Ένας υπέροχος άνθρωπος , ο Βαγγέλης Ντάβος με ρίζες από το χωριό μας, έφυγε από τη ζωή ανήμερα των Θεοφανείων στις 6 Ιανουαρίου 2017, για μόνιμη κατοικία στους πρόποδες του Υμηττού στο Κοιμητήριο της Παιανίας Αττικής

Γεννήθηκε στις 16/11/1947 στη Θεσσαλονίκη. Γιός του Στρατηγού Ιωάννου Ι. Ντάβου, αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων & μετέπειτα υφυπουργού Εθνικής Αμύνης. Εγγονός του πολυαγαπημένου του παππού Νικολάου Δημητρόπουλου από του Σέρβου, και της Δήμητρας Δημητροπούλου. Απεφοίτησε από το ιστορικό 10ο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών. Εισήχθη στην Φυσικομαθηματική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του Επιστημονικού Κέντρου Ολύμπου (Ε.Κ.Ο.), υπό την

Davos vagelisUntitled2
       Στον Όλυμπο, ψηλά.......με τους αετούς. Ελεύθερος

καθοδήγηση του διακεκριμένου Καθηγητού Μετεωρολογίας κ΄ μέντορά τού Γ. Λιβαδά. Το 1972 απεφοίτησε από την Φυσικομαθηματική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Πειραματικό Γυμνάσιο του οποίου και εδίδαξε. Έγινε δεκτός από το πανεπιστήμιο του Birmingham της Αγγλίας το 1975 για M.Sc. on Operational Research. Έφεδρος αξιωματικός και αρχηγός της Σχολής Διαβιβάσεων Στρατού Ξηράς (ΣΔΒ). Υπήρξε ικανότατο στέλεχος της MOTOROIL, αποκομίζοντας  εργασιακή κουλτούρα & εμπειρία που εφάρμοσε μετέπειτα στην εταιρεία feasibility studies «CATALYSSIS» της οποίας υπήρξε ιδρυτής. Από τον γάμο του με την Θεοδώρα Ανδρέου ευτύχησε να αποκτήσει δύο παιδιά, την Αναστασία (Στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών & υποψήφια διδάκτωρ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Επιστήμη της Οικονομίας με εξειδίκευση στα Εφηρμοσμένα Χρηματοοικονομικά), και το Δημήτρη (Αριστούχος προπτυχιακός φοιτητής Οικονομικών Επιστημών στο Εθνικό κ΄ Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Ευγενικός και καλοσυνάτος άνθρωπος, άριστος σύζυγος και πατέρας, άφησε ανεξίτηλο το αξιοπρεπές πέρασμά του στην τοπική κοινωνία της Παιανίας, που  πολύ αγάπησε και αγαπήθηκε. Θα μείνει αξέχαστος σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.

Ο Βαγγέλης πολλές φορές είχε επισκεφθεί το χωριό μας και πάντα ρωτούσε για του Σέρβου. Ήταν  μόνιμος συνδρομητής της εφημερίδας μας ο «ΑΡΤΟΖΗΝΟΣ»

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )