Η πατριώτισσά μας, Ελένη Τρουπή-Burillon, κόρη του αείμνηστου λογοτέχνη Θοδωρή Κ. Τρουπή, ανάρτησε στο facebook  «Ένα μεγάλο ευχαριστώ», σε αυτούς που παρακολουθούν την ραδιοφωνική της εκπομπή στις Βρυξέλλες «ΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ», στην Ελληνική και Γαλλική γλώσσα.

Η Ελένη είναι καθηγήτρια φιλόλογος, και διδάσκει σε Γαλλικό σχολείο στις Βρυξέλλες. Πλέον αυτού, γράφει ποιήματα, μερικά από τα οποία έχουμε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα servou.gr  και στην εφημερίδα «Αρτοζήνος».

Με ευχαρίστηση αναδημοσιεύουμε το σχετικό κείμενο, και της ευχόμαστε "καλή και δημιουργική χρονιά" και μεγάλη επιτυχία στις εκπομπές της και το 2018, που προβάλλουν τη χώρα μας στο Εξωτερικό.

                                                *****

Ένα μεγάλο ευχαριστώ!  Un grand merci! 


Επειδή τα φύλλα της καρδιάς και οι μαίανδροι του μυαλού έχουν πάντα ανεξερεύνητες πτυχές, δεν περίμενα ποτέ πως θα έβρισκα τη δύναμη για τη δημιουργία 12 ελληνικών εκπομπών μέσα σε τρεις ΜΉΝΕΣ!

Σε αυτή τη δύσκολη και συναρπαστική περιπέτεια δεν είμαι μόνη! Σας έχω κάθε Πέμπτη δίπλα μου. Μου δίνετε θάρρος και κυρίως την αβίαστη, ειλικρινή και πολύτιμη γνώμη σας, με πολλή αγάπη για τη ΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ και για εμένα την ΊΔΙΑ!

Σας ευχαριστώ για τη δύναμη, την έμπνευση, τα φτερά και τη χαρά που μου δίνετε, ο καθένας με τον τρόπο ΣΑΣ!

Ραντεβού την Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, στο radioboo.gr, για την πρώτη εκπομπή του 2018!

Σας εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές και το 2018 να είναι η χρονιά ενός μυθοποιημένου ανεπανάληπτου ταξιδιού, σε μια ερωτική, μυθική σχέση με τη ζωή και τον κόσμο! 


Ελένη Καλλίστου

                                                *****

(ΧΙΜ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.