Τον περασμένο   μήνα (9-4-2022) έφυγε από τη ζωή ο Παρασκευόπουλος Γεώργιος,  με καταγωγή από τη Λυσσαρέα,  σύζυγος της Ελένης Θ. Χειμώνα, από τους Αράπηδες.

(Γαμπρός του αείμνηστου προέδρου του Συνδέσμου μας, ιατρού Ηλία Θ. Χειμώνα:  1945-2010)

ΚΑΝΤΗΛΙΗ εξόδιος ακολουθία έγινε στο Μενίδι, όπου διέμενε η οικογένεια και την Κυριακή 15-5-22 θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο.

Το ζευγάρι απέκτησε  3 παιδιά, τον Παναγιώτη που εργάζεται στην ΕΡΤ, τη Μαρία που είναι νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Αγία Όλγα και τον Θοδωρή που είναι υπάλληλος στην Εθνική τράπεζα.

Εργατικός, καλός νοικοκύρης  και καλοσυνάτος ο Γ. Παρασκευόπουλος, διατηρούσε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ. Έχαιρε της εκτίμησης των πατριωτών του και όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.

Ο σύνδεσμος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην σύζυγό του Ελένη, στα παιδιά του και  στους λοιπούς συγγενείς.

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.