15-8-09_Strikos_An
Ο Αν. Στρίκος μιλάει στους πατριώτες, στην αρχή της συναυλίας
20-8-09_KoUtsandrias_P
Ο υπέρ-εννενικοντούτης, ακμαιότατος Κουτσανδριάς Πάνος, μπροστά από το μαγαζί του Ν. Τρουπή στο χωριό, στις 20-8-09
Η ιστοσελίδα μας servou.gr έχει πλούσιο περιεχόμενο σε φωτογραφικό υλικό τοπίων και αξιοθέατων του χωριού. Δεν διαθέτει ανάλογο υλικό για πρόσωπα και στιγμιότυπα από τη ζωή των πατριωτών στο χωριό.
.
Με αυτό το σκεπτικό σκέφτηκα να αναρτήσω λίγες φωτογραφίες που τράβηξα το 2009, κυρίως τον Αύγουστο, που πολλοί πατριώτες επεσκέφθησαν τη γενέτειρα. Δυστυχώς δεν γνωρίζω τα ονόματα όλων όσων φαίνονται στις φωτογραφίες, για να τα αναφέρω.
.
Σημαντικό γεγονός το φετινό καλοκαίρι ήταν η συναυλία που έγινε στο χωριό στη μνήμη του πατριώτη μας λογοτέχνη Θ. Κ. Τρουπή, με εμπνευστή τον διεθνούς φήμης Σερβαίο μουσικό Αναστάσιο Απ. Στρίκο (εγγονό του "Αναστάγκα"), αριστερή φωτογραφία- που μαζί με την οικογένεια του Θοδωρή και τη στήριξη του Δήμου Ηραίας συνδιοργάνωσαν αυτή την εκδήλωση. Στη δεξιά φωτογραφία είναι ο Πάνος Κουτσανδριάς, από τους γεροντότερους μόνιμους κατοίκους του χωριού, στο πρόσωπο του οποίου τιμάμε όλους τους ηλικιωμένους πατριώτες.
Χ. Ι. Μαραγκός
.
8os-09_Parea_1 8os-09_Parea_2 8os-09_Parea_3
Παρέα πατριωτών μπροστά από το καφενείο του Ι. Ρουσιά, μετά το σχόλασμα της εκκλησίας στις 15-8-09. Πρώτος αριστερά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θ. Γ. Τρουπής. Μία άλλη παρέα σε διπλανό τραπέζι με τον Ν. Σχίζα (Παπαναστάση) στο μέσο, την Ελένη  Χ. Παναγόπουλου αριστερά του και άλλους φίλους τους. Μία τρίτη παρέα με τον Κώστα Χρήστου Μπόρα στη μέση και δύο Σερβόγαμπρους. Τόσο οι γαμπροί όσο και οι νύφες επισκέπτονται συχνά το χωριό των συζύγων
8os-09_Parea_4 15-8-09_Synaylia 8os-09_Strikos_klp
'Εξι Αραπιωτοπούλες στο προαύλιο της Κοίμησης της Θεοτόκου ανήμερα της Παναγίας. Πρώτη αριστερά η σύζυγος του αείμνηστου Αλ. Χρονόπουλου. Εντυπωσιακή η συναυλία που δόθηκε στο χωριό το βράδυ της 15-8-09. Όσοι ήσαν εκεί θα την θυμούνται για πολλά χρόνια. Συγχαρητήρια στους οργανωτές. Μπροστά από το καμπαναριό της Κ. Θεοτόκου 5 πατριώτες συζητούν. Από αριστερά Αθ. Στρίκος, Ν Παπαγεωργίου, Μαρίνα Τρουπή, Β. Σχίζας και Χ. Μαραγκός. 
Aprilios_09_Liatsopoulos Aprilios_09_RousiaS_I 8os-09_Parea_5
Ο Γ. Λιατσόπουλος με το γιο του Νίκο μπροστά από το αυτοκίνητο και το μαγαζί τους. Μπορεί κανείς να βρει τα πάντα στο παντοπωλείο τους. Ο Ι. Ρουσιάς στο μαγαζί του. Με το καφενείο και την ταβέρνα εξυπηρετεί απόλυτα τους πατριώτες.Τον Αύγουστο εργάζεται στην επιχείρηση όλη η οικογένεια Ο Μαρίνης Σκούρος (αριστερά) είναι μόνιμος κάτοικος του Σέρβου και ένας από τους 3 τσοπάνηδες που υπάρχουν ακόμη στο χωριό.
 

Εικόνες από το χωριό