Στην προσωπική σελίδα στο facebook της πατριώτισσας Ελένης Θ. Τρουπή-Burillon, κόρης του αείμνηστου λογοτέχνη Θοδωρή Τρουπή, διαβάσαμε το παρακάτω κείμενο.

.

Ραδιοφωνική εκπομπή ΜΥΘΟΠΟΊΗΣΗ


Φίλες και φίλοι, με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνω ότι από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, στις 19 κ 30 ώρα κεντρικής Ευρώπης (20 κ 30 ώρα Ελλάδας) θα παρουσιάζω, κάθε Πέμπτη, στη συχνότητα του
www. Radioboo.gr, τη ραδιοφωνική εκπομπή ΜΥΘΟΠΟΊΗΣΗ με το λογοτεχνικό και δημοσιογραφικό ψευδώνυμο Ελένη Καλλίστου.

Είναι μία σειρά εκπομπών λόγου με θέμα την ελληνική μυθολογία και τις πολλαπλές επιρροές της στην ελληνική και παγκόσμια τέχνη (Λογοτεχνία, μουσική, ζωγραφική, κινηματογράφο...). Την ίδια εκπομπή θα την παρουσιάζω στα γαλλικά, τις Κυριακές, στις 15 ώρα κεντρικής Ευρώπης. Είμαι πολύ συγκινημένη που θα έχω την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας το πάθος μιας ολόκληρης διδακτικής καριέρας και την αγάπη μου για την τέχνη και ειδικά τη λογοτεχνία. Συντονιστείτε λοιπόν στο Radioboo.gr! Ας πετάξουμε με τα φτερά του μύθου!!

 

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την πρόοδο και τις δραστηριότητες της αγαπητής Ελένης στο εξωτερικό, και της ευχόμαστε καλές εκπομπές και κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνει.

Η Ελένη είναι καθηγήτρια φιλόλογος σε γαλλόφωνο Λύκειο των Βρυξελλών, ενώ παράλληλα ασχολείται με την ποίηση (ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα servou.gr και την εφημερίδα του Συνδέσμου "Αρτοζήνος"), το θέατρο, τη δημοσιογραφία κλπ. Η Ελένη κάνει τις διακοπές της στο χωριό μας κάθε καλοκαίρι.

Οι πατριώτες μπορούν να παρακολουθούν τις εκπομπές της "ιντερνετικά" στη διεύθυνση που αναφέρει.

 

Συγχαρητήρια Ελένη

(ΕΚΜ)

.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )