Τα Τελευταία Νέα

 Διαβάζοντας την εφημερίδα «Γορτυνία» (την παίρνω από τότε που κυκλοφόρησε ως «Λάδωνας», πάνω από 50 χρόνια) σκέφτηκα να αναδημοσιεύσω περιληπτικά στο ιστότοπο servou.gr κάποιες ειδήσεις, που νομίζω πως θα ενδιέφεραν πολλούς πατριώτες Σερβαίους, αλλά και επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, με καταγωγή από τη Γορτυνία.

Ιδιαίτερα στο τελευταίο φύλλο γίνεται αναφορά και σε τέσσερις πατριώτες, καθένας των οποίων είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα.

Διαβάζουμε, λοιπόν, στο 425ο φύλλο (30 Απριλίου 2024):

*Εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ προϋπολογισμός του Δήμου Γορτυνίας για το 2024, ποσού 31.796.032 ευρώ. Έξοδα χρήσεως 8.590.072, επενδύσεις 19.703.292, πληρωμές παρελθόντων οικ. ετών 3.444.447 και αποθεματικό 58.169.

*Αρκάδες υποψήφιοι ευρωβουλευτές:

Με τη ΝΔ. Τσιόδρας Δ. από Μάναρη. Μουρούτης Γ. από Καρδαρίτσι. Κοντοζαμάνης Β. από Κυνουρία. Νιόβη Χριστοπούλου από Παναγίτσα .

Με το ΣΥΡΙΖΑ Αικατερίνη Γιαννακά, από Ζυγοβίστι. .

Με το ΠΑΣΟΚ Δημόπουλος Παν. Από Σέρβου. Λαμπράκης Γρ. από Τεγέα. Τσουκαλάς Κ. από Παραλογγούς και Κοντοβάζαινα.

Για τον πατριώτη μας Σερβαίο Παναγιώτη Δημόπουλο γράφει:

«Καθηγητής Ιατρικής, βιολόγος και σήμερα καθηγητής Βοτανικής και Οικολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους επιστήμονες στον χώρο του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με πλούσιο συγγραφικό έργο και ακαδημαϊκές διακρίσεις».

Με το ΚΚΕ αναφέρει τον Παπαδάκη Κ. που έχει καταγωγή από το Μοναστηράκι και έχει διατελέσει επί δύο 5ετίες ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

*Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους ήρωες του 1821 σε Παλούμπα και Αγιονέρι Ηραίας. .

*Χιλιάδες κόσμου στη Δημητσάνα για τις λαμπαδηδρομίες. 

*Στη 2η σελίδα της εφημερίδας, ο πατριώτης μας ιστοριοδίφης Ν. Γ. Παπαγεωργίου, δημοσιεύει κάθε μήνα, επί 39 συναπτά έτη, άρθρα για τη ζωή και τη δράση του ελευθερωτή των Ελλήνων, Θ. Κολοκοτρώνη. Το τελευταίο άρθρο αναφέρεται στον επιτάφιο που εκφώνησε ο Παν. Σούτσος, για τον αρχιστράτηγο της επανάστασης. .

*Στη σελ. 14, ο επίσης πατριώτης μας Αθανάσιος Στρίκος, ταξίαρχος ε.α., εκπαιδευτικός, διατυπώνει την άποψή του για το επίκαιρο των ημερών  ποίημα  (τροπάριο) της Κασσιανής. .

*Λειψυδρία το καλοκαίρι στη Γορτυνία. Ο φετινός χειμώνας με τις λίγες βροχές και σχεδόν καθόλου χιονοπτώσεις, υπολογίζεται πως θα έχει μείωση του νερού το καλοκαίρι τουλάχιστον κατά 50%. .

*Ανακαίνιση-εκσυγχρονισμός των 7 ΚΕΠ του Δήμου Γορτυνίας. .

*Ημερίδα ρομποτικής και τεχνικής νοημοσύνης πραγματοποιήθηκε στη Δημητσάνα, στις 27 Απριλίου 2024. .

*Ανάγκη έργων βατότητας δρόμου «Δημητσάνας-Λυκούρεση» Ο Σύλλογος Λυκουρεσιωτών με έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, εκθέτει την ανάγκη βελτίωσης –ασφαλτόστρωσης- αυτού του δρόμου, που εξυπηρετεί πολλά χωριά της ΔΕ Ηραίας. . *Αφή Ολυμπιακής φλόγας στην αρχαία Ολυμπία, 16-4-2024. Τη Γαλλία, που διοργανώνει φέτος τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκπροσώπησε η Υφυπουργός Εξωτερικών της Κυβερνήσεως Μακρόν, Χρυσούλα Νικ. Ζαχαροπούλου, από Σέρβου.

Χ. Ι. Μαραγκός

Πληροφορηθήκαμε ότι ο Παναγιώτης Νόιφελτ είναι Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Συνδυασμό «Πλεύση Ελευθερίας».

Ο Παναγιώτης είναι ο σύζυγος της αείμνηστης Ελένης Κ. Μπόρα, που προσέφερε πολλά στο χωριό μας Σέρβου ως Γραμματέας του Συλλόγου .

Παραθέτουμε απόσπασμα από κείμενο που μας έστειλε ηλεκτρονικά στο email του Συλλόγου ο Παναγιώτης

Βιογραφικό

Νόιφελτ

Παναγιώτης Νόιφελτ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και ζει στο Λονδίνο. Έζησε και σπούδασε στην Ελλάδα, στη Νιγηρία, και στο Ηνωμένο Βασίλειο. H καταγωγή του είναι από την Αρκαδία (Σκιρίτιδα), την Άνδρο (Μπατσί), και την πρώην Γερμανική Σιλεσία. Αυτοδημιούργητος, οργανωτικός, με καθιερωμένη εμπειρία και γνώσεις σε θέματα διαχείρισης, διεύθυνσης επιχειρήσεων, καμπανιών και χρηματοδοτήσεων, και με εξειδίκευση σε πολιτικούς, πολιτιστικούς οργανισμούς και ιδρύματα.

Συνεργατικότητα
Έχει διπλό επαγγελματικό και ακαδημαϊκό υπόβαθρο, δημιουργικό και τεχνικό, καθώς έχει σπουδάσει υποκριτική, σκηνοθεσία, διαχείριση και οικονομία αερομεταφορών. Διαθέτει δεξιότητες, αισθητική και θετική στάση ως σκηνοθέτης, παραγωγός και διαχειριστής. Επαγγελματικά είναι εξωστρεφής, με συνεργατικό και πολυδιάστατο χαρακτήρα. Αναδεικνύει τις ικανότητές του υπό πίεση και σε περιόδους κρίσεων. Ο Παναγιώτης Νόιφελτ είναι πολιτικά σκεπτόμενος, ερευνητής, πολιτιστικός διαχειριστής (πολιτική, οικονομία και διαχείριση), θεατρικός σκηνοθέτης, επιχειρησιακός σχεδιαστής, διαπραγματευτής, ειδικός αναλυτής αερομεταφορών.

Δραστηριότητα
Ο Παναγιώτης Νόιφελτ είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος των παρακάτω οργανισμών:

Civilizations Council – www.civilizationscouncil.org (Συμβούλιο Πολιτισμών - νεοφυής οργανισμός με στόχο τη μεταφορά έδρας στην Ελλάδα).
International Cultural and Creative Industries Regulatory Authority – www.iccira.org (Διεθνής Ρυθμιστική Αρχή για τον Πολιτισμό και τις Δημιουργικές Βιομηχανίες), διεθνές νομικό, ρυθμιστικό, κανονιστικό και συνταγματικό πλαίσιο για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τις δημιουργικές βιομηχανίες και τη διασκέδαση, με τη χρήση Blockchain, AI και Big Data τεχνολογιών, με αναμενόμενη μεταφορά έδρας τις Βρυξέλλες.
International Independent – www.internationalindependent.org (Διεθνές Ανεξάρτητο) διεθνής βιομηχανική κοινοπραξία πολιτιστικών, ερευνητικών και παραγωγικών φορέων πολιτισμού. Έργο: Έρευνα στην Πολιτιστική Πολιτική, Οικονομία και Διαχείριση, Διεθνή Προγράμματα Συνεργασιών, Πλατφόρμες Χρηματοδότησης Πλήθους, Δίκτυα, Άσκηση Πίεσης και Πρωτοβουλίες. Έχει ξεκινήσει την προσφορά αποκλειστικών αδειών franchise σε ιδιώτες, εταιρείες και υπουργεία για πέντε από τους οργανισμούς, ανά χώρα, πολιτεία ή γεωγραφική περιοχή. Έδρα Λονδίνο.
Συμβούλιο Τεχνών Ελλάδας – www.artscouncil.gr , για την αναβάθμιση των μοντέλων διαχείρισης, προώθησης και χρηματοδότησης στους κλάδους των τεχνών, υποστήριξη πολιτιστικών φορέων.
International Cultural and Creative Economy and Development, Athens – www.icceda.org (Διεθνής Πολιτιστική και Δημιουργική Οικονομία και Ανάπτυξη, Αθήνα – Διεθνές Συνέδριο).

Ζαχαροπούλου Χρυσούλα2Αύριο, Τρίτη 16 Απριλίου θα γίνει η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, για να ξεκινήσει το ταξίδι της προς τη γαλλική πρωτεύουσα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Η τελετή θα αρχίσει στις 11.30, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Τελετάρχης (Master of Ceremonies) θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας,

Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα παρευρεθεί, μεταξύ των ξένων και ντόπιων επισήμων και η εκ πατρός συγχωριανή μας υφυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας κυρία Χρυσούλα Νικ. Ζαχαροπούλου

(Στη φωτογραφία η Χρυσούλα με τον πατέρα της).

Μετά την υπουργό εξωτερικών της Γαλλικής Δημοκρατίας και πρώην Ευρωβουλευτή κυρία Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, και τον κ. Βασίλη Γεωργίου Μαραγκό Πρεσβευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αρμενία , άλλος ένας συγχωριανός μας έβαλε πλώρη για την Ευρώπη.

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣNEWςΕίναι ο Παναγιώτης Διονυσίου Δημόπουλος που πληροφορηθήκαμε ότι θα είναι υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο στις Ευρωεκλογές που έρχονται.

Ο Παναγιώτης είναι Καθηγητής Βοτανικής και Οικολογίας Πανεπιστημίου Πατρών και πρώην αντιπρύτανης του ιδίου Πανεπιστημίου, θέση που επιβεβαιώνει ότι έχει Διοικητικές και Οργανωτικές δεξιότητες πέραν του επιστημονικού του κύρους ως καθηγητή

Σε τηλεοπτικές εκπομπές που τον είδαμε τελευταία, είναι πολύ επικοινωνιακός με ήρεμο και τεκμηριωμένο λόγο κατανοητό και στους απλούς πολίτες βαθύς γνώστης της επιστήμης που υπηρετεί για το περιβάλλον και όχι μόνο

Το σημαντικό έργο του στη χάραξη της πολιτικής που αντιστοιχεί στον επιστημονικό του τομέα, εκτιμήθηκε από την ηγεσία του κόμματος  ΠΑΣΟΚ με το οποίο θα κατέλθει στις εκλογές και το όνομά του αναμένεται να είναι μεταξύ εκείνων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις Ευρωεκλογές.

Ο Παναγιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964, είναι παιδί του Διονύση (Νιόνιου) Π. Δημόπουλου (εγγονός του Πανάγου Δημόπουλου Ταλδάρη) και της Ευγενίας Ασημακοπούλου (Από χωριό Πετράλωνα Ζαχάρως), είναι έγγαμος και πατέρας της Ευγενίας (Ιατρός ) και της Μαρίας- Άννας (Πτυχιούχου Παντείου Πανεπιστημίου)

 

 

 

  Θοδωρής Γ.Τρουπής

 

Από το face book του Νίκου Γ. Λιατσόπουλου.  Πλατεία "Ράχης".

Ο χρήστης  Ν. Λιατσόπουλος βρίσκεται στην τοποθεσία Σέρβου Αρκαδίας

1 ημ. · 
Καλημέρα καλή
Σαρακοστή με υγεία 😍🤪
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, Saqsaywaman, Στάρι Μοστ και Camogli
 

Η Χρυσούλα ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, 
Υπουργός και Ευρωβουλευτής της Γαλλικής Δημοκρατίας,
με πρόταση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanouel Macron,
στον πρόσφατο ανασχηματισμό της Γαλλικής Κυβέρνησης,
αναλαμβάνει εκ νέου καθήκοντα στο Υπουργείο Εξωτερικών, 
ως Υπουργός Ανάπτυξης και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων.
 
Μετά τον διορισμό της, μεταξύ των άλλων δήλωσε τα εξής :
 

«Όλες οι ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Emmanouel Macron

και στον Πρωθυπουργό Gabriel Attal.

Έχω την τιμή να συνεχίσω την αποστολή μου με τον Υπουργό Εξωτερικών,

για την οικοδόμηση διεθνών συνεργασιών,

για το κλίμα, την παγκόσμια υγεία και την καταπολέμηση της φτώχειας».

.

 

 

Θ ε ρ μ ά   σ υ γ χ α ρ η τ ή ρ ι α   α π ό   ό λ ο υ ς    τ ο υ ς   π α τ ρ ι ώ τ  ε ς. 

(ΧΙΜ)

Για να παρακολουθήσετε τα στιγμιότυπα  της εκδήλωσης πατείστε στους παρακάτω συνδέσμους:

(Αναδημοσίευση από το face book της Αγγελικής  Αθ. Σχίζα).

 

https://www.facebook.com/100014963940637/videos/pcb.1702671010241681/147648725074190

https://www.facebook.com/100014963940637/videos/pcb.1702671010241681/693947509370455

https://www.facebook.com/100014963940637/videos/pcb.1702671010241681/3513410508913666

Αναδημοσιεύσεις από το face book του Συνδέσμου Σερβαίων

 

*Την Τρίτη  8 Αυγούστου, στην πλατεία της Ράχης, στις 8 και 30 το βράδυ, κατόπιν ενεργειών του Δήμου Γορτυνίας,  θα δοθεί για τους μικρούς πατριώτες και όσους αισθάνονται μικροί, παράσταση θεάτρου σκιών.

 Καλή διασκέδαση.

Το ξωκλήσι του «Αγιολιά»,  στο χωριό μας Σέρβου, είναι από τα πιο παλιά εκκλησάκια του χωριού. Βρίσκεται κοντά στην κορυφή του «παλιόκαστρου»  και οι πατριώτες τιμούσαν τη μνήμη του προφήτου στις 20 Ιουλίου,  από της δημιουργίας του Ναού, με αθρόα προσέλευση  και πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Τα 2-3 τελευταία χρόνια  δυστυχώς δεν έγινε θεία λειτουργία στο ξωκλήσι, για διάφορους λόγους. Φέτος ευτυχώς έγινε με τον Παπα-Μανώλη και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό,  ιδιαίτερα στους επιτρόπους Κώστα Δάρα και Γιώργο Τρουπή. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός  και  παραβρέθηκαν  στον εορτασμό πάνω από 50 πατριώτες.  Χρόνια τους πολλά, να είναι καλά και του χρόνου να βρεθούν ξανά στον εορτασμό της μνήμης του Προφήτη.

ΠΑΣΧΑ ΣΕΡ. 19 ΕΠΙΤΑΦ. α

Επιτάφιος 2019

ib Anastasi
 ΕορτασμόςΖΠ1
 ΕορτασμόςΖΠ3
 ZP c
 ΕορτασμόςΖΠ19502
 ΕορτασμόςΖΠ19501
 

Μιας και δεν διάβασα κάτι σχετικό για τον εορτασμό του Πάσχα και της Ζωοδόχου Πηγής, φέτος στο χωριό μας, σκέφτηκα να γράψω δυο λόγια, απ΄όσα έμαθα  (από τον ξάδερφό μου που μένει μόνιμα στο χωριό), έτσι για την μελλοντική ιστορία   αυτού του Τόπου, αλλά και για όσους πατριώτες -ιδιαίτερα αυτούς που γεννήθηκαν εκεί- ενδιαφέρονται  να μάθουν γενικά, για ότι συμβαίνει στο χωριό, τις άγιες αυτές ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο.  

 
Το Σάββατο 19/11/2022 και ώρα 9 π.μ. θα τελεσθεί 40ήμερο μνημόσυνο,υπέρ
αναπαύσεως,της ψυχής του αγαπημένου μας  συζύγου,πατέρα και παππού Φώτη Ντάλα,  στον Ιερό
Ναό Αγίου Νεκταρίου Ανω Λιοσίων,  που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Ιονίου Πελάγους  (δίπλα στο  γήπεδο του Ερμή).
 

Η οικογένεια

Αναδημοσίευση από e-gortynia.gr

Η πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Μητροπολίτη κ.κ.Νικηφόρου στη Γορτυνία

 

Την επόμενη ημέρα της ενθρονίσεώς του και με την ευκαιρία της εορτής του Αποστόλου Φιλίππου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ.Νικηφόρος προέστη της πρώτης Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής Δημητσάνας,  συλλειτουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ.Χρυσοστόμου και βοηθούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως π.Ιάκωβο Κανάκη, τον Πωτοσύγκελος της Μητρόπολης Χαλκίδος π. Νικόδημο Ευσταθίου και άλλους ιερείς.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν αρκετοί κάτοικοι της κωμοπόλεως, ως και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας. Ο Ιεράρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για πρώτη φορά μαζί τους σε ένα πολύ ζεστό κλίμα και στο τέλος φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Σημειώνουμε ότι κατά την χθεσινή ημέρα οι μικροί μαθητές ντυμένοι με όμορφες παραδοσιακές σχολές έδωσαν μια ξεχωριστή παρουσία στην τελετή υποδοχής, καθώς προσέφεραν ανθοδέσμες στον νέο Ποιμενάρχη και τον έραιναν με άνθη στη διάρκεια της πορείας του στο κεντρικό δρόμο της Δημητσάνας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ.Νικηφόρος επισκέφθηκε την παρακείμενη ονομαστή Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας.

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Τοποτηρητού Ι. Μητροπόλεως  

κ. Ευσταθίου για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως ἀνακοινοῦται ὅτι:

Ἡ Ἐνθρόνιση τοῦ Νέου Μητροπολίτου κ.κ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ θά πραγματοποιηθεῖ τήν Κυριακή 13 Νοεμβρίου στήν Δημητσάνα.

Τόν Σέβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως κ.κ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΝ θά ὑποδεχθοῦν στήν πλατεία Δημητσάνας στίς 12.30 μ. ὁ Τοποτηρητής Σέβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας καί Σπάρτης κ.κ. Εὐστάθιος καί ὁ Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Εὐστάθιος Κούλης, μαζί μέ ὅλες τίς ἀρχές τοῦ τόπου, τόν Ἱερό κλῆρο καί τόν εὐσεβῆ λαό μας καί ὁ μέν Σέβ. Τοποτηρητής θά τοῦ παραδώσει τήν Ποιμαντορική ράβδο, ὁ δέ Δήμαρχος Γορτυνίας θά τόν καλωσορίσει μέ σύντομη προσφώνηση, ἐνῶ ὁ νέος Μητροπολίτης θά ἀπαντήσει καταλλήλως.

Ἐν συνεχείᾳ καί ἐν πομπῇ, προηγουμένης τῆς Φιλαρμονικῆς καί πλαισιούμενη ἀπό ἄγημα τοῦ στρατοῦ θά μεταβούμε στον Ἱερό Μητροπολιτικό ναό τῆς Ἁγίας Κυριακῆς, ὅπου θά πραγματοποιηθεῖ ἡ τελετή τῆς ἐνθρονίσεως παρουσία τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί Πάσης Ἑλλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ καί ἄλλων Σέβ. Ἀρχιερέων.

Μετά τό πέρας τῆς τελετῆς ὁ Νέος Μητροπολίτης θά δεχθεῖ τίς συγχαρητήριες εὐχές τῶν Ἀρχῶν καί τοῦ λαοῦ στόν Ἱερό Ναό, ἐνῶ στίς θύρες τίς ἐξόδου θά προσφερθοῦν τά γλυκίσματα.

Ο ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ

+ Ο ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

 

Διαβάζοντας το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Γορτυνία» (Οκτώβριος 2022), της μοναδικής εφημερίδας με  θέματα σχεδόν αποκλειστικά  του νομού Γορτυνίας, σκέφτηκα να αναδημοσιεύσω μερικές περιλήψεις, που έκρινα πως θα ενδιαφέρουν πολλούς πατριώτες, μιας και δεν είναι όλοι συνδρομητές της εφημερίδας.

.

*Στην πρώτη σελίδα γίνεται αναφορά  στην πληθώρα προβλημάτων της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως.

Με μια διαφορετική εκδήλωση από αυτές που βλέπουμε το 15αύγουστο συνήθως στο όμορφο χωριό μας, ο Δήμος Γορτυνίας αποκάλυψε τις επιγραφές που φέρουν το όνομα του αειμνήστου πατριώτη μας Θάνου Ι. Μπόρα. Υλοποίησε την απόφαση του σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο σχετικός Κώδικας και που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Γιώργου Βέργου τον Μάρτη του 2013, αμέσως μετά τον θάνατο του καλού του φίλου, συνεργάτη και ξάδερφου.
   Στη είσοδο του χωριού μας και στην δίπλα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Τρανή Βρύση, μετά την επιμνημόσυνη δέηση και πριν το άνοιγμα του Δημητσανίτικου μπουφέ, ανέβηκαν στο βήμα και μίλησαν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Δήμαρχος Γορτυνίας  Ευστάθιος Κουλης, ο πρώην Δήμαρχος Ιωάννης Γιαννόπουλος, και φυσικά ο πρώην Δήμαρχος Ηραίας Σταύρος Χριστόπουλος. 

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.