Στο facebook της κυρίας Μαρίνας Διαμαντοπούλου διαβάσαμε για την εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Γορτυνίας στα Τρόπαια.

Σχετικά με την εκδήλωση η κυρία Διαμαντοπούλου, που είναι πρόεδρος της ΔΗΓΕΠ του Δήμου και είχε την ευθύνη της διοργάνωσης γράφει.

«Πραγματοποιήθηκε στα Τρόπαια, σε χειμωνιάτικο σκηνικό με συννεφιά και ψιλόβροχο, η αποκριάτικη εκδήλωση του Δήμου Γορτυνίας, με την οργάνωση της ΔΗΚΕΓ και την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών, που εργάστηκαν για το «Λιώσιμο του γουρουνιού» και τις υπέροχες γορτυνιακές τηγανίδες, κατ’ εξοχήν παραδοσιακά εδέσματα της Γορτυνίας τις μέρες της Αποκριάς.

Μια μέρα ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, αναβιώνοντας την παράδοση μας.

Καλή Σαρακοστή! Και του χρόνου!»

Στην εκδήλωση αυτή του Δήμου παρών ήταν ο δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος ο αντ/χος κ. Γιώργος Ξυνής ο γραμματέας του Δημοτ. Συμβουλίου κ. Δημήτρης Γαβράς το μέλος του Δ/Σ της ΔΗΚΕΓ κ. Δημήτρης Κατσικερός και η πρόεδρος της ΔΗΚΕΓ και υπεύθυνη της διοργάνωσης κυρία Διαμαντοπούλου Μαρίνα.

.

                   Φωτογραφίες από την εκδήλωση. 

ApokriesDG.1
ApokriesDG.2
ApokriesDG.3
ApokriesDG.4

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )