servou xrist 15
Γενική άποψη του χωριού μας Σέρβου τα Χριστούγεννα 2015 

 Eίναι αναμενόμενο και κατανοητό πως κάθε χρόνος που περνάει όλο και λιγότεροι  πατριώτες επιλέγουν να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς στο χωριό μας. 

Οι λόγοι είναι προφανείς και τους αντιλαμβάνονται όλοι.

Ευτυχώς με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την ευρεία διάδοση του internet εύκολα πλέον μαθαίνουμε όλοι, όπου κι αν ζει καθένας μας, νέα από το χωριό και τους πατριώτες, βλέπουμε φωτογραφίες κλπ.

 

Γι αυτό θέλουμε να παρακινήσουμε όσο γίνεται περισσότερους πατριώτες να εξοικειωθούν με τα ηλεκτρονικά  μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας και ενημέρωσης και έτσι να διατηρηθούν  κατά το δυνατόν οι μεταξύ μας δεσμοί.     

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του Συνδέσμου και της εφημερίδας "Αρτοζήνος", που τόσα έχουν προσφέρει στο χωριό και στους πατριώτες επί πολλά έτη, πάρα πολλά πράγματα.  Δυστυχώς όμως, αυτή τη στιγμή  τουλάχιστον, φαίνεται πως δεν  υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον ούτε της εφημερίδας, ούτε και αυτού του ίδιου του Συνδέσμου. Μακάρι αυτές οι προβλέψεις να αποδειχθούν ανακριβείς.
      Στο Facebook πάρα πολλοί πατριώτες, ιδιαίτερα νέοι, έχουν προσωπικοί σελίδα  και μέσω του συστήματος "Φίλοι" επικοινωνούν μεταξύ τους, μαθαίνουν νέα, συνομιλούν κλπ.

Επίσης υπάρχουν και κάποιες ομάδες   όπως π.χ. servou lovers, εδώ Σέρβου κλπ που απαριθμούν πολλά μέλη.

servou 2.1.16α

             Oι πατριώτες γιορτάζουν την πρωτοχρονιά στην

                       ταβέρνα του Γιάννη Ρουσιά στο χωριό.
 
 
servou 6.1.16b

Εορτασμός των Φώτων στην ίδια ταβέρνα.

           Και του χρόνου.

 
 
 
 
Ακόμη υπάρχουν και κάποιοι πατριώτες που έχουν κάνει δικές τους ιστοσελίδες που μπορεί κανείς να βρει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για το χωριό και τους πατριώτες. Μερικές εξ αυτών μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου  servou.gr στην κατηγορία ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ.
    
        Στο Facebook λοιπόν είδαμε κάποιες φωτογραφίες, που ανάρτησε ο πατριώτης Θανάσης Π. Σχίζας, από τις ημέρες των Χριστουγέννων και θεωρούμε πως αξίζει να τις δουν και οι πατριώτες σε όλο τον κόσμο. Πάντως τη φετινή χρόνια λίγοι πατριώτες είχαν κατέβει στο χωριό για τις γιορτές, ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα.
 
Χ. Ι. Μαραγκός