Την 14η 3-2021, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Σερβαίων συνήλθε εις διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας προς αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Διαπιστώθηκε η κατά τον κανονισμό απαραίτητη απαρτία με την συμμετοχή των κάτωθι μελών του Δ.Σ.:

Νεκτάριος Κωνσταντόπουλος
Ελένη Κ. Μπόρα
Κώστας Σχίζας
Παναγιώτης Παγκράτης
Γρηγόρης Τσίκος
Γεώργιος Γεωργακόπουλος
Νάσια Β. Μπόρα
Παύλος Ευστ. Δάρας

Ημερήσια διάταξη θεμάτων συζήτησης και αποφάσεις:

Θέμα 1ον
Μονοπάτι Σέρβου – Λαγκάδια

Τέθηκε στο Δ.Σ. η πρόταση του πατριώτη, Σωτήρη Γ. Σχίζα, όσον αφορά στη διάνοιξη του μονοπατιού Σέρβου - Λαγκάδια που χρησιμοποιούνταν στα παλιά τα χρόνια, από τα Σερβιωτόπουλα, και όχι μόνο, για να πηγαίνουν στο Γυμνάσιο στα Λαγκάδια.
Το θέμα είναι πώς θα γίνει η διάνοιξη του μονοπατιού.
Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να αιτηθεί στον Δήμο μέσω του Δημοτικού Σύμβουλου, κ. Δημήτρη Μπόρα, ώστε να συμπεριληφθεί το παλαιό μονοπάτι Σέρβου-Λαγκάδια στο σχέδιο του Δήμου που αφορά στα μονοπάτια της περιοχής.
Θα γίνει επίσης μια προσπάθεια ιχνηλάτησης της κατάστασης αυτού του μονοπατιού, το καλοκαίρι.

Θέμα 2ον
Μονοπάτι Αη Γιώργη και Άγιο Θανάση

Συζητήθηκε, επίσης, από τα μέλη του Δ.Σ. η ιδέα διάνοιξης του μονοπατιού από το εικονοστάσι του Αη Γιώργη, που βρίσκεται στον δρόμο αριστερά πριν μπούμε στο χωριό, και οδηγεί κάτω στην παλιά εκκλησία του Αη Γιώργη.
Το γνωστό μας μονοπάτι, επίσης, του Άγιο-Θανάση χρειάζεται περιποίηση. Είναι μια υπέροχη βόλτα για μικρούς και μεγάλους και προσφέρει μαγική θέα προς το χωριό μας.

Θέμα 3ον
Παιδική χαρά

Λείπει από το χωριό μας μια παιδική χαρά όπου θα έβρισκαν χαρά τα παιδάκια που με τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους επιλέγουν το Σέρβου ως τον καλύτερο προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Το θέμα απασχολεί το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας και ελπίζουμε να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι για την επίλυση αυτού του θέματος.

Θέμα 4ον
Ηλεκτρονική Ατζέντα

Η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής Ατζέντας θα βοηθήσει στην επικοινωνία των συμπατριωτών Σερβαίων.

Θέμα 5ον
Πολιτιστικό Κέντρο

Κατά τους χειμερινούς μήνες με τις βροχοπτώσεις είχε διαπιστωθεί η είσοδος νερού στο Π.Κ. Σέρβου, στη σκάλα που οδηγεί στην αίθουσα. Θα γίνει έλεγχος να διαπιστωθεί εάν συνεχίζει να υπάρχει υγρασία στο συγκεκριμένο μέρος.
Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε ότι υπάρχει ανάγκη
στεγανοποίησης του Π.Κ. διότι μπορεί το πρόβλημα να εξελιχθεί επικίνδυνα στο μέλλον.

Θέμα 6ον

Εκδηλώσεις 15Αύγουστου

Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι επιδημιολογικές συνθήκες τον Αύγουστο να έχουν βελτιωθεί ώστε να μας επιτρέψουν να περάσουμε όμορφες διακοπές στο χωριό μας και να γιορτάσουμε όλοι οι συμπατριώτες μαζί το πανηγύρι της Παναγιάς.

Θέμα 7ον

Έκδοση του Αρτοζήνου
Η συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας θα προχωρήσει στην έκδοση του επόμενου φ. 220 του Αρτοζήνου ειδικά αφιερωμένο στα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821».
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τα άρθρα των συμπατριωτών με ‘συγγραφική διάθεση’ είναι ευπρόσδεκτα και απαραίτητα για τη συγγραφή του Αρτοζήνου και την ιστοσελίδα servou.gr

Θέμα 8ον
Εκταμιεύσεις

Αποφασίστηκε από το Δ.Σ. η εκταμίευση του απαραίτητου ποσού ή διαδικτυακή μεταφορά χρημάτων στους κατάλληλους λογαριασμούς, για την πληρωμή του Τυπογραφείου και του Ταχυδρομείου για την έκδοση του Αρτοζήνου, και την εξόφληση των λογαριασμών ΔΕΗ και κοινόχρηστων του γραφείου του Συνδέσμου, στο κέντρο της Αθήνας.
Ο ταμίας του Δ.Σ. θα ελέγξει τα οικονομικά του Συνδέσμου και τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Δυστυχώς, τα έξοδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο του εγκλεισμού είναι περισσότερα για τον Σύνδεσμο από τα έσοδα.

Θέμα 9ον

Διαδικτυακή Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2021
του Συνδέσμου Σερβαίων

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. έκλεισε με την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συνδέσμου Σερβαίων για το 2021. Το φλουρί έπεσε στον Σύνδεσμο Σερβαίων. 
Χρόνια Πολλά σε όλους και του Χρόνου με Υγεία και Ευτυχία.

Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου Σερβαίων
Η γραμματέας του Δ.Σ., Ελένη Κ. Μπόρα


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )