MnimiHliaXeimonaΑυτό το μήνα πριν επτά χρόνια (9-3-2010) έφυγε για πάντα από κοντά μας (στην ηλικία των 65 χρόνων) ο Ηλίας Θεοδ. Χειμώνας από το συνοικισμό «Αράπηδες», του χωριού μας Σέρβου. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου μας «Κοίμησης Θεοτόκου» για αρκετά χρόνια και ήταν από τα πλέον δραστήρια μέλη του.

Το όνομά του Ηλία Χειμώνα έχει συνδεθεί και θα μείνει για πάντα συνδεδεμένο με όλες σχεδόν τις δημιουργίες του Συνδέσμου από το 1976 (που μετείχε για πρώτη φορά του ΔΣ), μέχρι το θάνατό του. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις 6 πλέον σημαντικές, που προσέφεραν πολλά στους πατριώτες και θα συνεχίσουν να προσφέρουν όσο το χωριό μας ζει και ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει να λειτουργεί:

* Το δρόμο για τους Αράπηδες, 

*την εφημερίδα "Αρτοζήνος",

*Το γραφείο του Συνδέσμου στην Αθήνα

*Το Ηρώο στο συνοικισμό, στη μνήμη των Ηρώων "Δήμου και Μακρυγιάννη".

* το Πολιτιστικό Κέντρο Σέρβου και

*την ιστοσελίδα του Συνδέσμου servou.gr 

Εκτός από τη συλλογική του δραστηριότητα, ο Ηλίας ήταν ένας ακέραιος χαρακτήρας και εξαιρετικός γιατρός και επιστήμονας. Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση από τους πατριώτες, τόσο σε ότι αφορά στα συλλογικά μας πράγματα αλλά και γενικότερα σε θέματα  προσφοράς στον άνθρωπο, ανθρωπίνων σχέσεων και  θεώρησης της ίδιας της ζωής.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ας αναπαύεται στην Αραπαίικη γη, που τον γέννησε, τον ανάθρεψε και τον δέχτηκε για πάντα.

(ΧΙΜ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )