Την 5.10.2010 άφησε την τελευταία του αναπνοή στο Θεραπευτήριο ΝΙΜΤΣ, όπου νοσηλευόταν για ένα μήνα περίπου  ο στρατηγός Γιάννης Γεωργίου Δάρας ( του Γιωκοντάρα),σε  ηλικία 74 ετών. Ο εκλιπών γεννήθηκε  στου Σέρβου το 1936, τελείωσε το Γυμνάσιο Λαγκαδίων και το 1955 εισήχθη στη Stratigos_Daras3 001Σχολή Ευελπίδων. Ήταν άριστος αξιωματικός του Πυροβολικού και εξήντλησε την ιεραρχία συνταξιοδοτηθείς με το βαθμό του αντιστράτηγου ε.α

Παντρεύτηκε την Νίκη Ιωακειμίδη, και απέκτησαν δύο θυγατέρες, τη Γεωργία πλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού, και την Αργυρώ  (Ρούλα) ιατρό ενδοκρινολόγο. Ήταν  ενεργό μέλος του Συλλόγου μας, τακτικός αναγνώστης της εφημερίδας μας, και αρθρογράφος στην ιστοσελίδα του χωριού μας.

Η εξόδιος ακολουθία με την παρουσία συγγενών και φίλων έγινε την 6.10.2010 στο κοιμητήριο του Βραχατίου Κορινθίας.

Το μήνυμα του θανάτου του στρατηγού αναγγέλθηκε στους κατοίκους  του χωριού μας με το πένθιμο χτύπημα της καμπάνας της Κοίμησης της Θεοτόκου την ώρα που ετελείτο η κηδεία του στο Βραχάτι.

 

Το ΔΣ  του Συνδέσμου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.