Το παρακάτω φωτογραφικό υλικό απεικονίζει την παραδοσιακή διαδικασία παρασκευής του τσίπουρου, όπως την αναβίωσε ο Σύνδεσμος στο χωριό, σε συνεργασία με τον μπάρμπα Νίκο Τρουπή (Αλούπη) στην εκδήλωση που διοργάνωσε στις 29 Οκτωβρίου 2011.

 

  • Το καζάνι προετοιμάζεται.....
  • Η πρώτη ύλη (τα στέμφυλα).
  • Το άδειασμα των στεμφύλων στο καζάνι.
  • Το “ζύμωμα” στο καζάνι.
  • Σφράγισμα του καζανιού με ζυμάρι.
  • Σφράγισμα του λουλέ, με ζυμάρι και βρεγμένο πανί.
  • Το ρακοκάζανο, έτοιμο για την πρώτη στάλα.