Πληροφορηθήκαμε ότι ο Παναγιώτης Νόιφελτ είναι Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Συνδυασμό «Πλεύση Ελευθερίας».

Ο Παναγιώτης είναι ο σύζυγος της αείμνηστης Ελένης Κ. Μπόρα, που προσέφερε πολλά στο χωριό μας Σέρβου ως Γραμματέας του Συλλόγου .

Παραθέτουμε απόσπασμα από κείμενο που μας έστειλε ηλεκτρονικά στο email του Συλλόγου ο Παναγιώτης

Βιογραφικό

Νόιφελτ

Παναγιώτης Νόιφελτ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και ζει στο Λονδίνο. Έζησε και σπούδασε στην Ελλάδα, στη Νιγηρία, και στο Ηνωμένο Βασίλειο. H καταγωγή του είναι από την Αρκαδία (Σκιρίτιδα), την Άνδρο (Μπατσί), και την πρώην Γερμανική Σιλεσία. Αυτοδημιούργητος, οργανωτικός, με καθιερωμένη εμπειρία και γνώσεις σε θέματα διαχείρισης, διεύθυνσης επιχειρήσεων, καμπανιών και χρηματοδοτήσεων, και με εξειδίκευση σε πολιτικούς, πολιτιστικούς οργανισμούς και ιδρύματα.

Συνεργατικότητα
Έχει διπλό επαγγελματικό και ακαδημαϊκό υπόβαθρο, δημιουργικό και τεχνικό, καθώς έχει σπουδάσει υποκριτική, σκηνοθεσία, διαχείριση και οικονομία αερομεταφορών. Διαθέτει δεξιότητες, αισθητική και θετική στάση ως σκηνοθέτης, παραγωγός και διαχειριστής. Επαγγελματικά είναι εξωστρεφής, με συνεργατικό και πολυδιάστατο χαρακτήρα. Αναδεικνύει τις ικανότητές του υπό πίεση και σε περιόδους κρίσεων. Ο Παναγιώτης Νόιφελτ είναι πολιτικά σκεπτόμενος, ερευνητής, πολιτιστικός διαχειριστής (πολιτική, οικονομία και διαχείριση), θεατρικός σκηνοθέτης, επιχειρησιακός σχεδιαστής, διαπραγματευτής, ειδικός αναλυτής αερομεταφορών.

Δραστηριότητα
Ο Παναγιώτης Νόιφελτ είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος των παρακάτω οργανισμών:

Civilizations Council – www.civilizationscouncil.org (Συμβούλιο Πολιτισμών - νεοφυής οργανισμός με στόχο τη μεταφορά έδρας στην Ελλάδα).
International Cultural and Creative Industries Regulatory Authority – www.iccira.org (Διεθνής Ρυθμιστική Αρχή για τον Πολιτισμό και τις Δημιουργικές Βιομηχανίες), διεθνές νομικό, ρυθμιστικό, κανονιστικό και συνταγματικό πλαίσιο για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τις δημιουργικές βιομηχανίες και τη διασκέδαση, με τη χρήση Blockchain, AI και Big Data τεχνολογιών, με αναμενόμενη μεταφορά έδρας τις Βρυξέλλες.
International Independent – www.internationalindependent.org (Διεθνές Ανεξάρτητο) διεθνής βιομηχανική κοινοπραξία πολιτιστικών, ερευνητικών και παραγωγικών φορέων πολιτισμού. Έργο: Έρευνα στην Πολιτιστική Πολιτική, Οικονομία και Διαχείριση, Διεθνή Προγράμματα Συνεργασιών, Πλατφόρμες Χρηματοδότησης Πλήθους, Δίκτυα, Άσκηση Πίεσης και Πρωτοβουλίες. Έχει ξεκινήσει την προσφορά αποκλειστικών αδειών franchise σε ιδιώτες, εταιρείες και υπουργεία για πέντε από τους οργανισμούς, ανά χώρα, πολιτεία ή γεωγραφική περιοχή. Έδρα Λονδίνο.
Συμβούλιο Τεχνών Ελλάδας – www.artscouncil.gr , για την αναβάθμιση των μοντέλων διαχείρισης, προώθησης και χρηματοδότησης στους κλάδους των τεχνών, υποστήριξη πολιτιστικών φορέων.
International Cultural and Creative Economy and Development, Athens – www.icceda.org (Διεθνής Πολιτιστική και Δημιουργική Οικονομία και Ανάπτυξη, Αθήνα – Διεθνές Συνέδριο).


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.