Απόσπασμα Πρακτικών του Δ.Σ. της 13ης-3-2019

Την 13η Μαρτίου 2019, συνεδρίασε με απαρτία των μελών το Δ.Σ. του Συνδέσμου Απανταχού Σερβαίων και έγινε αποδοχή των παρακάτω προτάσεων από τα παραβρισκόμενα μέλη του Δ.Σ.

Α. ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΜΕΡΏΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΎΘΗΣΗΣ της κίνησης των οχημάτων στο χωριό, με δαπάνη του Συνδέσμου μας (εκτός εάν υπάρξει πατριώτης ΧΟΡΗΓΟΣ) και ανάθεση της εργασίας απευθείας από τον Σύλλογο σε ιδιώτη ηλεκτρολόγο.
Καίρια σημεία θα είναι ο Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής (Τρανή Βρύση), η Αχιβάδα του Ι. Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου, το προσκυνητάρι του Νεκροταφείου και η Ζευγολατίτσα (πριν τη διασταύρωση από το δρόμο προς την οικία του Γιάννη Παναγόπουλου).
Η εγκατάσταση να γίνει υπό την εποπτεία του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου.
Να ζητηθεί προσφορά από τον ηλεκτρολόγο κ. Φώτη Κούλη από τα Λαγκάδια και από άλλους.

Β. ΑΝΑΚΑΊΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΌΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΎ ΙΑΤΡΕΊΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΎ ΜΑΣ -πρόταση του καθηγητή Ιατρικής κ. Γεωργίου Θ. Τρουπή, μέλους του ΔΣ του Συνδέσμου μας Ο ίδιος ανέλαβε την υποχρέωση να επιμεληθεί την μέσω χορηγών προμήθεια όλου του σχετικού ιατρικού εξοπλισμού (και τον ευχαριστούμε).

Το Δ.Σ. πρέπει:

1) Να κάνει πρόσκληση στην ιστοσελίδα μας και να αποστείλει παράκληση προς τους λοιπούς καταξιωμένους πατριώτες ιατρούς, οι οποίοι είναι το καμάρι όλων μας και το καύχημα του χωριού μας, να συνδράμουν τον κ. καθηγητή και να προσφέρουν οτιδήποτε μπορεί ο καθένας (με έργο και λόγο) που θα συμβάλει στην υλοποίηση του ως άνω έργου, το οποίο αποσκοπεί στην παροχή -δωρεάν- ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους του χωριού, στους επισκέπτες αυτού και των όμορων χωριών, και

2) να ζητηθεί η σύμφωνος γνώμη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου και του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας.

Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου,
η γραμματέας, Ελένη Κ. Μπόρα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.