rousias-studio-drt915-696x392

Στο στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, βρέθηκε ο Αρκάς, με καταγωγή από το χωριό Σέρβου Γορτυνίας,

ειδικός σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών, Μαρίνος Ρουσιάς, μιλώντας για θέματα σχετικά με τον 'Κλεισθένη"

και το πρόγραμμα  χρηματοδότησης δήμων "Φιλόδημος".

Αρχικά, ο κ. Ρουσιάς ανέφερε ότι θα υπάρξουν άμεσα τροποποιήσεις στο νόμο του Κλεισθένη, όπως είχε αναφέρει και ο υπουργός Εσωτερικών στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ, για την ποσόστωση είπε ότι δεν θα αλλάξει, θα παραμείνει το 60-40 αν και, όπως τόνισε, “είμαστε στον πάτο του βαρελιού” όσον αφορά αυτό το θέμα. Σημείωσε ότι ο Κλεισθένης αγγίζει το εκλογικό σύστημα διασφαλίζοντας τον προϋπολογισμό του δήμου, φέρνοντας εναλλακτική πρόταση (έργα, δαπάνες κλπ.), την οποία θα ελέγχει η Οικονομική Επιτροπή και κατόπιν θα πηγαίνει στην Οικονομική Επιτροπή. “Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη λειτουργία των δήμων”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσιάς.

Σχετικά με την απλή αναλογική, αφενός χαρακτήρισε “καλπονοθευτικό” το προηγούμενο εκλογικό σύστημα, αφετέρου όμως είπε ότι η ευθύνη είναι συλλογική, καθώς ο Δήμαρχος και η παράταξή του καθορίζουν πώς θα γίνει η συνεργασία, όπως προβλέπει ο νόμος, Πλέον, όπως υπογράμμισε, εκ των πραγμάτων θα πρέπει να υπάρχει σύγκλιση σε βασικές αρχές για να αντιμετωπιστούν προβλήματα της καθημερινότητας των δήμων.

Για το πρόγραμμα «Φιλόδημος» ο κ. Ρουσιάς είπε ότι είναι μια “διαφανής κατάσταση” που τραβάει λίγο παραπάνω και αποτελεί “εργαλείο” πιστώσεων που υπάρχουν στον τραπεζικό λογαριασμό, ενώ αυτή τη στιγμή έχει δυνατότητα χρηματοδότησης 300 εκατ. ευρώ. Ανέφερε ότι στο Νομό Αρκαδίας έχουν ενταχθεί έργα ύδρευσης-αποχέτευσης ύψους 18 εκατ. ευρώ μέσω του Φιλόδημος Ι (συνολικά 31 εκατ. ευρώ), ενώ αποκάλυψε ότι ενδεχομένως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα βγει πρόσκληση για τη συντήρηση αθλητικών χώρων που θα αφορά και το δήμο Τρίπολης και εντός του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου θα υπάρξουν δαπάνες και για το Νομό Αρκαδίας.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι για το ΔΑΚ ο Δήμος Τρίπολης έχει εξασφαλίσει χρήματα για την αντικατάσταση τμήματος της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου, έργο για το οποίο υπάρχει διαγωνιστική διαδικασία. Επιπλέον, υπάρχει αρχική έγκριση για την αντικατάσταση του ταρτάν, ύστερα από συνεννόηση του Δημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Η δημοτική αρχή της Τρίπολης στοχεύει να “τρέξει” το σημαντικό έργο για τη θέρμανση του κολυμβητηρίου με ΑΠΕ και διεκδικεί χρήματα για την κατασκευή προπονητηρίου στην πόλη.

Τέλος, για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στην Αρκαδία, ο κ. Ρουσιάς αρκέστηκε να πει ότι κάτι τέτοιο θα καθοριστεί από την Κεντρική Επιτροπή και τα όργανα του κόμματος κι όπως χαρακτηριστικά τόνισε: “Θα το δούμε εν ευθέτω χρόνο”. Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Ρουσιά:

 

Πηγή: http://www.drt915.gr

(ΘΓΤ)