Ευχαριστήριο προς τον Δήμαρχο Γορτυνίας, κ Γιάννη Γιαννόπουλο, και στο ΔΣ.

Κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του ΔΣ του Συνδέσμου Σερβαίων Αρκαδίας, η Κοίμηση της Θεοτόκου, προς τα μέλη του ΔΣ Γιάννη Στ Βέργο (ταμίας) και Γιάννη Νικ Βέργο (αντιπρόεδρος) για να φροντίσουν για την παράταση της χρήσης του Πολιτιστικού Κέντρου, για 99 χρόνια, που χρονίζει συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Γορτυνίας, κ Γιάννη Γιαννόπουλο, στην Αθήνα, την 1/10/2018, για την τακτοποίηση του εν λόγω θέματος.

Γιαννόπουλος Ι. Δήμαρχος Γορτυνίας
Ο Δήμαρχος, κ. Ι. Γιαννόπουλος, στο κέντρο της φωτογραφίας,
δεξιά του ο αντιπρόεδρος, κ. Ι. Ν. Βέργος,
και αριστερά του ο ταμίας, κ. Ι. Στ. Βέργος.
 


























Η συζήτηση ήταν φιλική και ουσίας, με μεγάλη προθυμία και διάθεση από τον κ Δήμαρχο, σύντομα να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα, την οποία θεώρησε και ηθική και δίκαιη και πρέπουσα...

Ως γνωστό, το οικόπεδο του Π.Κ ήταν ιδιοκτησία του Συνδέσμου μας, και δωρίθηκε στην τότε κοινότητα μας Σέρβου, για να επεκταθεί η υπάρχουσα πλατεία της εκκλησίας μας.
Με την συνένωση των κοινοτήτων σε Δήμους, (Καποδίστριας) η ιδιοκτησία αυτή μεταβιβάστηκε στον νέο Δήμο Ηραίας.
Ο Σύνδεσμός μας, με την έγκριση του τότε Δήμου Ηραίας, δαπάνησε το ποσόν άνω των 110.000 ευρώ και κατασκευάστηκε το εν λόγω Π.Κ, με την υποχρέωση του Δήμου Ηραίας της παραχώρησης της χρήσης όλου του κτίσματος, η οποία και έγινε για ορισμένο χρόνο.
Με τη συνένωση των Δήμων (Καληκράτης), ο Δήμος Ηραίας συνενώθηκε και έγινε Δήμος Γορτυνίας και έτσι μεταβιβάστηκε η κυριότητα αυτομάτως εις τον Δήμο Γορτυνίας.

Ο Σύνδεσμός μας έχει ζητήσει από τον Δήμο Γορτυνίας την παραχώρηση της χρήσης του Π.Κ, για 99 χρόνια, και έχει παρθεί από το Δημαρχιακό Συμβούλιο η σχετική απόφαση. Ο κ Δήμαρχος κατανόησε πλήρως το δίκαιο αίτημα του Συνδέσμου μας, και του παραδόθηκαν από εμάς τα σχετικά έγγραφα:
1) Συμβόλαια,2) Άδειες οικοδομικών εργασιών, 3)σχέδια, 4)καταστατικό του Συνδέσμου μας, 5) Αντίγραφο της σχετικής απόφασης του ΔΣ του δημοτικο0ύ συμβουλίου, έγκριση παραχώρησης.

Ο Δήμαρχος, κ Γιάννης Γιαννόπουλος, μας υποσχέθηκε ότι σε ένα μήνα, θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και οι υπηρεσίες του Δήμου θα έχουν ετοιμάσει τη σχετική συμβολαιογραφική σύμβαση παραχώρησης, για 99 χρόνια, για να υπογραφεί, καθόσον όπως είπε: "Αυτό είναι ηθικό, δίκαιο, και πρέπον...". Εμείς, ο Σύνδεσμός μας, περιμένει την ολοκλήρωση της παραχώρησης και εμείς ως εκπρόσωποί του και για τον Σύνδεσμο Σερβαίων εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιό του.

Για τον Σύνδεσμο Σερβαίων,
Αθήνα 2/10/2018

Γιάννης Στ. Βέργος (ταμίας)
Γιάννης Νικ. Βέργος (αντπ/δρος).