Τα Τελευταία Νέα

13.3.2018 Απεβίωσε ο Ανδρέας Γ. Παγκράτης, σε ηλικία 83 ετών.

Έφυγε από τη ζωή ο εκ πατρός συγχωριανός μας Ανδρέας Γεωργίου Παγκράτης, και η εξόδιος ακολουθία έγινε στις 14.3.2018, στο κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Ο Ανδρέας ήταν το πρώτο παιδί (Ανδρέας, Κώστας, Νίκος και Ηρακλής) του Γεωργίου Κων. Παγκράτη (Βίκιλη) και της Παρασκευής Τούντα.

Παντρεύτηκε την Ελένη Παναγιωτοπούλου, και απέκτησαν δύο παιδιά, το Γιώργο και τη Βίβιαν (Παρασκευή).

Επαγγελματικά ασχολήθηκε με το εμπόριο, ως μεγαλοκαταστηματάρχης στην οδό Αιόλου. Πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ.

Ενάρετος και πράος άνθρωπος, καλός οικογενειάρχης. Παρότι δεν γεννήθηκε στου Σέρβου, πάντοτε ρωτούσε για το χωριό και ήταν συνδρομητής της εφημερίδας μας « Ο ΑΡΤΟΖΗΝΟΣ».

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.


16.3.2018 Βράβευση του Καθηγητή Γ. Θ. Τρουπή - Μια ακόμα τιμή για το χωριό μας.

.

Το Ογκολογικό Κέντρο Ιατροβιολογικής Εκπαίδευσης και Έρευνας, και η Γ' Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική TroupisGΙατρικής Σχολής Αθηνών, στα πλαίσια του Συνεδρίου «27ο Έτος Ημέρες Παθολογίας 2018» (15-17/3/2018), θα προβεί στη Troupisdoctorβράβευση του συγχωριανού μας, καθηγητή της Ανατομίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρίου Γεωργίου Θεοδ. Τρουπή.

Η τελετή της βράβευσης θα γίνει στην Εναρκτήρια τελετή των 27ων Ημερών Παθολογίας 2018, στο ξενοδοχείο Golden Age (στην οδό Μιχαλακοπούλου 57), την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:45 (η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό).

Η Γ' Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια την παράδοση της βράβευσης ανθρώπων, που με το έργο και το παράδειγμά τους έχουν βοηθήσει και εμπνεύσει νέους επιστήμονες. Η βράβευση γίνεται πάντα στα πλαίσια των Ημερών Παθολογίας, που αποτελεί την κεντρική εκπαιδευτική εκδήλωση της Κλινικής και ένα από τα σημαντικότερα ετήσια συνέδρια στο χώρο της Παθολογίας.

Η Κλινική αποφάσισε να βραβεύσει τον Καθηγητή για τη μακροχρόνια θητεία του στην Ιατρική Σχολή, για την πολυετή προσφορά του στους φοιτητές της Ιατρικής, και για τη συνολική στάση της ζωής του, που χαρακτηρίζεται από την προσήλωση στο Ιπποκρατικό Πνεύμα και στο Ακαδημαϊκό Ήθος.

Troupis giatrosΌταν ο Γεώργιος Τρουπής, ως γόνος υπερπολύτεκνης οικογένειας (επτά παιδιά), περάτωσε αριστούχος τις Γυμνασιακές του σπουδές, στο Γυμνάσιο Λαγκαδίων Γορτυνίας Αρκαδίας (1962), η φοίτηση ενός μη αρκετά ευπόρου μαθητή, πολλώ μάλλον ενός πτωχού νέου, σε Ιατρική Σχολή, ήταν πραγματικός άθλος. Η εισαγωγή, τότε, στις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (οι μόνες σχολές στην επικράτεια) πραγματώνονταν μετά από εισιτήριες εξετάσεις, που διενεργούσαν οι Σχολές, με αρκετά μικρό αριθμό εισακτέων φοιτητών. Αυτό για το Γεώργιο Τρουπή δεν ήταν το μόνο μεγάλο εμπόδιο, είχε να αντιμετωπίσει και απόφοιτους από πρότυπα σχολεία, με φροντιστήρια κ.λ.π. Αλλά τα δύσκολα ή μάλλον τα πολύ δύσκολα μόλις έχουν ξεκινήσει.

Το πρώτο ανυπέρβλητο εμπόδιο, ήτοι την πληρωμή ενός μεγάλου ποσού για την εγγραφή στο έτος σπουδών, ακολουθεί το πλέον επώδυνο της υποχρεωτικής αγοράς συγγραμμάτων, και της καταβολής ενός μη ευκαταφρόνητου ποσού για εξέταστρα καθενός μαθήματος, εκτός των εξόδων συντηρήσεώς του, ως φοιτητής εξ' επαρχίας. Οι κοινωνικές παροχές, ακόμη και στους πολύτεκνους και στους άπορους, ήσαν μηδαμινές.

Η άνοιξη, η καλή είδηση, ήρθε το 1964, με τη θέσπιση από την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου της δωρεάν παιδείας, και αυτό παρά τις αντιδράσεις από το τότε κατεστημένο, περί «δωρεάν αμάθειας» κ.λ.π. Καταργήθηκαν τότε όλες οι εισφορές και δαπάνες, που κατέβαλαν οι φοιτητές, και θεσπίστηκαν κοινωνικές παροχές (φοιτητικές εστίες, εισιτήρια, κουπόνια σίτησης). Αργότερα, το 1968, έχουμε και τη δωρεάν παροχή συγγραμμάτων.

Με τις ως άνω δύσκολες συνθήκες, σπούδασε ο σήμερα τιμώμενος Καθηγητής, Ιατρός, κος Γεώργιος Θεοδ. Τρουπής, ο οποίος σαν δάσκαλος χαίρεται να βλέπει τους παλαιούς φοιτητές του να διαπρέπουν ως άριστοι ιατροί, οδοντίατροι και φαρμακοποιοί. Αρκετοί μάλιστα από τους μαθητές του διδάσκουν ως καθηγητές στην Ιατρική Σχολή, όπως ο βουλετής Κώστας Βλάσης, ο Θεόδωρος Γ. Τρουπής και ο πρόσφατα εκλεχθείς ως επίκουρος Καθηγητής, Δημήτριος Αθ. Σχίζας, και άλλοι πολλοί.

Ιωάννης Κ. Μπόρας

(ΕΚΜ)


25.3.2018, 40ήμερο μνημόσυνο, Ιωάννη Κων/νου Σχίζα

spanosgiannis
 
Την Κυριακή το πρωί, στις 25.3.2018,  θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο, με τις προσευχές συγγενών και φίλων, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του συγχωριανού μας Ιωάννη Κων/νου Σχίζα, στον Ιερό του Αγίου Τρύφωνα, στο Καματερό.

24.3.2018 40ήμερο μνημόσυνο Τάκη Αθαν. Σχίζα.

Schizas Takis bouzisΤο Σάββατο 24.3.2018 και ώρα 9 πμ, με τις προσευχές συγγενών και φίλων, θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του συγχωριανού μας Τάκη Αθαν. Σχίζα, στον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αλίμου (Μετρό: Σταθμός  Ηλιούπολη).

11.3.2018 Απεβίωσε ο Ιωάννης Χρ. Βέργος σε ηλικία 84 ετών.

Έφυγε από τη ζωή σήμερα 11.3.2018 ο Γιάννης Χρ. Βέργος σε ηλικία 84 ετών,και η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 15.3.2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12 το μεσημέρι από το Γ΄ (Τρίτο) Κοιμητήριο Αθηνών.

Ο Γιάννης ήταν το 6ο από τα έξι παιδιά (Κώστας, Γιώργος, Ηλίας, Θύμιος, Γιάννης, Μαρίνα} του Χρήστου Αριστείδη Βέργου και της Φωτεινής Ιωάν. Δημητροπούλου. Παντρεύτηκε την Αντωνία Τσίτουρα από την Αράχωβα Γορτυνίας και απέκτησαν τη Φωτεινή.

Επαγγελματικά ασχολήθηκε με την οικοδομή.

Άριστος οικογενειάρχης, εργατικός, πράος στο χαρακτήρα και αγαπητός στην κοινωνία των Σερβαίων.

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

27.2.2018, Απεβίωσε η Αλεξάνδρα Βασ. Λαμπρούλη-Μπόρα, σε ηλικία 81 ετών.

Έφυγε από τη ζωή σήμερα, 27.2.2018, η συγχωριανή μας Αλεξάνδρα Βασ. Λαμπρούλη-Μπόρα, σε ηλικία 84 ετών, στο Νοσοκομείο Τριπόλεως.

Η Αλεξάνδρα γεννήθηκε στο Σέρβου και ήταν το 4ο από τα 5 παιδιά (Αγγέλλω, Ηλίας, Κανέλλα, Αλεξάνδρα και Γεωργία) του Πέτρου Ιωάννου Μπόρα και της Μαρίας Κομνηνού, και εγγονή του Μπορόγιαννη. Αδέρφια είχε την Αγγελική χα Δημ Κουτσανδρέα, τον Ηλία, που αποβίωσε πριν από λίγα χρόνια, την Κανέλα χα Παν. Αθανασίου και τη Γεωργία συζ. Θ. Γκάγκα.

Από το γάμο της με το Βασίλειο Λαμπρούλη απέκτησε τέσσερα τέκνα, την Ιωάννα (Άννα) συζ. Ηλία Γ. Τερζή, τον Πέτρο, τη Γκόλφω και τη Μαρία, από τα οποία απέκτησαν εγγόνια και δισέγγονο.

Ήταν μια γλυκιά, γελαστή και ευγενής μορφή, ενάρετη, καρτερική και ιδιαίτερα αγαπητή στη Δάφνη, όπου κατοικούσε και διατηρούσε μικρομάγαζο και είχε μόνο φίλους, που θα τη θυμούνται για την καλοσύνη και το χαμόγελό της.
Η εξόδιος ακολουθία με τις προσευχές και την παρουσία συγγενών και φίλων θα τελεστεί αύριο Τετάρτη, 28.2.2018,στις 28.2.2018, από τον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους, στη Δάφνη Γορτυνίας.

Ο Σύνδεσμός μας εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια της εκλιπούσης.

21.2.2018 Απεβίωσε ο Ιωάννης Κων/νου Σχίζας, σε ηλικία 91 ετών.

spanosgiannisΈφυγε από τη ζωή σήμερα, 21.2.2018, ο Ιωάννης Κων/νου Σχίζας (Σπανόγιαννης) σε ηλικία 91 ετών. Η εξόδιος ακολουθία με τις προσευχές και την παρουσία συγγενών και φίλων θα τελεστεί αύριο Πέμπτη, 22.2.2018, από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στο Καματερό, στις 15:45μμ. Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων. Υπόδειγμα οικογενειάρχη, πονετικός,άνθρωπος με σπάνιο ήθος, αξιαγάπητος και πάντα στην υπηρεσία του συγχωριανού και του γείτονα. Στάθηκε ακριβοδίκαιος, αδέκαστος και μαχητής μέχρι την τελευταία του ανάσα. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με την οικοδομή και μέχρι πρότινος, οι περισσότεροι μήνες του χρόνου τον έβρισκαν στο χωριό που υπεραγαπούσε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα του Δήμου που θα τον "σκεπάσει". Παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα και όλη σου η οικογένεια θα σε θυμόμαστε για ΠΑΝΤΑ! Μας συμβούλεψες, μας νουθέτησες, μας δίδαξες... ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.
Υ.Γ. Λεβέντης στη ζωή, παλικάρι στην ασθένεια. Πώς να μην αντικρύσεις το θάνατο με ψηλά το κεφάλι;
 Η εγγονή του Μαρία Βέργου
 
Ο Γιάννης ήταν το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά (Γεωργία, Κατερίνη, Γιάννης και Δημήτρω) του Κωνσταντίνου Δ. Σχίζα και της Σοφίας Μαρ. Κομνηνού. Παντρεύτηκε τη Γιαννιά Αντωνίου Κομνηνού (από Λυκούρεση)και απέκτησαν τον Κώστα, την Κατερίνα και τη Χριστίνα.
 
Το ΔΣ του Συλλόγου  εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Πρόοδοι Σερβιωτόπουλων. Ο Θεόδωρος Η. Χειμώνας, διδάκτωρ Παν. Αθηνών.

.

 

Ο πατριώτης καρδιολόγος ιατρός, Θεόδωρος Η. Χειμώνας, ορκίστηκε διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το θέμα της διδακτορικής του διατριβής αναφέρεται στη σχέση καρδιακών παθήσεων και μεταβολικών νοσημάτων.

Ο Θοδωρής είναι γιος του αείμνηστου πατριώτη Ηλία Χειμώνα –καρδιολόγου, υποπτέραρχου-, από το συνοικισμό Αράπηδες, που διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδέσμου μας, και άφησε αξιόλογο έργο.

Ο νέος πατριώτης «δόκτωρ» είναι κάτοικος Αθηνών, είναι παντρεμένος με την ψυχίατρο Ειρήνη Φανουράκη, και έχουν δύο κόρες.

Ο Σύνδεσμος του χωριού μας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον φιλοπρόοδο  Θοδωρή, και του εύχεται κάθε επιτυχία και κάθε καλό στη ζωή του.

4.3.2018 Ετήσιο μνημόσυνο Νικολάου Χρ. Δάρα.

darasnikosΤην Κυριακή το πρωί, στις 4.3.2018 και ώρα 9.30 πμ, θα τελεστεί ετήσιο μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του συγχωριανού μας Νικολάου Χρ. Δάρα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, στα Κάτω Πετράλωνα.

25.2.2018 40ήμερο μνημόσυνο, Δημητρίου Κ. Κωνσταντόπουλου

Mitsios Konstantopoulos

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 9.30 π.μ, τελέστηκε  το Σαρανταήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Δημητρίου Κ. Κωνσταντόπουλου στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Ανθουπόλεως Περιστερίου (οδός Αγίας Μαρίνας και Αντ.Τρίτση 3), με τις προσευχές συγγενών, φίλων, και πολλών συγχωριανών μας Σερβαίων

Εκ της οικογενείας

 

 

Λίγα χιόνια στο χωριό μας. Φεβρουάριος 2018.

 O νεαρός πατριώτης μας Νικόλαος Γ. Λιατσόπουλος δημοσίευσε στο facebook του τις παρακάνω  φωτογραφίες από χιονισμένα τοπία, λίγο έξω από το χωριό μας, στο δρόμο προς τη Δημητσάνα. Τις αναδημοσιεύουμε να τις απολαύσουν και οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας.

Ο Νίκος είναι μόνιμος κάτοικος του χωριού, και συνεχίζει να λειτουργεί το κατάστημα που είχε ο αείμνηστος πατέρας του Γιώργος και είχε πρωτοανοίξει ο αείμνηστος παππούς του Νίκος, πριν πολλές-πολλές δεκαετίες. Στο κατάστημα του Νίκου, που λειτουργεί όλο το χρόνο, μπορεί κανείς να βρει τα πάντα (Γενικό Εμπόριο) και στον πάνω όροφο να πιεί τον καφέ του κλπ. 

XioniaA

XioniaBXioniaC

16.2.2018 Απεβίωσε ο Παναγιώτης Αθαν. Σχίζας σε ηλικία 78 ετών.

Schizas Takis bouzisΈφυγε από τη ζωή αιφνιδίως σήμερα 16.2.2018 ο Τάκης Αθαν. Σχίζας (Μπουζής), σε ηλικία 78 ετών. Η εξόδιος ακολουθία με τις προσευχές συγγενών και φίλων έγινε στις 17.2.2018  από την εκκλησία του χωριού μας Σέρβου «Η Κοίμηση της Θεοτόκου»

Ο Τάκης ήταν το πρώτο από τα τρία παιδιά (Τάκης, Νίτσα και Μίμης) του Αθανασίου Παν. Σχίζα και της Μαρίας Αθ. Στρίκου. Παντρεύτηκε την συγχωριανή μας Ελένη Νικ. Βέργου, και απέκτησαν τη Μαρία, το Θανάση και τη Ντίνα.

Επαγγελματικά ασχολήθηκε με την οικοδομή.

Άριστος οικογενειάρχης, πράος και ευγενής στο χαρακτήρα, αγαπητός σε όλους τους συγχωριανούς μας. Η απουσία του θα γίνει αισθητή τους καλοκαιρινούς μήνες στο χωριό

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Εκλογή ιατρού Δημήτρη Αθ. Σχίζα, σε Επίκουρο Καθηγητή Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Schizas DimIMG 3504

     Ο Δημήτρης στο πόντιουμ Ιατρικού

                  Συνεδρίου

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ο συγχωριανός μας, ιατρός –χειρουργός, Δημήτρης Θάνου Σχίζας, εκλέχθηκε παμψηφεί  ως Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Ο Δημήτρης είναι γιός του πατριώτη μας, πολιτικού μηχανικού, Θάνου Δ. Σχίζα (του δάσκαλου).

Το ΔΣ του Συλλόγου μας, συγχαίρει το νέο από το χωριό μας Καθηγητή, και του εύχεται υγεία και νέες επιτυχίες στην Πανεπιστημιακή του καριέρα.

 

Γέννηση τέκνου Τάσου Γεωργακόπουλου

Ο Τάσος Γεωργακόπουλος, γιος της Ελένης Ευστ. Ρουσιά, και η σύζυγός του Δήμητρα Νάσου απέκτησαν κοριτσάκι, στις 2.2.2018.

Ο Σύνδεσμος εκφράζει τις καλύτερες ευχές του στους ευτυχείς γονείς, παππούδες, γιαγιάδες και λοιπούς συγγενείς, και η νεογέννητη κορούλα τους να τους ζήσει, να είναι πάντα γερή και ευτυχισμένη στη ζωή της.

Επιτυχίες Σερβιωτόπουλων στις Πανελλήνιες εξετάσεις: Θεόδωρος Κ. Τρουπής

Ο Θεόδωρος Τρουπής του Κωνσταντίνου, εγγονός του Θοδωρή Τρουπή (Λογοτέχνη), εισήχθη 5ος στη σειρά, στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2017.

Ο Σύνδεσμος συγχαίρει τον Θεόδωρο και του εύχεται πάντα επιτυχίες και ό,τι καλύτερο στη ζωή του.

9.4.2017 Απεβίωσε ο Δημήτρης Ι. Δημητρόπουλος σε ηλικία 89 ετών.

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Δημήτρη Δημητρόπουλου, που απεβίωσε στις 9 Απριλίου 2017, σε ηλικία 89 ετών.

dimitropoulosΟ Δημήτρης γεννήθηκε στο Μερκοβούνι Αρκαδίας, το έτος 1928. Η σχέση του με το Χωριό μας, έγκειται στον πατέρα του Ιωάννη Δημητρόπουλο («Γιαννάκο») ο οποίος καταγόταν από του Σέρβου. Ο Γιαννάκος (ο αδερφός του Δημήτρης σκοτώθηκε στην Αλβανία) με το ψευδώνυμο «Ράτσης», έμενε στο επάνω μέρος του χωριού (σήμερα μένει στο σπίτι αυτό ο Γ. Λ. Βέργος). Ο πατέρας του  είχε παντρευτεί στο χωριό Μερκοβούνι Τριπόλεως (σώγαμπρος).  Στη συνέχεια, η οικογένεια μετοίκησε και εγκαταστάθηκε για πολλά χρόνια στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Δημήτρης το 1948, εισήχθη στην ΑΣΟΕΕ (νυν ΟΠΑ), απ’ όπου έλαβε Πτυχίο το 1957, και αφού είχε εκπληρώσει τις Στρατιωτικές του Υποχρεώσεις, το 1959 εισήχθη κατόπιν Διαγωνισμού στον Τελωνειακό Κλάδο, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε το 1991. Το 1961 παντρεύτηκε  τη Δήμητρα Ροϊνιώτου με την οποία απέκτησε τον Τάσο (επιστήμονα Πληροφορικής) και το Βασίλη (πτυχιούχο ΤΕΙ). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και εν συνεχεία, ηγετικό στέλεχος του Συλλόγου Μερκοβουνιωτών, «Ο Νεομάρτυς Δημήτριος».

 Έγραψε βιβλία οικονομικού περιεχομένου, θεατρικά δοκίμια και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε οικονομικά περιοδικά.

Στις 18.12.04 έγινε εκδήλωση προς τιμή του στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και παρουσιάστηκε το βιβλίο του «Περπατώντας στ΄αγκάθια», από δύο καθηγητές Πανεπιστημίου. Το βιβλίο (απόσπασμα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας), αναφέρεται στα προβλήματα του ανθρώπου που κληρονόμησε ο 20ος στον 21ο αιώνα.

Τακτικό μέλος του Συλλόγου μας, συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις μας. Ευγενέστατος, άριστος οικογενειάρχης, ένας πνευματικός άνθρωπος.

Η σύζυγος και τα παιδιά του είναι συνδρομητές του Αρτοζήνου, και πάντα ρωτούν και ενδιαφέρονται για το χωριό μας.

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένια του εκλιπόντος.

Κλικ : ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ

(Θ.Γ.Τ)

20/1/2018 Απεβίωσε ο Δημήτριος Κ. Κωνσταντόπουλος σε ηλικία 91 ετών.

Έφυγε από τη ζωή σήμερα 20/1/2018, σε ηλικία 91 ετών, ο Μήτσιος Κ. Κωνσταντόπουλος, και η εξόδιος ακολουθία έγινε στις 22.1.2018 από τον Mitsios KonstantopoulosΙερό Ναό της «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» του χωριού μας  Σέρβου, με τις ευλογίες και προσευχές των ιερέων, πατέρα Σωτηρίου (πρώην εφημερίου στο χωριό μας) και του πατέρα Γρηγορίου.

Ο Μήτσιος ήταν το πρώτο από τα δύο παιδιά (Μήτσιος και Νίκος) του Κώστα Δημ. Κωνσταντόπουλου και της Γεωργίας Νικ. Μπόρα.

Παντρεύτηκε τη συγχωριανή μας Ρίνα Θ. Τρουπή (Αλούπη) και απέκτησαν τη Γεωργία, γιατρό, Διευθύντρια στο Νοσ. Σωρηρία.

Επαγγελματικά ασχολήθηκε με τις οικοδομές.

Άριστος οικογενειάρχης, πράος και ευγενικός στο χαρακτήρα, αξιαγάπητος από τους συγχωριανούς μας Σερβαίους. Τακτικό μέλος του Συνδέσμου μας, που πάντοτε συμμετείχε στις εκδηλώσεις του.

 

 

 

Ο καθηγητής ιατρικής, και κουνιάδος του εκλιπόντος, κ. Γιώργος Θ. Τρουπής, εκφώνησε τον πιο κάτω επικήδειο λόγο.
"Αγαπημένε μου αδελφέ Δημήτρη,
Ο χαµός σου µας άφησε µεγάλη θλίψη, πένθος και συντριβή. Αν και έκανες τον κύκλο της ζωής σου, η απώλεια σου µας άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Μας έφυγες ήσυχος και διακριτικά, όπως ήσυχη και διακριτική ήταν ολόκληρη η ζωή σου.

Η οδύνη και ο πόνος είναι αβάσταχτος. Εγώ προσωπικά νιώθω σαν να έχασα πράγματι ένα µεγάλο αδελφό. Με βαριά καρδιά και πόνο ψυχής δυο λόγια για το τελευταίο σου ταξίδι.

Ήσουν ένας άνθρωπος ήσυχος, πράος, ήρεµος, γαλήνιος και καταξιωµένος στην κοινωνία. Ακούραστος εργάτης της τέχνης της ζωής σε διέκρινε η κοινωνικότητα, η εντιµότητα, η αλληλοβοήθεια, η αγάπη προς τον πλησίον σου, η ακεραιότητα του χαρακτήρα σου, γι' αυτό και έχαιρες της εκτίµησης και της αγάπης όλων των συµπατριωτών µας και όχι µόνον.

Υπήρξες πρότυπο ανθρώπου, πρότυπο οικογενειάρχου. Μόχθησες από µικρός εργαζόµενος τα πέτρινα εκείνα χρόνια και δηµιούργησες µια οικογένεια µε άριστες κοινωνικές και χριστιανικές αρχές και έκανες την κόρη σου καταξιωμένη λειτουργό των επιστηµών υγείας, γιατρό στα ύπατα αξιώµατα.

Καυχιόσουν και καµάρωνες τη Γεωργία σου, που τη λάτρευες, που και αυτή σε λάτρευε παθιασμένα και να ξέρεις ότι θα σε λατρεύει σε όλη της τη ζωή.

Κοσµούσες το χωριό µας και µοίραζες µε απλοχεριά την ανθρωπιά, την αλήθεια, τη συµβουλή και τη νουθεσία σε όλους µας. Όλα αυτά να γνωρίζεις ότι θα µας µείνουν παρακαταθήκες.

Μας ορφάνεψες. Θα µας λείψεις πολύ. Θα µου µείνουν αξέχαστα η ευγένειά σου, το γέλιο σου, το χιούµορ σου και η αµέριστη καθηµερινή φροντίδα για την οικογένεια σου που ήταν το πρώτο σου µέληµα. Είχες όµως δυο ξεχωριστά χαρίσµατα: την αλήθεια και την ιώβειο υποµονή σου που ήταν ασυλλήπτου νου.

Σήµερα, είµαστε όλοι δίπλα σου η συντετριµµένη γυναίκα σου Κατερίνα που υπεραγαπούσες, η θλιµµένη και λατρεµένη σου κόρη Γεωργία, που της έδωσες όλη σου την αγάπη, συγγενείς, οι συµπατριώτες µας, φίλοι γνωστοί και άγνωστοι να σου πούµε το ύστατο χαίρε.

Αγαπηµένε µου Μήτσο σε όλη σου την ζωή δεν κούρασες, δεν παραπονέθηκες δεν βαρυγκόµισες ποτέ και για τίποτα. Κλείνω τα µάτια µου και περνάνε από µπροστά µου όλες οι όµορφες καλές στιγµές της ζωής µας. Σε διαβεβαιώνω - αν και το γνωρίζεις ότι θα κρατήσω για πάντα µέσα µου όλες τις όµορφες αυτές στιγµές.

Υπεραγαπούσες το χωριό και γι αυτό διάλεξε να µείνεις για πάντα κοντά του. Την άδολη ψυχή σου, όµως, θα πάρει ο Πάνσοφος Δηµιουργός, γιατί εκείνος ξέρει να την κρίνει και να την κατατάξει στην αιωνιότητα. Στον Παράδεισο.

Σου ευχόµαστε όλοι εµείς καλό ταξίδι, Καλό Παράδεισο, να περπατάς στους κήπους του παραδείσου και να µιλάς παρέα µε τους αγγέλους, γιατί άγγελος ήσουν και εσύ στη γη.

Αντίο για πάντα.

Αιωνία σου η µνήµη.

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τη συμπάθειά του στη σύζυγο και θυγατέρα του εκλιπόντος.

 

 

15.1.2018 Απεβίωσε η πρεσβυτέρα Παναγούλα Μαρκοπούλου - Γκούτη, σε ηλικία 92 ετών.

Απεβίωσε στις 15/1/2018, σε ηλικία 92 ετών, η πρεσβυτέρα Παναγούλα Δημ. Μαρκοπούλου, και η εξόδιος ακολουθία έγινε την επομένη 16/1/2018, στο κοιμητήριο της Αναστάσεως στον Πειραιά.

Η Παναγούλα ήταν το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά (Βασίλης, Γιάννης, Παναγούλα και Παναγής) του συγχωριανού μας Κωνσταντίνου Β. Γκούτη και της Κωστούλας Ι. Δάρα (Νταρόγιαννη).

Παντρεύτηκε τον ιερέα Δημήτριο Μαρκόπουλο και απέκτησαν τον Αντώνη, τον Κώστα και το Γιώργο. Ευτύχησε να χαρεί εγγόνια και δισέγγονα.

Άνθρωπος της εκκλησίας, τίμησε τον τίτλο της πρεσβυτέρας και προσέφερε αγάπη και στοργή στην οικογένειά της.

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια της εκλιπούσης.

Βράβευση Κώστα Π. Καλύβα από Σύλλογο Αρκάδων και Δήμο Ιλίου.

 

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, ο Δήμος Ιλίου και ο Σύλλογος Αρκάδων,  «Οι Προσέληνοι», συνδιοργάνωσαν, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Ιλίου (Οδός Κάλχου 48-50), εκδήλωση  για να τιμήσουν τον  Κώστα Π. Καλύβα, ιδρυτή της εφημερίδας «Γορτυνία», για την προσφορά του στη δημοσιογραφία.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό, τονίζοντας το έργο του δημοσιογράφου, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων κ. Γιάννης Γκιώνης, ο Δήμαρχος κ. Ζενέτος, οι βουλευτές Αρκαδίας κ.κ Γιώργος Παπαηλιού, Κώστας Βλάσης και Οδ. Κωνσταντινόπουλος, η κ. Εύη Τατούλη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Δαλαμάγκας (γαμπρός στο χωριό μας Σέρβου), η βουλευτής Β΄Αθηνών κ. Καραμανλή, ο τέως υπουργός  κ. Μιχ. Καρχιμάκης, ο καθηγητής Ιατρικής κ. Γεώργιος Θ. Τρουπής (Από το χωριό μας Σέρβου), ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων επ. εφέτης κ. Γιάννης Κ. Μπόρας, ο τέως δήμαρχος Λαγκαδίων κ. Στάθης Κούλης, και ο πολιτευτής κ. Χαρ. Καρπούζος.

Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι παρέστησαν, μεταξύ των οποίων και ο συγχωριανός μας κ. Γιάννης Νικ. Βέργος.

Τιμητική πλακέτα και δίπλωμα δόθηκαν στον κ. Καλύβα, από το δήμαρχο κ. Ζενέτο και από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου «Οι Προσέληνοι», ψυχίατρο κ. Γιάννη Κουτσανδρέα (Από του Σέρβου), που ήταν και ο συντονιστής της όλης εκδήλωσης.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου, με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη Γορτυνίας, κ.κ Ιερεμία.

Το χορευτικά συγκρότημα του Συλλόγου, με το χοροδιδάσκαλο Γιώργο Φραγκάκη και τους μουσικούς του, λάμπρυναν την εκδήλωση.

 

Στιγμιότυπα και video από την εκδήλωση. (Φωτογραφίες από το facebook του Κων/νου Καλύβα)

26685950 1789491691085657 6110121891652894228 o
26221067 1789491627752330 7071441018840313480 o
26849979 1789491661085660 595125361865252726 o (1)
26758563 1789491421085684 4290768597302563190 o
26686080 1789491444419015 5135550848790823203 o

 

 

 

 

 

 

(ΘΓΤ)

 

 

 

 

Γέννηση τέκνου - Ιωάννη Καγιούλη

Ο Ιωάννης Καγιούλης και η σύζυγός του απέκτησαν ένα αγοράκι, στις 8.1.2018.
Ο Ιωάννης είναι γιος της Σταυρούλας Κων/νου Ρουσιά.

Ο Σύνδεσμός μας εύχεται στο νεογέννητο αγοράκι να είναι καλότυχο στη ζωή του. Ευχόμαστε και στους ευτυχείς γονείς, παππούδες, γιαγιάδες και λοιπούς συγγενείς να τους ζήσει, να το καμαρώνουν και να το χαίρονται.

Γέννηση τέκνου - Μαρίνου Ι. Ρουσιά

Ο Μαρίνος Ρουσιάς του Ιωάννου και η σύζυγός του Κατερίνα, στις 7-1-2018, απέκτησαν το πρώτο τους παιδάκι, ένα υγιέστατο αγοράκι.

Ο Σύνδεσμός μας εύχεται στο νεογέννητο αγοράκι να είναι καλότυχο στη ζωή του. Ευχόμαστε και στους ευτυχείς γονείς, παππούδες, γιαγιάδες και λοιπούς συγγενείς να τους ζήσει, να το καμαρώνουν και να το χαίρονται.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.