ΔΑΡΑΣ ΣΤ. - ΑντιγραφήΤο Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο παιδίατρος  Στάθης, μετά από θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που συνέβη στην Εύβοια, στο δρόμο προς το χτήμα του στο Αυλωνάρι.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε την Τρίτη 28/11, το μεσημέρι από τον Ναό Αγίας Βαρβάρας στα Άνω Πατήσια, κοντά στην περιοχή που διέμενε και η κηδεία έγινε στο δεύτερο νεκροταφείο.

Στην εξόδιο ακολουθία των συνόδευσε πλήθος κόσμου από συγγενείς, πατριώτες, φίλους και ανθρώπους που έτυχαν της ιατρικής του φροντίδας. Ενεργό συμμετοχή στην εξόδιο ακολουθία είχε και ο παππα-Λιάς Κωνσταντόπουλος, με καταγωγή από το χωριό και φίλος του Στάθη.

Ο Στάθης ήταν το τρίτο από τα έξη παιδιά (Ελένη, Νίκος, Στάθης,  Γιώργος, Γιαννούλα, Σούλης) του Χρήστου Δάρα και της Γεωργίας Σχίζα. 

Ο Στάθης με την σύζυγό του Πόπη απέκτησαν τρία παιδιά. Τον Παύλο, πολιτικό μηχανικό  που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται οικογενειακώς στη Γερμανία, τη Χρηστίνα, ιατρό δερματολόγο στην Εύβοια και το Χρήστο-Φώτη οδοντίατρο στην Αθήνα . Και τα τρία παιδιά είναι παντρεμένα και έχουν αποκτήσει δικά τους παιδιά.

Ο Στάθης υπήρξε επί σειρά ετών (11 συνολικά κατά περιόδους) πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων και πρόσφερε αξιόλογο έργο στο χωριό μας Σέρβου και στους πατριώτες.

Στις επικήδειες ομιλίες που έγιναν στον Ναό αναφέρονται αναλυτικά στοιχεία για το έργο αυτό καθώς και για το ιατρικό του λειτούργημα και την εν γένει προσωπικότητά του. Μίλησαν ο παππα-Λιάς, ο ξάδερφός του ιατρός Γ. Τρουπής, ο γραμματέας του Συνδέσμου Χ. Μαραγκός, ο γιός του Χρήστος-Φώτης, μία από τις ανιψιές του και η πεθερά του γιού του Χρήστου-Φώτη

.

Το ΔΣ του Συνδέσμου μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς του Στάθη.

(Μετά το άρθρο αυτό θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα η ομιλία του εκπροσώπου του Συνδέσμου. Παρακαλούνται οι άλλοι ομιλητές να αποστείλουν στο e-mail του Συνδέσμου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τις ομιλίες τους, για να αναρτηθούν και να δημοσιευθούν στην εφημερίδα).

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.