spanosgiannisΈφυγε από τη ζωή σήμερα, 21.2.2018, ο Ιωάννης Κων/νου Σχίζας (Σπανόγιαννης) σε ηλικία 91 ετών. Η εξόδιος ακολουθία με τις προσευχές και την παρουσία συγγενών και φίλων θα τελεστεί αύριο Πέμπτη, 22.2.2018, από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στο Καματερό, στις 15:45μμ. Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων. Υπόδειγμα οικογενειάρχη, πονετικός,άνθρωπος με σπάνιο ήθος, αξιαγάπητος και πάντα στην υπηρεσία του συγχωριανού και του γείτονα. Στάθηκε ακριβοδίκαιος, αδέκαστος και μαχητής μέχρι την τελευταία του ανάσα. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με την οικοδομή και μέχρι πρότινος, οι περισσότεροι μήνες του χρόνου τον έβρισκαν στο χωριό που υπεραγαπούσε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα του Δήμου που θα τον "σκεπάσει". Παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα και όλη σου η οικογένεια θα σε θυμόμαστε για ΠΑΝΤΑ! Μας συμβούλεψες, μας νουθέτησες, μας δίδαξες... ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.
Υ.Γ. Λεβέντης στη ζωή, παλικάρι στην ασθένεια. Πώς να μην αντικρύσεις το θάνατο με ψηλά το κεφάλι;
 Η εγγονή του Μαρία Βέργου
 
Ο Γιάννης ήταν το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά (Γεωργία, Κατερίνη, Γιάννης και Δημήτρω) του Κωνσταντίνου Δ. Σχίζα και της Σοφίας Μαρ. Κομνηνού. Παντρεύτηκε τη Γιαννιά Αντωνίου Κομνηνού (από Λυκούρεση)και απέκτησαν τον Κώστα, την Κατερίνα και τη Χριστίνα.
 
Το ΔΣ του Συλλόγου  εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.