ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΩΝ

ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΕΡΒΑΙΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ «Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ»

ΤΗΣ 16ης Μαρτίου 2014

Έγινε σήμερα η προβλεπόμενη από το καταστατικό του Συνδέσμου Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου μας στην αίθουσα του ΚΥΒΕ του Δήμου Περιστερίου.

Πρόεδρος της Συνέλευσης ορίσθηκε ο Θεόδωρος Γ. Τρουπής, και Γραμματέας ο Ευάγγελος Χειμώνας.

Τη Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής:

$11.   Ο Καθηγητής Ιατρικής, ιατρός κ. Γεώργιος Θ. Τρουπής

$12.   Ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιαννακάκος Βασίλειος και η ταμίας Νάντια Τσέρτου - Καραγιάννη

$13.   Ο Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής κ. Θεόδωρος Τρουπής

$14.   Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ιλίου κα Νίκη Βομπιράκη

$15.   Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου κ.κ. Δημήτρης Δαλαμάγκας και Γιάννης Βέργος

$16.   Πλήθος πατριωτών και φίλων του χωριού μας, ενώ χαιρετισμό έστειλε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Γορτυνίας, κα Μαρίνα Διαμαντοπούλου - Τρουπή

Ο πρόεδρος προ της όλης διαδικασίας κάλεσε τους παρισταμένους να τιμήσουν την μνήμη των αποβιωσάντων συγχωριανών μας το χρόνο που μας πέρασε, δι ενός λεπτού σιγής,..

Τα θέματα της ημερησίας διάταξης ήσαν τα εξής.

  1. Βραβεύσεις μαθητών, νέων φοιτητών , μεταπτυχιακών φοιτητών
  2. Απολογισμός του ΔΣ του Συνδέσμου
  3. Προτάσεις και τοποθετήσεις των μελών
  4. Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
  5. Κλείσιμο της Συνέλευσης

Απονεμήθηκαν βραβεία και τιμητικές πλακέτες σε όλα τα Σερβιωτόπουλα, τα οποία διέπρεψαν με τις επιδόσεις τους και αναφέρονται ονομαστικά στους αριθμούς φύλλων του «Αρτοζήνου» Νο 192, 193 και 194.

 

Μετά την απονομή ο Γιάννης Χρονόπουλος είπε τα εξής αναφορικά με την εκπαίδευση των νέων.

Ευχαριστώ πάρα πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα να πω δυο λόγια σχετικά με  τη βράβευση των αριστευσάντων μαθητών. Βραβεύοντας  τους μαθητές, έμμεσα βραβεύονται και οι γονείς. Επίσης βραβεύεται και ο θεσμός της οικογένειας, ως  το πρώτο κοινωνικό κύτταρο και ως η πρώτη πηγή αξιών, για τον άνθρωπο. Με την βράβευση αναδεικνύεται και αναγνωρίζεται ο σκληρός και συνεχής αγώνας, τόσο από τους μαθητές, όσο και από τους γονείς. Παρακαλώ, δεχτείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια και εύχομαι από καρδιάς, καλή συνέχεια, με δύναμη, με ρεαλισμό και για άλλες πολλές διακρίσεις, στο στίβο της ζωής.

Πρώτος έλαβε το λόγο το μέλος του ΔΣ κ. Νικόλαος Στ. Σχίζας, που ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την μεγάλη συμμετοχή τους στη Συνέλευση, και λεπτομερώς αναφέρθηκε στις δραστηριότητές τους στο μεσοδιάστημα από την τελευταία καταστατική συνέλευση μέχρι και σήμερα, σημειώνοντας την αμέριστη υποστήριξη των συγχωριανών στις εκδηλώσεις του Συλλόγου, που συμβάλλουν στην  περαιτέρω  σύσφιξη των πατριωτικών και ανθρωπίνων σχέσεων.

Η ταμίας κ. Ασημίνα Δημοπούλου έκανε ταμιακό απολογισμό που έχει ως εξής:

    

Η κα. Δημοπούλου έκανε έκκληση στους πατριώτες να είναι συνεπείς στην καταβολή της ετησίας συνδρομής τους, σημειώνοντας ότι έχει αυξηθεί σημαντικά το κόστος έκδοσης και αποστολής της εφημερίδας.

Στη συνέχεια το  λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Συνέλευσης Θοδωρής Τρουπής ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στο ΔΣ για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλει ώστε οι πατριώτες να έχουν την ευκαιρία της επικοινωνίας μεταξύ τους, και τόνισε ιδιαιτέρως τις  προσπάθειες που έκαναν και έφεραν σε πέρας την εντολή που είχαν λάβει από τις προηγούμενες δύο Συνελεύσεις, ώστε από το Δήμο Γορτυνίας να παραχωρηθεί η χρήση της αιθούσης του Πολιτιστικού Κέντρου και του κάτωθι αυτής επιπέδου χώρου, για 99 χρόνια. Συμπλήρωσε ότι αυτή η επιτυχία είναι ταυτόχρονα και μια εντολή προς το ΔΣ για την ένταξη στο σχέδιο δράσης του Συλλόγου, της διαμόρφωσης της κάτω αιθούσης σε λαογραφικό μουσείο.

Ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ιλίου κ. Γιάννης Ν. Βέργος, επεσήμανε  στο ΔΣ την ανάγκη στεγανοποιήσεως από την υγρασία του Πολιτιστικού Κέντρου.

Ο Γιάννης Χρονόπουλος πήρε το λόγο και είπε τα εξής:

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο και σε αυτούς που βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο  και πραγματοποιήθηκε το δίκαιο αίτημά μας. Η παραχώρηση της αιθούσης  από το Δήμο στο Σύλλογό μας, παρά το ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Όμως, η σωστή και μεθοδευμένη δουλειά, έφερε το ποθητό αποτέλεσμα της επιτυχίας και δικαίωση του ιδρώτα των πατριωτών. Ο Σύλλογος, ως νοικοκύρης πλέον της αιθούσης, επιφορτίστηκε με περισσότερες ευθύνες. Και κάτι σχετικό με την εφημερίδα! Η εφημερίδα «Αρτοζήνος», λαμβάνεται από τους πατριώτες, ετεροχρονισμένα, με αποτέλεσμα να ατονίζεται το ενδιαφέρον των αναγνωστών.  Επίσης, πριν από τρία χρόνια περίπου, τα άρθρα ανέβαιναν με τις φωτογραφίες των αρθρογράφων. Αυτό σταμάτησε, πλην από κάποιες εξαιρέσεις. Απολύτως σεβαστή η απόφαση του Δ.Σ. Όμως χρειάζονται κάποιες διευκρινήσεις. Και δύο εύλογα ερωτήματα, καλοπροαίρετα. 1) Λόγω στενότητας χώρου? ενώ ο χώρος φωτογραφιών, πολλαπλασιάστηκε και καλύπτει σχεδόν το ¼ του περιεχομένου, της όλης ύλης της εφημερίδας. 2) Υπάρχει διακριτική ευχέρεια μεταχείρισης των κατά περίπτωση και των κατ’ επάγγελμα αρθρογράφων, για ανάρτηση φωτογραφιών, ή όχι; Χρήζει διευκρίνιση, από το καθ’ ύλη, αρμόδιο.

Οι γονείς μας, μας άφησαν παρακαταθήκες και μία από αυτές είναι το video ανεκτίμητης αξίας που τα λέει, όλα. Σ’αυτό φαίνεται ότι είχαν οράματα για τον τόπο μας και για να τα υλοποιήσουν, πούλησαν και τη ζάχαρη της πενιχρής βοήθειας από το «κράτος». Τα οράματα ήταν, για  απόκτηση κοινωνικών αγαθών, όπως: Δημόσιος δρόμος, ύδρευση, φώς, τηλέφωνο, κ.λ.π. Και πάντοτε με καθοδηγητές και αρωγούς, τους ευεργέτες, που όλοι γνωρίζουμε. Όμως, τους έχουμε ξεχάσει και δεν έχουμε κάνει, όχι τα αυτονόητα, αλλά ούτε το ελάχιστο στη μνήμη τους, ως οφείλουμε. Αναφορά και για τους τέως προέδρους του χωριού μας, οι οποίοι, πέρα από το ότι φύλαγαν «Θερμοπύλες», ήταν επιφορτισμένοι και με την επιστασία του όλου έργου. Έπι πλέον, μετέφεραν, στον «ώμο τους», τους αποδημήσαντες εις Κύριον, στους Αγίους Θεοδώρους, στην τελευταία τους κατοικία. Τότε στο χωριό εκτός από τον εκάστοτε πρόεδρο και τον αείμνηστο Σκούρο, δεν υπήρχαν άλλοι. Οι πατριώτες απολάμβαναν, την αστική ευημερία, στις πόλεις. Από τα παραπάνω, αβίαστα, βγαίνει θέμα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων δραστηριοτήτων μέσα στα πλαίσια του Συλλόγου, γενικής  συνέλευσης ή αλλιώς ημερίδα συζήτησης, με θέματα: 1) Προοπτική του αύριο του χωριού. 2) Συζήτηση και απόφαση για να τιμηθούν οι ευεργέτες, όπως τους αξίζει. 3) Ανάδειξη του έργου και της προσφοράς, των τέως προέδρων του χωριού μας.

Απαιτείται καλοπροαίρετη και επικοδομητική συζήτηση, για να υλοποιηθούν τα παραπάνω, διαφορετικά, θα είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων.

                                                                                                         Σας ευχαριστώ,                                                                                                    Γιάννης Χρονόπουλος

Ακολούθησε η κοπή της πίτας, και το φλουρί έτυχε στον Στάθη Αρβανίτη (υιός της Δήμητρα Σουλελέ), στον οποίο οι παριστάμενοι έδωσαν πολλές ευχές για ευτυχία, τύχη και υγεία.

Τέλος με ανταλλαγή ευχών, έκλεισε η εκδήλωση.

 

Θεόδωρος Γ. Τρουπής         Ευάγγελος Χειμώνας

                                               

Πρόεδρος  Γ.Σ.                  Γραμματέας Γ.Σ.

 

Θεόδωρος Ν. Σχίζας         Ευάγγελος Χειμώνας

                                               

     Πρόεδρος  Δ.Σ.                 Γεν. Γραμματέας Δ.Σ.

 

 

 

 Να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου! 

Φωτογραφίες (Slideshow)

Τo Slideshow ανοίγει σε νέο παράθυρο/καρτέλα.
Για να επιστρέψετε στην παρούσα σελίδα και να συνεχίσετε θα πρέπει να κλείσετε το νέο παράθυρο/καρτέλα.
Κλικ στην κατωτέρω φωτογραφία για να συνδεθείτε.

DSCN029221 Φωτογραφίες

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.