Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, ο πατριώτης Νίκος Χ. Δάρας, το μεσημέρι της Τρίτης 7-3-2017, στο σπίτι του στη Λούτσα. Η νεκρόσιμη ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη 9-3-17, στις 3,00 το απόγευμα  στον Ι. Ναό Αγ. Σεραφήμ στη Λούτσα και ο ενταφιασμός θα γίνει στο εκεί νεκροταφείο που απέχει περί τα 800 μέτρα από την εκκλησία.  

Ο Νίκος ήταν το δεύτερο  παιδί του Χ. Ανδ. Δάρα.  Το πρώτο είναι η Κατίνα, το τρίτο η Μαρία και το τέταρτο, που πέθανε πριν μερικά χρόνια, ο Ανδρέας.Το σπίτι τους στο χωριό  βρίσκεται στο βόρειο μέρος, κοντά στον Ι. Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.

Από επαγγελματικής πλευράς ο Νίκος σταδιοδρόμισε και εξελίχθηκε ως τραπεζικός υπάλληλος. Ήταν παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, την Αγγελική και το Χρήστο και δύο εγγόνια.Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε κάποια χρόνια προβλήματα με την υγεία του. 

Ο Νίκος ήταν ήπιος άνθρωπος, καλοσυνάτος, κοινωνικός και καλός οικογενειάρχης. 

Το ΔΣ του συνδέσμου μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

.

.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.