19.8.2017 Απεβίωσε η Ευγενία Διονυσίου Δημοπούλου, σε ηλικία 77 ετών.

EYGENIA DIMOPOULOUΈφυγε από τη ζωή την 19η Αυγούστου σε ηλικία 77 ετών, η Ευγενία Δημοπούλου – Ασημακοπούλου, και η εξόδιος ακολουθία έγινε τη Δευτέρα 21.8.2017  από το Κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων Αττικής. Η Ευγενία, με καταγωγή από τη Ζαχάρω Ηλείας, παντρεύτηκε τον συγχωριανό μας Διονύσιο (Νιόνιο) Πανάγου Δημόπουλο (απεβίωσε τον Απρίλιο του 2014), και έκαναν  τον Παναγιώτη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών που τους χάρισε δύο υπέροχες εγγονές, τις φοιτήτριες Ευγενία και Μαρία.

Η Ευγενία ήταν μια ευγενική και ενάρετη μάνα και γιαγιά. Έχαιρε της εκτίμησης και αγάπης όσων είχαν την τύχη να την γνωρίσουν. Στις τελευταίες εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας στην Αθήνα, μας τίμησε με την παρουσία της.

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια της εκλιπούσης.  


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.