Χρυσούλα Ζαχαροπούλου και Covid-19

chrysoyla2Διαβάζουμε στα ΜΜΕ ότι αρκετοί ευρωβουλευτές έδωσαν και δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας του Covid-19 στην πρώτη γραμμή.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και μια «δική μας», η ευρωβουλευτής Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, που εξελέγη το 2019 στην Γαλλία με τις λίστες του κόμματος του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Εκτός από ευρωβουλευτής, η κ. Ζαχαροπούλου είναι και διακεκριμένη χειρουργός – γυναικολόγος, ειδικευμένη στην αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης.

Μάλιστα, την τελευταία περίοδο που η Γαλλία μαστίζεται από την πανδημία του Covid-19, η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου επέστρεψε στην άσκηση του ιατρικού της επαγγέλματος για να συνεισφέρει στη διαλογή των ασθενών σε Γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο, τιμώντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο την ιστορική της καταγωγή, αλλά και τον όρκο του Ιπποκράτη.

«Όταν δίνεις τον όρκο του Ιπποκράτη, το κάνεις για πάντα, ισχύει για όλη σου τη ζωή. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας κρίσης, δεν μπορούσα να μείνω σπίτι και να παρακολουθώ απλώς. Ο ρόλος μου είναι εδώ, με τους συνάδελφους μου», δήλωσε χαρακτηριστικά η Χ. Ζαχαροπούλου.η οποία είναι και μέλος της Ομάδας «Renew Europe».

        Πηγή: lakonikos.gr

(ΘΓΤ)