Πρόοδοι Σερβαίων επιστημόνων στο Εξωτερικό. Δημόπουλος Στράτος.

Dimopoulos Eystratiow1Ο πατριώτης μας, Στράτος Δημόπουλος του Γεωργίου, εγγονός του παπαγιάννη Δημόπουλου, έλαβε πρώτο πτυχίο στην  Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με άριστα.

Dimopoulos stratos geor

          Ο Στράτος με τους γονείς του Γιώργο και Σούλα

                     στην τελετή της ορκομωσίας


Στη συνέχεια έλαβε πτυχίο MASTER στην Επιστήμη των Υπολογιστών, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΑΣΟΕΕ, με άριστα.

Με υποτροφία σπούδασε και έλαβε Διδακτορικό, με άριστα. Ορκίστηκε και ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ στην Eπιστήμη των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Η.Π.Α.
Στην τελετή της ορκωμοσίας του, παρευρέθησαν οι γονείς του Γεώργιος και Σούλα και πολλοί φίλοι του.
Ο νέος Διδάκτωρ, αμέσως προσελήφθη ως μηχανικός ερευνητής λογισμικού από την εταιρεία APPLE, με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας των Η.Π.Α.

Ο Σύνδεσμός μας με χαρά εύχεται στο Στράτο υγεία, επιστημονική πρόοδο και άλλες καλές επιστημονικές διακρίσεις. Στους γονείς του εύχεται να τον χαίρονται και να τον καμαρώνουν, όπως επιθυμούν.

 

(Ι.Σ.Β)


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.