Πρόοδοι Σερβαίων επιστημόνων στο Εξωτερικό. Δημόπουλος Στράτος.

Dimopoulos Eystratiow1Ο πατριώτης μας, Στράτος Δημόπουλος του Γεωργίου, εγγονός του παπαγιάννη Δημόπουλου, έλαβε πρώτο πτυχίο στην  Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με άριστα.

Dimopoulos stratos geor

          Ο Στράτος με τους γονείς του Γιώργο και Σούλα

                     στην τελετή της ορκομωσίας


Στη συνέχεια έλαβε πτυχίο MASTER στην Επιστήμη των Υπολογιστών, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΑΣΟΕΕ, με άριστα.

Με υποτροφία σπούδασε και έλαβε Διδακτορικό, με άριστα. Ορκίστηκε και ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ στην Eπιστήμη των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Η.Π.Α.
Στην τελετή της ορκωμοσίας του, παρευρέθησαν οι γονείς του Γεώργιος και Σούλα και πολλοί φίλοι του.
Ο νέος Διδάκτωρ, αμέσως προσελήφθη ως μηχανικός ερευνητής λογισμικού από την εταιρεία APPLE, με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας των Η.Π.Α.

Ο Σύνδεσμός μας με χαρά εύχεται στο Στράτο υγεία, επιστημονική πρόοδο και άλλες καλές επιστημονικές διακρίσεις. Στους γονείς του εύχεται να τον χαίρονται και να τον καμαρώνουν, όπως επιθυμούν.

 

(Ι.Σ.Β)


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.