Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών η Σοφία Βασ. Αναστασοπούλου στις 14.10.2016  και η εξόδιος ακολουθία έγινε στις 15.10.2016 από το μητροπολιτικό sofiaΙερό Ναό της "Κοιμήσεως της Θεοτόκου" του χωριού μας Σέρβου.

Η Σοφία (η Σοφιά) ήταν το τρίτο από τα πέντε παιδιά (Κωσταντής, Νίκος, Σταυρούλα, και Αγγέλω) του Γεωργίου Γεωργακόπουλου (Γιώκα), και της Αικατερίνης Ν. Σχίζα.

Παντρεύτηκε το συγχωριανό μας Βασίλη Αναστ. Αναστασόπουλο, και απέκτησαν την Αγγελική (Κούλα), και την Παναγούλα.

Καλοσυνάτη με έντονο το αίσθημα του χιούμορ, άριστη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά. Η τελευταία από τις αρχόντισσες της γειτονιάς «Λακαθάνιζα» του χωριού, που η απουσία της θα είναι αισθητή τα καλοκαίρια από τους παραθεριστές γειτόνους της.

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια της εκλιπούσης. 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )