papathomopoulosthumbnail 20171118 200216Μετά από ολιγοήμερη ασθένεια, έφυγε από τη ζωή ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ. Ο Λεωνίδας, ήταν το 4ο από τα 5 παιδιά (Κωστάκης, Θεόδωρος, Νίκος, Λεωνίδας, Ντίνα) του Αναστασίου Θ. Παπαθωμόπουλου και της Ελένης Νικ. Δάρα. Παντρεύτηκε τη Βάσω Γιάφαλη, από την Αθήνα και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Τάσο και τη Βούλα, καθώς και 3 εγγόνια, τον Θοδωρή, τον Λεωνίδα και τη Βάσω.

Πολύ μικρός, παιδί σχεδόν ακόμα, έφυγε από το χωριό του και ήρθε στην Αθήνα, όπου δούλεψε σκληρά για να καταφέρει να βρει το δρόμο του. Δραστηριοποιήθηκε σαν ελεύθερος επαγγελματίας, κατά κύριο λόγο και συγκεκριμένα, στο εμπόριο ανταλλακτικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Είχε την ατυχία, μετά το θάνατο της γυναίκας του, να χάσει πρόωρα και το γιο του Τάσο.

Ο Λεωνίδας ήταν αξιαγάπητος άνθρωπος, φιλικός προς όλους, πολύ κοινωνικός, ντρόμπρος, καλοπροαίρετος και αεικίνητος μέχρι το τέλος. Ενάρετος και καλός σύζυγος και πατέρας, έχαιρε αγάπης και εκτίμησης από όσους τον γνώριζαν. Συνεπής στις ιδέες του, θέλησε η σορός του να αποτεφρωθεί!
Βούλα Παπαθωμόπουλου - Μάρκος Αθανασόπουλος (κόρη και γαμπρός του).

 

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )