.

ΣΕΡΒΟΥ-ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ 25-3-20.

 

Ο εορτασμός φέτος της 25ης Μαρτίου, ήταν σχεδόν ανύπαρκτος, λόγω της «καραντίνας» που έχει επιβληθεί σε όλη τη χώρα, εξ αιτίας της λοίμωξης από τον κορωνοϊό.

Στην Αθήνα μόνο η πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη, παρουσία του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων.

Σε κάποιες άλλες περιοχές της χώρας έγινε κατάθεση στεφάνων από τους Τοπικές Άρχοντες, χωρίς συμμετοχή  κόσμου.

Στο δικό μας χωριό, ο πρόεδρος Γιάννης Ρουσιάς κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο, όπως φαίνεται στην φωτογραφία που ανάρτησε στο face book ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου μας Κώστας Σχίζας. Στη λεζάντα γράφει ο Κώστας με ...νόημα για το πρόβλημα της εποχής και την αξία που έχει το να παραμείνουμε όλοι στα σπίτια μας:

"Το στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Ρουσιάς. Του χρόνου ας είμαστε περισσότεροι. Γι'αυτό Καθόμαστε σπίτι..."

Με την ευκαιρία της Εθνικής μας γιορτής, αναδημοσιεύουμε από το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Γορτυνία», δύο μικρά άρθρα του πατριώτη ιστοριοδίφη Νίκου Παπαγεωργίου. 

Το ένα είναι σχετικό με την προέλευση του ονόματος του Κολοκοτρώνη και το άλλο αναφέρεται στη σπηλιά του Λύγκου "του αρχιληστή", που βρίσκεται στην περιοχή της Γκούρας πάνω από το εκκλησάκι του Αγιοσπυρίδωνα, εκεί όπου κρατήθηκε ο απαχθείς Σ. Σωτηρόπουλος στη δεκαετία του 1860, που διετέλεσε αργότερα και  πρωθυπουργός της Ελλάδος.

Χ. Ι. Μαραγκός.

.

ΝΓΠ-ΚΟΛΟΚΟΤΡ. 1
 
ΝΓΠ-ΚΟΛΟΚΟΤΡ. 2