Σήμερα, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00 της 16ης Αυγούστου 2017, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Σέρβου, συνήλθαν σε Γ.Σ. τα μέλη του Συνδέσμου, σύμφωνα με απόφαση-πρόσκληση του Δ.Σ., που δημοσιεύθηκε στο 206 (Απρίλιος έως Ιούνιος 2017) φύλλο της εφημερίδας ΑΡΤΟΖΗΝΟΣ, σύμφωνα με το άρθρο 13, παρ. 2 του καταστατικού.

Διαπιστώθηκε, κατ’ αρχήν, η κατ’ άρθρο 13, παρ. 1 του καταστατικού, απαρτία (παρίστανται 70 μέλη σε σύνολο 120 ταμειακά εντάξει μελών).

 

Πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνέλευσης, έλαβε τον λόγο ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Ιωάννης Κ. Μπόρας και ζήτησε την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του ήρωα Δημητρίου Θεοδ. Τρουπή και των ηρωικά πεσόντων έξι (6) στρατιωτών τον Αύγουστο του 1921, κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία, καθώς επίσης και των αποβιωσάντων το τελευταίο έτος, μεταξύ των οποίων ο επίτιμος Πρόεδρος του Δ.Σ. Ευστάθιος Χρ. Δάρας, και του επίσης επίτιμου Προέδρου του Δ.Σ., Ηλία Χειμώνα.

Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Ι. Μπόρας, ευχαρίστησε:

α) τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου για την προς τον Σύνδεσμο συνδρομή τους,

β) τον ερίτιμο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, κ. Γεώργιο Θ. Τρουπή, για την προβολή του χωριού μας και τον ευπρεπισμό των κοινόχρηστων χώρων, προτρέποντας τα μέλη του Συνδέσμου για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις που με επιμέλεια του κ. Γ. Τρουπή θα λάβουν χώρα το απόγευμα προς τιμή του ήρωα, λοχαγού Δ. Τρουπή,

γ) την παιδίατρο – Πλοίαρχο του Λιμενικού, ερίτιμο κα Χριστίνα Κ. Μπόρα, συγχαρητήρια για  πρόσφατη προαγωγή της και πρόσκληση προς την αδερφή της, Ελένη Μπόρα, από μέλος του Δ.Σ.,  τέως πρόεδρο κ. Θεόδωρο Γ. Τρουπή, προς παραλαβή τιμητικής πλακέτας για την προσφορά δωρεάς προς κατασκευή βρύσης στη ράχη,

δ) τα λοιπά μέλη του Δ.Σ., που με τη μεγάλη πείρα και εργατικότητά τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην επίτευξη των σκοπών του Συνδέσμου.

 

Ακολούθως, μετά από προτάσεις που έκαναν μέλη του Συνδέσμου, και έγιναν ομόφωνα δεκτές, ορίστηκε ως πρόεδρος της Γ.Σ. ο καθηγητής, ιατρός κ. Γεώργιος Θ. Τρουπής, και ως γραμματέας της Γ.Σ., η καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών, Ελένη Μπόρα, και κατέλαβαν τις προς τούτο θέσεις τους. 

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ. έδωσε το λόγο στον πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Ιωάννη Κ. Μπόρα. Ο τελευταίος ανέφερε τα ακόλουθα:

Η θητεία του παρόντος Συμβουλίου λήγει σήμερα με τη συμπλήρωση διετίας από τη Γ.Σ. της 16ης Αυγούστου 2015, που είχε οριστεί νόμιμα από το προηγούμενο Δ.Σ., μετά από ατελέσφορες προσπάθειες σύγκλησης εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης, και δη για έλλειψη ενδιαφέροντος μελών για την ανάδειξη Δ.Σ.

Τα έργα που έγιναν είναι εμφανή και γνωστά σε όλους πλην αυτών που έγιναν στο WC των γραφείων του Συνδέσμου, προσφορά από τον κ. Ιωάννη Τσαντίλα που τον ευχαριστούμε θερμότατα.

Τα οικονομικά του Συνδέσμου, με αναλυτικές αναγραφές στον Αρτοζήνο μέχρι τις 17-7-2017, είναι επίσης γνωστά σε όλους. Ο ταμίας του Συνδέσμου, κ. Ιωάννης Στ. Βέργος, δεν μπορεί να παρευρίσκεται στη σημερινή Συνέλευση. Ο  ίδιος είναι στη διάθεση καθενός ενδιαφερομένου προς παροχή διευκρινήσεων.

Καίριο ζήτημα είναι το μέλλον του Συνδέσμου. Κατά την κρίση μας, υπάρχουν δύο λύσεις: η πρώτη είναι, σύμφωνα με το καταστατικό, τήρηση της διαδικασίας για τη διάλυση του Συνδέσμου. Τη λύση αυτή δεν την προτείνω καθόλου, είναι αποτρόπαιη, εγκληματική. Η δεύτερη λύση που προτείνω ως ενδεδειγμένη είναι η συνέχιση της λειτουργίας του Συνδέσμου και ο ορισμός από την παρούσα με μεγάλη συμμετοχή μελών Γ.Σ. νέου Δ.Σ., αφού στις τελευταίες Γ.Σ. για τη διενέργεια αρχαιρεσιών εμφανίζονται ελάχιστα μέλη, απρόθυμα για την ‘επάνδρωση’ του Δ.Σ., όπως συνέβη την Άνοιξη του 2015.

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ., κ. Γεώργιος Τρουπής, με έμφαση τόνισε ότι η Γ.Σ. πρέπει οπωσδήποτε να αναδείξει Δ.Σ., ότι είναι ανεπίτρεπτο να σβήσει ο Σύνδεσμος και να παραμείνει λοιπόν για ένα χρόνο το απερχόμενο Δ.Σ. Εξέφρασε την επιθυμία ο Σύνδεσμος να δοθεί σε νέους ανθρώπους που δεν πρέπει να αφήσουν το Σύνδεσμο να σβήσει και στους οποίους να δοθούν, συμβουλευτικά, σχετικά ερεθίσματα. Αυτό είχε υποσχεθεί στον ξάδερφό του Στάθη Δάρα. Τέλος, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το περιεχόμενο του τελευταίου φύλλου του Αρτοζήνου. 

 

Ακολούθως, και μετά την παροχή διευκρινήσεων, το λόγο έλαβαν οι κάτωθι:

1) Ο Κωνσταντίνος Ν. Δάρας: Ο απολογισμός του Δ.Σ. είναι θετικότατος. Εγώ προσωπικά δεν θα συνεχίσω.

2) Ο Νικόλαος Στ. Σχίζας: Υπάρχει η πρόταση του Προέδρου της Γ.Σ. Να συνεχιστεί το υπάρχον Δ.Σ.

3) Ο Θεόδωρος Γ. Τρουπής: Ήμουν πολλά χρόνια στο Δ.Σ. και εφόσον περάσουν τα χρόνια γίνεται κανείς καθεστώς. Οι νέοι να ασχοληθούν και να μην διαλυθεί ο Σύνδεσμος.

4) Ο Χρήστος Ι. Μαραγκός: Ο Πρόεδρος της Γ. Σ. δεν έκανε πρόταση να παραμείνει. Τα περισσότερα μέλη δεν επιθυμούν να παραμείνουν. Εγώ δεν μπορώ να παραμείνω. Για να παραχθεί έργο πρέπει κάποιοι να εργαστούν. Αν δεν υπάρχουν άτομα, τότε πρέπει να γίνει διορισμός. Πρέπει να διοριστούν νέα μέλη για να μην περιπέσει ο Σύνδεσμος σε αδράνεια. Όταν δεν υπάρχει νέο Δ.Σ., παραμένει το παλιό στα χαρτιά για να γίνονται οι πληρωμές. Πρέπει σήμερα να διοριστεί συμβούλιο. Στην έσχατη ανάγκη, η εφημερίδα να βγαίνει τετρασέλιδη. Στην Ιστοσελίδα, που διαχειριζόμαστε εγώ κα ο Θοδωρής, είμαι διατεθειμένος στην προσφορά υπηρεσιών.

5) Γεώργιος Δ. Βέργος: Είμαι 11 χρόνια στο Σύλλογο και θέλω να με απαλλάξετε. Δεν γίνεται άτομα να μην έρχονται στη συνέλευση και να ζητούν εξηγήσεις.

 

                Ακολούθως, έγιναν προτάσεις σε μέλη του Συνδέσμου για την ‘επάνδρωση’ του νέου Δ.Σ., και μετά από διαβουλεύσεις, η Γ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. από:

.

Τακτικά μέλη 
Ιωάννης Κ. Μπόρας 
Γεώργιος Θ. Τρουπής 
Ιωάννης Ν. Βέργος  
Ιωάννης Στ. Βέργος 
Ελένη Κ. Μπόρα 
Κωνσταντίνος Ν. Δάρας 
Αναστάσιος Ν. Παπαθωμόπουλος 
Παύλος Ε. Δάρας

Κωνσταντίνος Γ. Τερζής

Αναπληρωματικά μέλη  
Θεόδωρος Γ. Τρουπής 
Γεώργιος Δ. Βέργος
Κωνσταντίνος Ν. Σχίζας

Εξελεκτική επιτροπή 
τακτικά μέλη 
Χρήστος Ι. Αναστασόπουλος 
Νικόλαος Στ. Σχίζας (Χάκου) 
Ασημίνα Α. Δημοπούλου 
αναπληρωματικό μέλος 
Διαμάντω Κ. Μπόρα

Οι ανωτέρω αποδέχθηκαν τον ορισμό τους από τη Γ.Σ.

 

Πριν από τη λήξη της Γ.Σ., ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Ιωάννης Κ. Μπόρας, ευχαρίστησε τον κ. Χρήστο Δ. Κωνσταντόπουλο για την προσφορά μακέτας της Αγίας Παρασκευής στην Τρανηβρύση, που κοσμεί πλέον την αίθουσα του Πνευματικού μας Κέντρου.

 

Περί ώρα 13η, λύθηκε η Γ.Σ. και υπογράφεται το παρόν πρακτικό.

 

Ακριβές αντίγραφο από το Βιβλίο Πρακτικών της Γ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ.                                                        Η Γραμματέας της Γ.Σ.

Γεώργιος Θ. Τρουπής                                                      Ελένη Μπόρα

 

 

 

 

(ΧΙΜ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.