Eleni RousiaΆλλη μια αρχόντισα του χωριού μας, η Ελένη Μαρ. Ρουσιά απεβίωσε σήμερα την 4-5-2014 σε ηλικία 96 ετών και η εξόδιος ακολουθία έγινε  από την εκκλησία του χωριού μας Σέρβου, «Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ», με τις προσευχές της  οικογένειας της, συγγενών και πολλών Σερβαίων και κοντοχωριανών μας.  Η Ελένη γεννήθηκε στο χωριό Σέρβου και διέμενε μόνιμα στο χωριό.
'Ηταν το 2ο από τα πέντε παιδιά  του Αθανασίου Στρίκου (Πανάγος, Ντίνα, Ρίνα και Γεωργία), και της Μαρίνας Ι. Δημητρόπουλου.
Παντρεύτηκε τον συγχωριανό μας Μαρίνη Ρουσιά και απέκτησαν πέντε παιδιά (Μαρία, Παναγιώτα, Ιωάννα, 'Αννα, Γιάννης).

Η Ελένη υπήρξε μια ενάρετη και άξια μάνα, που με στοργή και αγάπη μεγάλωσε την πολυμελή οικογένειά της και είχε την αγάπη και το σεβασμό όλων των Σερβαίων που είχαν την τύχη να την γνωρίζουν.

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της εκλιπούσης.

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.