Ο Ηλίας ήταν γιος του Νίκου Ηλ. Σχίζα και της Χριστίτσας Μπόρα (του Νούση). Ήταν το πρώτο παιδί της οικογένειας και είχε αδέρφια τον Παναγή που δεν βρίσκεται στη ζωή, το Γιάννη, την Κατερίνα, τον
Κώστα και την Κωστούλα που και αυτή δεν βρίσκεται στη ζωή.
Είχε την ατυχία να πεθάνει η μάνα του όταν ήταν 12 ετών το 1950, και να μείνει ορφανός.
Ο πατέρας του, σε δεύτερο γάμο παντρεύτηκε τη Μαρία Π. Κλεισούρα και απόχτησε τη Χριστίνα, που δεν βρίσκεται στη ζωή, το Γιώργο, τον Παρασκευά και τον Χαράλαμπο. Από το 1957 η οικογένεια μετακόμισε στον Πύργο Ηλείας και ασχολήθηκε με αγροτοκτηνοτροφικές και οικοδομικές εργασίες.
Ο Ηλίας (στη φωτογραφία με τη σύζυγό του) μετά το γάμο του με τη Γιώτα, που δεν βρίσκεται στη ζωή, απόχτησαν το Γρηγόρη, το Χρήστο και τον Ιάσωνα, που δυστυχώς σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Εγκαταστάθηκε στον Πλάτανο Αρχαίας Ολυμπίας και ασχολήθηκε κυρίως με την οικοδομή.
Η ταφή του θα γίνει την Τετάρτη 26 Αυγούστου στον Πλάνο Αρχαίας Ολυμπίας και ώρα 11 το πρωί.
Ο Ηλίας ήταν ένας καλοσυνάτος άνθρωπος, εργατικός, καλός οικογενειάρχης, κοινωνικός και αγαπητός στο περιβάλλον του.
Ο Σύνδεσμος εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του εκλιπόντος.
...
Λίγα λόγια στη μνήμη του, από τον ξάδερφό του Γεώργιο Δ. Βέργο
«Αγαπητέ μου Ηλία, μεγαλώσαμε μαζί στο χωριό και περάσαμε
πολύ δύσκολες καταστάσεις. Δυστυχώς η φτώχεια και η δύσκολη ζωή στον άγονο αυτό τόπο σας ανάγκασε να τον εγκαταλείψετε νωρίς για την Ηλεία και εμείς αργότερα για την Αθήνα.
Δυστυχώς, αγαπητέ ξάδερφε δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ στην εξόδιο ακολουθία κυρίως για λόγους υγείας. Εύχομαι να έχεις καλό Παράδεισο και να είναι καλά τα παιδιά και εγγόνια σου να σε θυμούνται.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια από όλη την οικογένειά στα παιδιά, εγγόνια, αδέρφια και όλους τους συγγενείς.
Αιωνία σου η μνήμη».
Γ. Δ. Βέργος