egenia_plat_1-1
egenia_plat_2-1
egenia_plat_3-1
Φωτογραφίες πό την εκδήλωση. Στη μεσαία ο κ. Χριστόπουλος και στην κάτω ο κ. Μπόρας.

Την Παρασκευή το βράδυ, 13-8-2010, έγιναν τα εγκαίνια της νέας πλατείας, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου.

 

Το έργο έγινε από το Δήμο Ηραίας, ο οποίος οργάνωσε και την εκδήλωση. Παραβρέθηκαν πολλοί κάτοικοι του χωριού, αρκετοί κάτοικοι από τα χωριά της Ηραίας και επίσημοι προσκεκλημένοι. Μεταξύ αυτών διακρίναμε τον δήμαρχο Λαγκαδίων κ. Κούλη και το δήμαρχο Δημητσάνας κ. Βλάχο.

 

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Ηραίας κ. Σταύρος Χριστόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους και υπογράμμισε πως το χωριό Σέρβου είναι το μεγαλύτερο χωριό του Δήμου σε έκταση και πληθυσμό. Με συγκίνηση αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που είχε με τον επί πολλά έτη Σερβαίο αντιδήμαρχο κ. Θάνο Μπόρα και μίλησε για έργα και δραστηριότητες του Δήμου.

Ο κ. Θάνος Μπόρας, που είναι σήμερα μέλος του ΔΣ του Δήμου, μίλησε στη συνέχεια και αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο έργο αλλά και σε άλλα θέματα που αφορούν το χωριό και το Δήμο. Η κοπή της κορδέλας έγινε από το Δήμαρχο κ. Χριστόπουλο, από τον πρόεδρο του Τ.Σ του χωριού κ. Ι. Σχίζα και τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Θ. Γ. Τρουπή. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμος πρόσφερε ποτά και γλυκά της περιοχής.

Στη βόρεια πλευρά της πλατείας έγινε από το Δήμο νέο εντυπωσιακό Ηρώο, σε αντικατάσταση παλαιότερου ηρώου, που υπήρχε στην παλιά πλατεία. Η νέα πλατεία συνενώθηκε με την παλιά  και διαμορφώθηκε εκεί ένας θαυμάσιος χώρος, με απεριόριστη θέα, που προσφέρεται για ποικίλες εκδηλώσεις. Η ομοιόμορφη πλακόστρωση όλης της πλατείας, τα πολλά παγκάκια, το ωραίο κάγκελο σε όλη την έκταση, ο πλούσιος φωτισμός, το πέτρινο κιόσκι του Πολιτιστικού και ο περίλαμπρος πέτρινος Ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου συνθέτουν ένα θαυμάσιο σκηνικό, που αξίζει τον κόπο να το επισκεφθούν όλοι οι πατριώτες (και όχι μόνο) και να το θαυμάσουν.

Η νέα πλατεία διαμορφώθηκε στο χώρο που υπήρχε το σπίτι ιδιοκτησίας κατά 50% του στρατηγού Ευθυμίου Δημητρόπουλου (το πρόσφεραν οι κληρονόμοι του δωρεάν για να γίνει η πλατεία) και κατά 50% των κληρονόμων της "Μπαρκούτσιος",  που το αγόρασε ο Σύνδεσμος, για τον ίδιο σκοπό.

kopi_kordelas-1iroo_neo-1

Η κοπή της κορδέλας από τον δήμαρχο κ. Χριστόπουλο (κέντρο), τον πρόεδρο του ΤΔ κ. Σχίζα (δεξιά) και τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Τρουπή (αριστερά). Στην άλλη φωτογραφία το νέο Ηρώο.

 
   

 

 

 

 

 

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.