Αγαπητοί συγχωριανοί.

        Όπως είναι γνωστό και συζητήθηκε αναλυτικά στη Γενική μας Συνέλευση τον Αύγουστο στο χωριό, το τελευταίο έτος ο Σύνδεσμος μας πέρασε μια κρίση Διοίκησης, επειδή επανειλημμένα δεν υπήρξε ενδιαφέρον υποψηφίων για τις αρχαιρεσίες.

Τελικά όμως, με καλή θέληση όλων και μεγάλη προσπάθεια στη ΓΣ, συγκροτήθηκε νέο ΔΣ και έτσι αποφεύχθηκε η διάλυση του ιστορικού μας Συνδέσμου, που από το 1922 παράγει διαρκώς αξιόλογο συλλογικό IMG 2181έργο.

       Πρέπει να τονιστεί ξανά, πως ο Σύνδεσμος δεν είναι τα μέλη του ΔΣ, είμαστε όλοι οι όπου γης πατριώτες Σερβαίοι, Σερβονυφάδες, Σερβόγαμπροι και μέλη των οικογενειών μας. Ο Σύνδεσμος είναι ο ομφάλιος λώρος που συνδέει όλους μας και έχουμε ιερή υποχρέωση να τον προστατεύουμε διαρκώς και παράλληλα να γαλουχούμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας με τα νάματα των προγόνων μας, έτσι ώστε να υπάρχει συνέχεια των γενεών των Σερβαίων με τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις, την πλούσια ιστορία του τόπου μας και επιπρόσθετα να προσπαθούμε να παράγουμε όσο γίνεται περισσότερο συλλογικό έργο, προς όφελος όλων μας.

         Δυστυχώς οι συνθήκες που ζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά δύσκολες, κυρίως από οικονομικής πλευράς, πράγμα που επηρεάζει και τα συλλογικά μας πράγματα. Αυτό σημαίνει πως οι δυνατότητες για μεγάλα έργα και μεγάλες εκδηλώσεις στο χωριό και στην Αθήνα είναι περιορισμένες. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως θα σταματήσουμε να βάζουμε έστω και μικρούς στόχους και να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Ας ευχόμαστε πάντως να έλθουν σύντομα καλύτερες μέρες για όλους μας.

      Εγώ προσωπικά, αλλά και όλο το ΔΣ, μπορούμε να σας υποσχεθούμε πως θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο για το Σύνδεσμο. Προτεραιότητα θα δώσουμε στο να διατηρήσουμε και ενδεχομένως να αναβαθμίσουμε τα μέσα επικοινωνίας που διαθέτει ο Σύνδεσμος, δηλ. την ιστοσελίδα και την Εφημερίδα, έτσι ώστε μεταξύ των άλλων να συντηρήσουμε τους δεσμούς φιλίας και αλληλοεκτίμησης που υπάρχουν μεταξύ των πατριωτών και γιατί όχι να δημιουργήσουμε και νέους. Δυστυχώς το κόστος έκδοσης της εφημερίδας είναι υψηλό (περί τα 1000 ευρώ) αλλά πιστεύουμε πως με την συμβολή όλων, -καταβάλλοντας την όποια συνδρομή δύναται ο καθένας- θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την έκδοση. Ιδιαίτερα ελπίζουμε στην οικονομική βοήθεια των πατριωτών, που έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν κάτι παραπάνω. Από την άλλη πλευρά ευελπιστούμε να μπορέσουμε να κάνουμε και κάποιες εκδηλώσεις και κάποια έργα στο χωριό (έστω μικρά), δραστηριότητα που ο Σύνδεσμός μας έχει πολύ μεγάλη παράδοση από της ιδρύσεώς του. Ιδιαίτερη προσπάθεια θα καταβάλουμε να προσεγγίσουμε τους νέους στα συλλογικά μας πράγματα, παρόλο που γνωρίζουμε πως -ιδιαίτερα σήμερα- αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο.

       Στα πλαίσια των συλλογικών μας δράσεων θεωρούμε χρέος μας και θα προσπαθήσουμε να είμαστε συμπαραστάτες, με τη βοήθεια ασφαλώς όλων, σε κάποιον συγχωριανό μας που έχει περιέλθει σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, λόγω της σημερινής συγκυρίας, όπως προβλέπεται εξάλλου και από το καταστατικό μας.

Ευχαριστούμε τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. για το έργο που προσέφεραν, ιδιαίτερα στη διοργάνωση εκδηλώσεων και ευελπιστούμε στη βοήθειά τους, όπως και στη βοήθεια όλων των πατριωτών, έτσι ώστε να παραχθεί κατά το δυνατόν αξιόλογο συλλογικό έργο με τα σημερινά δεδομένα, προς όφελος όλων των απανταχού της γης Σερβαίων. Όλα τα μέλη του ΔΣ είμαστε στη διάθεσή σας για επικοινωνία και προτάσεις, που θα συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση των συλλογικών μας θεμάτων.

      Σας υπενθυμίζω πως κάθε Πέμπτη απόγευμα θα βρίσκομαι στο γραφείο του Συνδέσμου και θα είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα μία επίσκεψή σας και μια συζήτηση για όποιο συλλογικό θέμα επιθυμείτε.

       Εύχομαι σε όλους τους απανταχού της γης πατριώτες υγεία και καλό χειμώνα.

Ο Πρόεδρος    Γιάννης Κ. Μπόρας


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.