55 ετών (26.9.2013).
 Πέθανε αιφνιδίως. Ο σύζυγός της Θανάσης και τα δύο παιδιά της ζουν στο Γαλάτσι. 
.
93)  ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΥΖ. ΦΩΤΙΟΥ 
56 ετών (1989) 
Από Αράπηδες. Πέθανε αιφνιδίως. Ο σύζυγός της Φώτης τον περισσότερο χρόνο μένει στους Αράπηδες, και οι κόρες του Γεωργία και Λεμονιά στην Πετρούπολη. 
.
94)  ΜΠΟΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΥΖ. ΓΙΑΝΝΗ
57 ετών (24-5-90)
πέθανε στην Αυστραλία (Αδελαϊδα), που είχε μεταναστεύσει σε ηλικία 18 ετών με την οικογένειά της. Ο σύζυγός της Γιάννης Χρ. Μπόρας, τα δύο της παιδιά Χρήστος και Τάκης, και τα αδέρφια της Σωτήρης Μπόρας, Αγγέλω και Ευγενία διαμένουν στην Αυστραλία. 
.
95)  ΚΟΥΤΣΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ 
58 ετών (30.8.2003)  
(Ήτανε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου). Πέθανε αιφνιδίως. Η γυναίκα του Μαρία και τα παιδιά του Ανδρέας και Κυριακή κατοικούν στη Μεταμόρφωση. Τα αδέρφια του Θεόδωρος και Γιάννης κατοικούν στη Μεσσήνη, και Βασίλης και Χριστίνα στον Άγιο Δημήτριο (Μπραχάμι). 
.
96) ΤΡΟΥΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣ.
 58 ετών (30.8.2003) 
Πέθανε στην Κάτω Αχαϊα που είναι εγκατεστημένη η οικογένειά του από τα χρόνια της κατοχής. 
.
97)  ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡ. (Σιώκου) 
59 τών (3.2.1977).
Πέθανε από ανίατη ασθένεια. Τα αδέρφια του ζούνε στην περιοχή Αθήνας. 
.
98)  ΣΤΡΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ Γ. (Ντέρης) 
59 ετών (6-3-1980)  
πέθανε  ύστερα από σύντομη ασθένεια. Τα παιδιά του Νίκος, Αριστείδης, Σπύρος και Χριστίνα μένουν σε περιοχή της Αθήνας. Ο Γιώργος κάτοικος Κυπαρισσίας, και η κόρη του Παναγιώτα, κάτοικο Αμφιάλης έχουν πεθάνει. 
.
99)  ΤΣΙΡΟΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
59 Ετών (3-3-94).
 Σύζυγος της Βάσως Θεοδώρου Λιατσοπούλου, πέθανε στις 3.3.1994 από ξαφνικό θάνατο όταν είχε επισκεφθεί την νεοαναγειρόμενη οικοδομή. Η γυναίκα του και τα δύο του παιδιά ζούνε στο Ίλιον.  
.
100)  ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ(Ασήμως) 
 58 ετών (1ηΜαρτίου 1996).
Πέθανε ύστερα από μακροχρόνια ανίατη αρρώστια. Ο αδερφός της Θανάσης κατοικεί στο Ίλιον και η αδελφή της Νίκη στη Μεταμόρφωση. 
.
101) ΜΠΟΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΖ. ΦΩΤΗ. 
58 ετών (27.4.2001).
Πέθανε στο Αίγιο όπου διέμενε. Ο σύζυγός της κατοικεί στο Αίγιιο 
.
102)ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔ.(Κολοκοτρώνη)
58 ετών πέθανε στις 13.4.2004 από ανίατη ασθένεια.
Η οικογένειά του και τα αδέρφια του Βασίλης Γιώργος, Μαργαρίτα, Γιαννούλα και Μαρία ζούνε στην περιοχή Αθηνών.  
.
103)ΣΤΡΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝ. 
58 ετών.  
Πνίγηκε στη θάλασσα στην Κυπαρισσία όταν έκανε μπάνιο. Η γυναίκα του Ευσταθία και τα δύο του παιδιά ζούνε στην Κυπαρισσία, και τα  αδέρφια του Νίκος, Αριστείδης, Σπύρος και Χριστίνα σε περιοχή της Αθήνας. Η αδερφή του Παναγιώτα έχει πεθάνει.  
.
104)ΒΕΡΓΟΣ ΦΩΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡ.
 59 ετών (28.8.1990).
Πέθανε από ανίατη μακροχρόνια αρρώστια. Η γυναίκα του Δήμητρα και τα τρία παιδιά του ζούνε στη Θεσσαλονίκη. 
.
105)ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚ. 
60 ετών (29.3.1984).
 Πέθανε  στην Αθήνα. Τα παιδιά του ζούνε στου Ζωγράφου. 
.
106) ΣΟΥΛΕΛΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
 13.7.1977.
Πέθανε  από ανίατη ασθένεια. Τα παιδιά του Βασίλης ζει στη Θεσσαλονίκη, η Δήμητρα, η Ελένη και ο Θάνος στην Πετρούπολη, και η Παναγιώτα –μοναχή Καληνίκη- στο μοναστήρι της Κερνίτσης. 
.
107) ΤΡΟΥΠΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
8.8.1977 
Πέθανε στην Κάτω Αχαϊα όπου ζούσε. Η οικογένειά του ζει εκεί και ο γιός του πέθανε και αυτός νέος.  
.
108) ΜΠΟΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Πέθανε ύστερα από τροχαίο όταν πήγαινε στο χωριό μας κοντά στην Κόρινθο, και μαζί του σκοτώθηκε και ανεψιός  του Ιωάννης Δημ. Μπόρας (Πλημμύρα). Τα παιδιά του Νίκος και Χριστίνα ζούνε στον Πειραιά. 
.
109)  ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. 
1980.
 Στρατηγός τεθωρακισμένων πέθανε ύστερα από σύντομη ανίατη αρρώστια. Τα παιδιά του Κώστας, Ανδρέας, Γιώργος και Μάριος ζούνε στου Παπάγου. 
.
110) ΓΚΟΥΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.
 Πέθανε στην Κηφισιά (ήτανε γιός του συνιδρυτή του Συλλόγου μας Δημητρίου Γκούτη), ύστερα  από αιφνίδιο θάνατο. Διατηρούσε κατάστημα με παπούτσια. 
.
111) ΒΕΡΓΟΣ ΠΑΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡ. 
59 ετών (18-8-89).
 πέθανε από ανίατη μακροχρόνια ασθένεια  Η γυναίκα του Αθανασία Σταύρου Γκούτη και ο γιός του Μαρίνος πέθαναν πρόσφατα, ο δεύτερος γιός του Σταύρος ζει στα Κάτω Πετράλωνα και Σέρβου. 
.
112) ΤΡΟΥΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ 
1994. 
Πέθανε αιφνίδια από καρδιακή εμβολή. Η γυναίκα του Ελένη και οι κόρες του Νατάσα και Αγγελική, καθώς και τα αδέρφια του Ρίνα, Νίκος, Απόστολος, Γιώργος και Ελένη ζούνε στην περιοχή Αττικής. Ο αδερφός του Γιάννης έχει πεθάνει.   
.
113)ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. 
19.3.1999
 πέθανε μετά από μακροχρόνια ανίατη αρρώστια. Οι αδερφές του Κατερίνα και Παναγιώτα ζούνε στην Τρίπολη και Αθήνα. 
.
114)ΣΧΙΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΖΓΟΥΛΙΑ) 
Σκοτώθηκε σε τροχαίο στο δρόμο προς Λειβαδιά. Η γυναίκα  του, τα δύο αγόρια του, και οι αδερφές του Σταυρούλα και Ελένη ζούνε στη Μεταμόρφωση Αττικής (Προφήτη Ηλία). 
.    
115)ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ ΣΥΖ. ΧΡΗΣΤΟΥ 20.4.2007. Πέθανε από μακροχρόνια ανίατη ασθένεια. Ο άνδρας της και τα δύο της παιδιά ζούνε στο Χαλάνδρι.      
.
116)ΠΑΓΚΡΑΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΥΖ. ΠΑΝΑΓΗ. 
30.11.1948. 
Πέθανε ερχόμενη από τη Δημητσάνα που είχε πάει μαζί με άλλους πατριώτες και είχε σχεδόν ένα μέτρο χιόνι. Πέθανε από το κρύο στις Γριάς το Σωρό. 
.
117)ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΩ) χήρα Κ. Δημητροπούλου (Μπαρκούτσιο). 
1950 η 1951. 
Μάνα του στρατηγού Θύμιου Δημητρόπουλου. Σκοτώθηκε  στον Αρτοζήνο όταν πήγε να οργώσει το χωράφι της με το Θανάση Σχίζα (Θωμά). Την κτύπησε το μουλάρι. Μόλις είχε γυρίσει από το γάμο του γιού της.  

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.