Απεβίωσε την 28η Μαρτίου 2014 σε ηλικία 92 ετών η Μαρία Νικ. Σχίζα και η εξόδιος ακολουθία έγινε στα Λασταίικα Ηλείας την 29η Μαρτίου ε.ε. όπου είχαν μετοικήσει προ πολλών ετών.

Η Μαρία γεννήθηκε στο χωριό Σέρβου και ήταν το 2ο από τα πέντε παιδιά (Κωνσταντής, Βασίλης, Χρυσούλα, και Νικολέτα) του Παναγή Κ. Κλεισούρα (Κλεισουροπαναγή) και της Κανέλλας Βας. Π. Σχίζα (Πετρόπουλου). Παντρεύτηκε τον συγχωριανό μας Νικόλαο Ηλ. Σχίζα  και απέκτησαν τέσσερα παιδιά (Χριστίνα, Γιώργο, Παρασκευά και Χαράλαμπο).

Η Μαρία υπήρξε μια ενάρετη και άξια μάνα , που με στοργή και αγάπη μεγάλωσε την πολυμελή οικογένειά της αγκαλιάζοντας με την ίδια στοργή και τα πέντε παιδιά ( Ηλία, Παναγιώτη, Κατερίνα, Γιάννη, Κωστούλα και Κώστα) που είχε αποκτήσει ο σύζυγός της Νίκος από προηγούμενο γάμο, που χήρεψε.

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της εκλιπούσης.

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )