Αιφνιδίως έφυγε από τη ζωή την 10η Μαρτίου 2013 ο Θάνος Ι. Μπόρας σε ηλικία 74 ετών, και η εξόδιος ακολουθία έγινε την 11η Μαρτίου Thanos_boras2013 και ώρα 2 μ.μ από τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του χωριού Σέρβου. Ήταν γιός του Γιάννη Αθ. Μπόρα (Μπορόγιαννη) και της Αγγέλως Η. Σχίζα. Από μικρός έμεινε ορφανός από μητέρα, και μεγάλωσε με μεγάλη στοργή από την οικογένεια του θείου του Βασίλη Μπόρα και της συζύγου του Μαρίας. Ο Θάνος παντρεύτηκε τη Γεωργία (Γιωργίτσα) Γ. Σχίζα (Ορφάνη), και έκαναν τα παιδιά τους, το Βασίλη και την Αγγελική. Επαγγελματικά ασχολήθηκε επιτυχώς με τη βιοτεχνία και το εμπόριο. Άνθρωπος πολύ κοινωνικός όπως ήταν ασχολήθηκε και με την τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο Ηραίας όπου για πολλά χρόνια υπηρέτησε τους δημότες από το αξίωμα του αντιδημάρχου. Ειδικά για το χωριό μας η προσφορά του ήταν μεγάλη, υπενθυμίζοντας την εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο του τότε Δήμου Ηραίας και παραχωρήθηκε στο Σύλλογό μας ο χώρος που έγινε το Πολιτιστικό Κέντρο Σέρβου. Για μεγάλα χρονικά διαστήματα διέμενε στο χωριό και η συμπαράσταση στους εναπομείναντες ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού, ιδίως το χειμώνα, υπήρξε ανεκτίμητη, και η απουσία του θα γίνει αισθητή και για όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.

Υπόδειγμα καλού οικογενειάρχη, στοργικού πατέρα και παππού, και προστάτη-αδελφού για όλα τα αδέλφια του (Γεωργία και Θεοδώρα που πρόωρα έφυγαν από τη ζωή, την Άννα, τον Ηλία και τον Τάσο).

 

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.