Τα Τελευταία Νέα

19.5.2017 Απεβίωσε ο Παναγιώτης Γ. Ρούτουλας, σε ηλικία 52 ετών.

Απεβίωσε αιφνιδίως  ο Παναγιώτης Γ. Ρούτουλας σε ηλικία 52 ετών, και η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 22 Μαϊου 2017  και ώρα 6 μ.μ από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη. Ο Παναγιώτης ήταν γιος του Γιώργη Ρούτουλα από το γειτονικό μας χωριό Λυκούρεση. Παντρεύτηκε τη Νικολίτσα Ηλ. Κωνσταντοπούλου, θυγατέρα των συγχωριανών μας Ηλία Νικ. Κωνσταντόπουλου και της Μαρίας Μαρίνη Ρουσιά, και απέκτησαν δύο παιδιά, την Ηλιάννα , και το Γιώργο.

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια του εκλιπόντος


Νέα του ομίλου «Φίλοι παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής Αρκαδίας- ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ»

                           ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CD-ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΛΕΓΕΙΑ

 Στις 2 Απριλίου 2017, παρουσία μελών, φίλων και αρκετών προσκεκλημένων, στην Αθήνα,    παρουσιάστηκε το μουσικό άλμπουμ Αρκαδική Ελεγεία, με μελοποιημένα, από το συνθέτη Νίκο Τάτση, μοιρολόγια των Λαγκαδίων και της ευρύτερης περιοχής της Αρκαδίας, πού περιλαμβάνονται στη συλλογή της κ. Μαρίας Κατσίκα- Πισιμίση.

 Ο Πρόεδρος κ. Τσιαούσης υπογράμμισε τον καινοτόμο χαρακτήρα της συγκεκριμένης μουσικής παραγωγής, πού αποτελεί μια γέφυρα, ανάμεσα στην παράδοση του θρηνητικού τραγουδιού και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Αναφέρθηκε παράλληλα και στην ολιστική προσέγγιση της Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής πού ακολουθούν τα Ανθη της Πέτρας. Μίλησε συνοπτικά για τη δεύτερη φάση ενεργειών και δράσεων γιά το Κέντρο Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής  (εκπόνηση των αναγκαίων μελετών και σωστικές παρεμβάσεις στο κτήριο). Τόνισε την ανάγκη στήριξης αυτής της προσπάθειας από κάθε πολίτη πού ενδιαφέρεται για την Παραδοσιακή μας Αρχιτεκτονική. Ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της Αρκαδικής Ελεγείας υπογραμμίζοντας ότι η παρουσίαση του μουσικού άλμπουμ  είναι ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης στους δωρητές του Κέντρου.

 Οι ομιλίες του δημιουργού κ. Ν. Τάτση, τού λαογράφου κ. Δρίνη, τού συνθέτη κ. Νότη Μαυρουδή και τού ψυχιάτρου κ. Γ. Παπακώστα , ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες , μεταφέροντας στο κοινό μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στο θρηνητικό τραγούδι. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση μέρους του μουσικού έργου από σπουδαίους σολίστες όπως Αγγελίνα Τκάτσεβα, Σοφία Μαυρογενίδου, Αρης Χατζησταύρου. Η Αμαλία Τάτση και ο Ν. Τάτσης απέδωσαν τους στίχους των μοιρολογιών με ένα μοναδικά συγκινησιακό τρόπο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ

 Στις 29 Απριλίου 2017,  ο Πρόεδρος κ. Τσιαούσης μαζί με τον Αντιπρόεδρο κ. Κατσιούφη, τον Πρόεδρο τού επιστημονικού συμβουλίου των Ανθέων-καθηγητή ΕΜΠ, κ. Γκανιάτσα και συνεργάτιδα αρχιτέκτονα κ Αθανασοπούλου, επισκέφθηκαν το αρχοντικό Ρηγόπουλου στα Λαγκάδια. Εγινε αυτοψία των χώρων του κτηρίου και συζητήθηκαν διεξοδικά πολλά θέματα σχετικά με την αποκατάστασή του. Ο κ. Γκανιάτσας  σε συνεργασία με ομάδα αρχιτεκτόνων θα προτείνει σωστικές παρεμβάσεις και σχεδιάγραμμα για την τελική διαμόρφωση του Κέντρου Παραδοσιακής  Αρχιτεκτονικής. Επισκέφθηκαν επίσης το χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί το Καλοκαιρινό Εργαστήρι της Πέτρας προκειμένου να έχουν άμεση αντίληψη του χώρου και να σχεδιάσουν ανάλογα το τελικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΓΙΑ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΥΣ ΜΑΣΤΟΡΟΥΣ-ΛΑΚΩΝΙΑ

 Στις 8 Μαίου 2017, ο Γορτυνιακός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Σπάρτης, διοργάνωσε εκδήλωση για να τιμήσει τους Λαγκαδινούς μαστόρους της πέτρας.  Πραγματοποιήθηκε στο Πνευματική Εστία Σπάρτης. Κύριος ομιλητής ήταν ο αρχιτέκτονας κ. Γιαξόγλου , μέλος του  επιστημονικού συμβουλίου των Ανθέων. Αναφέρθηκε στις διαδρομές των Λαγκαδινών μαστόρων στη Λακωνία και στα έργα τους, πληροφορίες πού έχει συλλέξει με πολύχρονη προσωπική έρευνα και συνεργασία με Λαγκαδινούς τεχνίτες της πέτρας. Ο κ. Γιαξόγλου, ένθερμος υποστηρικτής των Ανθέων, είχε παρουσιάσει τα στοιχεία αυτά και στην ημερίδα πού  πραγματοποίησαν τα  Ανθη της Πέτρας, τον Ιούλιο του 2016, στα Λαγκάδια. Παρόμοιες δράσεις θα συμβάλλουν σημαντικά στον εμπλουτισμό της εικόνας πού διαθέτουμε για την Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική και θα αποτελέσουν πολύτιμο βοήθημα στις διαδρομές για την  Τέχνη της Πέτρας, σε ολόκληρη την Πελοπόννησο και όχι μόνο. Η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών καθώς και η ευαισθητοποίηση τους, αποτελούν επίσης παράπλευρα αλλά εξίσου σημαντικά οφέλη. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΑΝΘΕΩΝ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

 Στις 13 Μαίου 2017, ο Πρόεδρος κ. Τσιαούσης, παρουσίασε σε Διεθνές Συνέδριο για τη Δημόσια Αρχαιολογία, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις των Ανθέων με στόχο την προστασία και ανάδειξη της Παραδοσιακής μας Αρχιτεκτονικής. Το συνέδριο πού συγκέντρωσε σημαντικούς ανθρώπους του Πολιτισμού από διάφορους τομείς (ακαδημαϊκούς, διευθυντές εφοριών αρχαιοτήτων, στελέχη ΥΠΠΟΑ, παράγοντες του τουρισμού κλπ), διοργανώθηκε από την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο  πλαίσιο του ευρωπαικού προγράμματος  INNOVARCH(InnovatingTraining  AimsforPublicArchaeology).    

       


Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Λυσσαρέα Γορτυνίας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 
ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
(ΔΗ.Κ.Ε.Γ.)Τρόπαια, 15/5/2017
Τηλ:2797022700
fax: 2797024401
email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Λυσσαρέα Γορτυνίας
Το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, στο χωριό Λυσσαρέα Γορτυνίας, έγιναν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους της Γορτυνίας από εθελοντική ομάδα ιατρών πολλών ειδικοτήτων. 
Αυτή η κοινωνική δράση πραγματοποιήθηκε  με την συνεργασία του Δήμου Γορτυνίας, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗΚΕΓ),  της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιλίου, του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου, του Κέντρου Ημέρας «Αμάλθεια» Τρίπολης, του Συλλόγου Λυσσαρεωτών και την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Πολλοί κάτοικοι από τα γύρω χωριά, ειδικά οι ηλικιωμένοι, προσήλθαν στο χώρο των εξετάσεων, είτε με δικά τους μέσα είτε με τα λεωφορεία που είχαν δρομολογηθεί από τον Δήμο Γορυνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 
Την ιατρική ομάδα αποτελούσαν:
Τούντας   Νικόλαος,  Παθολόγος- Διαβητολόγος 
Μπουρνάς Απόστολος, Καρδιολόγος
Μητρόπουλος Παναγιώτης, Καρδιολόγος
Κοντογιάννης Σοφοκλής,  Παθολόγος
Τρουπής Θεόδωρος, Χειρουργός
Βλάσης Κωνσταντίνος, Ορθοπεδικός
Τατούλη Ιωάννα, Παθολόγος
Παρασκευόπουλος Κώστας, Πνευμονολόγος
Μάντι Αντώνης, Γενικός Γιατρός
Βακράκου Εύη, Νευρολόγος
Κορωνάκη-Παπαντωνίου Κλειώ, Παιδίατρος
Παπαντωνίου Παναγιώτης, Γαστρεντερολόγος
Δρούλιας Ανδρέας, φοιτητής ιατρικής
Κουτσανδρέας Ιωάννης, Ψυχίατρος
Κωνσταντίνου  Κωνσταντίνα, Ψυχολόγος 
Καλαμπόγια  Κατερίνα, Κοινωνική Λειτουργός
Μπαχούμη Θεώνη, Νοσηλεύτρια
Μπάρκα Ιωάννα, Ειδική Αγωγή
Ανούση Σοφία, γραμματεία
 
Το Πνευματικό Κέντρο Λυσσαρέας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι ιατρικές εξετάσεις, έδωσε το παρόν στηρίζοντας  την εκδήλωση ο βουλευτής  Αρκαδίας, γιατρός ορθοπεδικός κ. Κώστας Βλάσης.   Από τον Δήμο Γορτυνίας παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Ηραίας κ. Διονύσιος Παρασκευόπουλος και η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Γορτυνίας(ΔΗΚΕΓ) κ. Μαρίνα Διαμαντοπούλου. 
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος έστειλε χαιρετισμούς μαζί με  τις ευχαριστίες του στην ομάδα των γιατρών, ενώ βρισκόταν σε  εκδήλωση της ΚΕΔΕ. 
Επίσης την δράση στήριξε με την παρουσία της η Αντιπρόεδρος του Ελληνικού παραρτήματος της  Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών και πολιτευτής κ. Εύη Τατούλη. 
Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση(ΔΗΚΕΓ),  εκφράζουν πολλές ευχαριστίες στους γιατρούς, στους ψυχολόγους και στους νοσηλευτές, καθώς και σ’ όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για την επιτυχία του προγράμματος. 
  
 

Συμμετοχή του Δήμου Γορτυνίας στις εκδηλώσεις "Ελλάδος γεύσεις 2017"

 

                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Γορτυνίας στις εκδηλώσεις της έκθεσης

«Ελλάδος Γεύση 2017»

Ο Δήμος Γορτυνίας θα βρίσκεται στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση», που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως 21 Μαϊου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, με δικό του περίπτερο για την προβολή και προώθηση της γαστρονομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού της Γορτυνίας στο μεγάλο κοινό της πρωτεύουσας.

Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης, ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) θα παρουσιάσουν την τοπική παράδοση με μουσικοχορευτική παράσταση το Σάββατο 20 Μαϊου 2017, από ώρα 8.00 μ.μ. έως 9.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων με συντελεστές:

Τον Παναγιώτη Λιακόπουλο (Μαυρέλια), καταξιωμένο εμπειρικό καλλιτέχνη του κλαρίνου με το συγκρότημα του.

Το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου «Οι Προσέληνοι» με χοροδιδάσκαλο τον Γιώργο Φραγκάκη.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Γορτυνίας με ιδιαίτερη χαρά περιμένουν τους επισκέπτες στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση»  να γνωρίσουν τα αξιοθέατα και τον πολιτισμό της Γορτυνίας και να γευτούν τα προϊόντα της, αλλά και να ψυχαγωγηθούν «γορτυνιακά» στην παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Πληροφορίες: τηλ. 2797022700

15.5.2017 Έναρξη λειτουργίας Ιαματικών Πηγών Ηραίας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

 

(ΔΗ.Κ.Ε.Γ.)

Τρόπαια,15/5/2017

Τηλ:2797022700

fax: 2797024401

email:koinof@gortynia.gov.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησαν την λειτουργία τους οι Ιαματικές  Πηγές  Ηραίας για την θερινή περίοδο 2017

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας(ΔΗΚΕΓ) που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου των Ιαματικών Πηγών Ηραίας στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας, ανακοινώνει ότι το Υδροθεραπευτήριο ξεκίνησε την λειτουργία του για την φετινή περίοδο την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017.

Το βράδυ του Σαββάτου 13 Μαΐου 2017, στο χώρο του Υδροθεραπευτηρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αγιασμό  για την έναρξη της νέας περιόδου.

Τον αγιασμό τέλεσαν ο ο π. Χριστοφόρος και ο π. Ευάγγελος και παραβρέθηκαν:

ο αντιδήμαρχος  Ηραίας κ. Διονύσιος Παρασκευόπουλος, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) κυρία Μαρίνα Διαμαντοπούλου, οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Ξυνής, κ. Κώστας Κανελλόπουλος, κ. Κανέλος Νικήτας,  ο Δημ. Σύμβουλος κ. Δημήτριος Γαβράς, ο πρόεδρος της Τοπ. Κοινότητας Λουτρών κ. Γιώργος Κολιόπουλος, καθώς και πολλοί πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και κάτοικοι της περιοχής. Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος έστειλε τους χαιρετισμούς του για καλή επιτυχία, ενώ βρισκόταν σε  εκδήλωση της ΚΕΔΕ. Επίσης παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου γιατρός κ. Γιάννης Κουτσανδρέας, από τους βασικούς διοργανωτές της εθελοντικής δράσης των γιατρών που έγινε το πρωί της ίδιας μέρας στη Λυσσαρέα, με δωρεάν εξετάσεις για τους κατοίκους, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευεργετική επίδραση που προσφέρουν στην υγεία και στην ψυχική ευεξία του ανθρώπου τα ιαματικά λουτρά, την σύνδεση τους με τον πολιτισμό και την σημαντική θέση που κατείχαν στην καθημερινή ζωή των αρχαίων Αρκάδων.

Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής τόνισαν την σημαντικότητα των Ιαματικών Πηγών Ηραίας για την περιοχή και τις αναγκαίες προσπάθειες που πρέπει να γίνουν απ’ όλες τις πλευρές για την αναβάθμιση τους. 

Το Υδροθεραπευτήριο των Ιαματικών Πηγών Ηραίας προσφέρει στους επισκέπτες:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ, ΧΑΛΑΡΩΣΗ, ΑΡΙΣΤΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Διαθέτει 20 πολυτελείς καμπίνες με 20 μπανιέρες, εκ των οποίων 3 είναι για υδρομασάζ.

Τα θειούχα νερά των πηγών είναι ενδεδειγμένα ιατρικά για τις παθήσεις: αρθρίτιδες, αυχενικό σύνδρομο, γυναικολογικά, κυκλοφορικό και νευρικό σύστημα, οστεοπόρωση, ρευματισμούς, παθήσεις ήπατος και χολής.

Οι σύλλογοι και τα εκδρομικά γκρουπ που θέλουν να επισκεφτούν τα Ιαματικά Λουτρά Ηραίας πρέπει να ενημερώνουν το Υδροθεραπευτήριο και να κλείνουν ραντεβού.

Στο χωριό λειτουργούν όλο το χρόνο ξενοδοχείο δύο αστέρων, αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφενεία και ταβερνάκια.

Για διαμονή σε ξενοδοχεία και ξενώνες της ευρύτερης περιοχής της Γορτυνίας επισκεφτείτε τον ταξιδιωτικό οδηγό του Δήμου Γορτυνίας: www.discovergortynia.gr

Πληροφορίες:

Γραφεία ΔΗΚΕΓ τηλ. 2797022700

Υδροθεραπευτήριο Λουτρών τηλ. 2797025000

Σάββατο 20.5.2017.Μνημόσυνο Γιάννη Ευθ. Δημητρόπουλου.

Στις 20 Μάη ημέρα Σάββατο και ώρα 9 π.μ θα τελεσθεί  το 40ήμερο μνημόσυνο του Γιάννη Δημητρόπουλου, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Μοσχάτο Αττικής. Ο Ναός είναι κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ του Μοσχάτου.

Απεβίωσε ο Σωτήριος Τσιμπίρης, σύζ. Θεοδώρας Κλεισούρα.

 

ThanatosTsibirisΣτο διαδίκτυο διαβάσαμε την παρακάτω είδηση που ενδιαφέρει και τους πατριώτες Σερβαίους.

.

Constance Fasoula-klisoura ‎ προς  Σπυρος-ΕφηΚλεις

Αγαπητοί συγχωριανοί σας ενημερώνουμε ότι έφυγε ξαφνικά σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο Σωτήριος Τσιμπίρης σύζυγος της Θεοδώρας Αγγελή Κλεισούρα.

H εξόδιος ακολουθία θα γίνει τη Δευτέρα 8/5/17 από το νεκτοταφείο της Καλλιθέας στις 11.30 το πρωί.

Ο Σωτήρης αγαπούσε πολύ το χωριό μας και το επισκεπτόταν σε κάθε ευκαιρία και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Ο ξαφνικός θάνατός του σκόρπισε βαθύτατη θλίψη στους οικείους του και την οικογένεια του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

.

Το ΔΣ του Συνδέσμου μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς του εκλιπόντος.

Απεβίωσε η Χριστίνα Κουτσανδρέα - Καρολίδη, σε ηλικία 77 ετών.

Έφυγε από τη ζωή μετά από σύντομη ασθένεια η συγχωριανή μας Χριστίνα Καρολίδη – Κουτσανδρέα  στις 17 Απριλίου και η εξόδιος ακολουθία έγινε Koytsandrea xristinaστις 20 Απριλίου από το  κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Η Χριστίνα ήταν το πρώτο από τα  πέντε παιδιά (Χριστίνα, Θοδωρής, Νίκος, Βασίλης και Γιάννης) του Ανδρέα Θεοδ. Κουτσανδριά και της Κυριακής Κλεισούρα. Παντρεύτηκε τον Ζαχαρία Καρολίδη, και απέκτησαν μία κόρη, τη Βιβή.

Ενάρετη , πρότυπο συζύγου και μάνας, θα μείνει αξέχαστη  για την καλοσύνη της και την πραότητα του χαρακτήρα της.

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της εκλιπούσης.

21-4-2017. Εορτασμός Ζωοδόχου Πηγής στο χωριό μας Σέρβου Αρκαδίας

.

ZP-a

 

ZP-bΓιορτάστηκε και φέτος στο χωριό μας, όπως κάθε χρόνο, ο εορτάζων Ι. Ναός Ζ. Πηγής την «Παρασκευή της Λαμπρής» (πρώτη Παρασκευή μετά το Πάσχα).  Την παραμονή τελέστηκε εσπερινός από τον εφημέριο πατέρα Γρηγόριο και ανήμερα έγινε λειτουργία, αρτοκλασία  και περιφορά της εικόνας.

Σχετικά με τον εορτασμό γράφει στο ιστολόγιό της η Μαρίνα Διαμαντοπούλου, μαζί με πολλές φωτογραφίες, μερικές από τις οποίες δημοσιεύουμε και εμεις:

«Εορτάστηκε σήμερα Παρασκευή της Λαμπρής, 21 Απριλίου 2017, η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον ομώνυμο Ι. Ναό του χωριού Σέρβου Γορτυνίας. Την Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία τέλεσε ο εφημέριος του χωριού π. Γρηγόριος Ρεμούνδος και την παρακολούθησαν οι λίγοι μόνιμοι κάτοικοι και μερικοί Σερβαίοι που ήρθαν στο χωριό από τα αστικά κέντρα όπου διαμένουν, γι' αυτή τη μέρα. Έγινε περιφορά της εικόνας Ζ. Πηγής μέχρι την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου υπό τους ήχους της καμπάνας, που χτυπούσε χαρμόσυνα.

.
Ο Ι. Ναός της Ζωοδόχου Πηγής κατασκευάστηκε για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα από τον Ιωάννη Δάρα που εγκαταστάθηκε στου Σέρβου προερχόμενος από την Μεσσηνία, ύστερα από επεισόδιο με τους Τούρκους, και ανακατασκευάστηκε από τον δισέγγονο του Δημήτριο Φωτίου Δάρα το έτος 1872, όπως μαρτυρεί η επιγραφή πάνω από την νότια είσοδο του ναού.

.
Χρόνια πολλά! Και του χρόνου!»

 

ZP-a (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZP-c

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZP-d

Βράβευση της ιατρού Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, από τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

chrysoyla2Η συγχωριανή μας εκ πατρός κ. Χρυσούλα Νικ. Ζαχαροπούλου, ιατρός γυναικολόγος που ζει και εργάζεται σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Παρίσι, τιμήθηκε με το παράσημο του «Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της αξίας» από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ για την προσφορά της στην ενημέρωση της κοινωνίας των Κρατών  και των Θεσμών της Ευρωπαικής Ένωσης σε ιατρικά θέματα.

Zacharopouloufran

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση της διαδικασίας απονομής της τιμητικής διάκρισης από τον Γάλλο επίσημο του Υπουργείου Εξωτερικών Γαλλίας , σε μετάφραση.

                                            REPUBLIQUE   FRANCAISE

                                MINISTERE DES AFFAIRES ETRANGERES

                                ET DU DEVELOPPEMENT  INTERNATIONAL

Le Sacretaire  d’ Etat

Charge des Affaires europeennes

CABAEU/HD/cd /D .oo343.16                                       Paris, le 21 NOV. 2016

        Kυρία μου,

-Με την ευκαιρία της τελευταίας σας προσφοράς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να σας χρίσει «Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της αξίας» για να υπογραμμίσει τις σημαντικές αξίες της προσωπικής και επαγγελματικής σας διαδρομής.

-Χάρη στην έντονη κινητοποίησή σας προς τη κοινωνία, τα Κράτη και τους Θεσμούς της Ευρωπαικής Ένωσης, η παθολογία την οποία αποτελεί η ενδομητρίωση γράφτηκε στην πολιτική Ευρωπαική ατζέντα.

-Ο καθοριστικός ρόλος σας, ώστε να γίνουν γνωστές, όσο το δυνατόν περισσότερο, οι συνέπειες αυτής της παθολογίας, όσο και η ενέργεια την οποία εκδηλώνετε για να ευαισθητοποιήσετε την  Ιατρική Κοινότητα, δικαιολογούν την αναγνώριση του Έθνους.

-Όσον αφορά την ιδιότητά μου ως Γραμματέας του Κράτους για τις Ευρωπαικές Υποθέσεις, δηλώνω ιδιαίτερα ευαίσθητος στην ατομική σας διαδρομή η οποία σας οδήγησε να μελετήσετε και να ασκήσετε την Ιατρική μέσα σε πολλές Χώρες της Ένωσης, προς όφελος των συμπατριωτών μας καθώς και όλων των πολιτών της Ευρώπης.

-Σας εύχομαι πλήρη επιτυχία στα σχέδιά σας και σας παρακαλώ να δεχθείτε Κυρία μου, την έκφραση της απεριόριστης εκτίμησής μου.

                                                                                     Harlem DESIR

-Chrysoula  ZACHAROPOULOU

  Σχετικά άρθρα:  

Πρόοδοι Σερβαίων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Η Σερβαία ιατρός Χρυσούλα Ζαχαροπούλου στον αγώνα εναντίο του εχθρού γυναικίας γονιμότητας

 

Το ΔΣ του Συλλόγου συγχαίρει τη Χρυσούλα και της εύχεται ολόθερμα να έχει πολλές επιτυχίες στη ζωή της.

 

(Θ.Γ.Τ)

 

                                                                                                                 

Σέρβου, Μεγάλη Πέμπτη 2017. Στολισμός Επιταφίου.

Από το ιστολόγιο της Μαρίνας Διαμαντοπούλου αναδημοσιεύουμε μερικές φωτογραφίες από το στολισμό του Επιταφίου στο χωριό μας, την Μ. Πέμπτη 13-4-2017.

ServouEpitaf2017b

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ServouEpitaf2017c

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ServouEpitaf2017d

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ServouEpitaf2017a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ServouEpitaf2017e

11.4.2017 Απεβίωσε ο Γιάννης Ευθ. Δημητρόπουλος, σε ηλικία 74 ετών.

Έφυγε από τη ζωή μετά από σύντομη αρρώστια σήμερα 11.4.2017 ο Γιάννης Δημητρόπουλος και η εξόδιος ακολουθία έγινε την Μεγάλη Πέμπτη Dimitropoulos Giannis 20013.4.2017 και ώρα 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό της «Κοίμησης της Θεοτόκου» του χωριού μας Σέρβου Γορτυνίας, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του.

Ο Γιάννης ήταν το 4ο από τα πέντε παιδιά (Ντίνα, Τάκης, Χρήστος, Γιάννης και Μαρία) του Θύμιου Ηλ. Δημητρόπουλου και της Κατερίνης Χρ. Παναγοπούλου. Παντρεύτηκε τη Φλώρα Δράγαζη από τη Νάξο και απέκτησαν δύο παιδιά, τη Μαρία και το Νίκο .

Επαγγελματικά ασχολήθηκε με τις μολυβδοκατασκευές.

Άριστος οικογενειάρχης, πολύ εργατικός, ευγενικός και καλοσυνάτος, πάντα με το χαμόγελο, έχαιρε της αγάπης και εκτίμησης όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.. Αγαπούσε το χωριό, και δεν έλλειπε ποτέ από τις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου μας.

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

10-4-2017. Συνεδρίαση ΔΣ Συνδέσμου Σερβαίων.

 

Τη Μεγάλη Δευτέρα το απόγευμα, στο γραφείο του Συνδέσμου στην Αθήνα, συνεδρίασε το ΔΣ του Συνδέσμου μας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:

*Στον απολογισμό του χορού του Συνδέσμου. Το ΔΣ θεωρεί πως η εκδήλωση αυτή  της 19-3-2017 ήταν επιτυχημένη, με δεδομένες τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αφού  προσήλθαν 114 πατριώτες, η διασκέδαση ήταν πολύ μεγάλη και επί πλέον ο Σύνδεσμος απεκόμισε και κάποια οικονομικά οφέλη. Μακάρι ο χορός που θα γίνει του χρόνου, με τη νέα διοίκηση του Συνδέσμου, να έχει πολύ πιο μεγάλη προσέλευση και επιτυχία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ετήσια αυτή εκδήλωση πρέπει να συνεχιστεί και να στηριχτεί, γιατί αποτελεί δυναμική τονωτική ένεση στα συλλογικά μας πράγματα, ιδιαίτερα υπό τις σημερινές δυσμενείς συνθήκες, τόσο για το δικό μας Σύνδεσμο όσο και τη χώρα γενικότερα.

*Στην κατασκευή της πέτρινης Βρύσης στην πλατεία της «Ράχης». Ενημερώθηκαν τα μέλη του ΔΣ πως ολοκληρώθηκαν όλες οι σχετικές διαδικασίες από τις διάφορες υπηρεσίες και όλα είναι έτοιμα για την έναρξη κατασκευής του μικρού αυτού έργου στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου, στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η βρυσούλα με το λάστιχο.  Αναλυτικά αναφέρθηκε ότι:

-Με την απόφαση 068/ 22-4-16 του ΔΣ του Δήμου Γορτυνίας και με την παρουσία και τη στήριξη του προέδρου του χωριού Ι. Ρουσιά, εγκρίθηκε το αίτημα του Συνδέσμου για κατασκευή της πέτρινης βρύσης.

-Με την απόφαση 51813/100/6-10-16 του αρχιτεκτονικού Συμβουλίου Αρκαδίας εγκρίθηκαν ομόφωνα από τους 4 αρχιτέκτονες,  τα σχέδια της πατριώτισσας μηχανικού Γεωργίας Γ. Βέργου (εθελοντική προσφορά), που υποβλήθηκαν.

-Με την απάντηση 210/4-4-2017 της υπηρεσίας δόμησης Λαγκαδίων,  βεβαιώνεται πως σύμφωνα με το νόμο και με βάση τα σχέδια που υποβλήθηκαν, δεν απαιτείται οικοδομική άδεια για την κατασκευή της μικρής αυτής πέτρινης βρύσης από το Σύνδεσμο.

Με τις διαδικασίες αυτές που κράτησαν ένα χρόνο,  ένα ακόμη μικρό ακόμη έργο στο χωριό, οδεύει προς την ολοκλήρωσή του.

Σε σχέση με το έργο αυτό και ανάλογη αναφορά που είχε γίνει στο παρελθόν, γίνεται υπενθύμιση  πως καλό θα ήταν αν μπορούσε να αντικατασταθεί και η δύσμορφη σιδηροκατασκευή που κρέμεται η μικρή καμπάνα στον περίβολο του Ναού απέναντι από το καμπαναριό, από μία περίτεχνη πέτρινη κατασκευή –ανάλογη της βρύσης- που να δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα εξαιρετικά έργα της πλατείας. Προφανώς θα χρειαστεί κάποιο τσιμέντινο τοιχίο στον υπάρχοντα πέτρινο τοίχο για να στηριχτεί η κατασκευή. Αυτά όμως γίνονται και είναι έργα των ειδικών μηχανικών. Αυτός που αναζητείται είναι ο πατριώτης που διαθέσει το κόστος. Αν υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται για αυτή την προσφορά στο χωριό (και να μείνει για πάντα και το όνομά του) ο Σύνδεσμος θα μπορούσε  να αναλάβει τις σχετικές διαδικασίες, όπως έκανε και για τη βρύση. Πέρα από τις όποιες διαδικασίες, την πρωτοβουλία των κινήσεων  τις έχει το εκκλησιαστικό Συμβούλιο.  

*Στην έκδοση του 205ου φύλλου της εφημερίδας «Αρτοζήνος». Από τα μέλη της συντακτικής επιτροπής αναφέρθηκε στη συνεδρίαση πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εκδοθούν τα 2 ακόμη φύλλα της εφημερίδας που απομένουν μέχρι τον Αύγουστο, που θα παραδώσει το σημερινό ΔΣ στο επόμενο.  Προτάθηκε από μέλη να γίνει έκκληση στους πατριώτες να στείλουν καινούρια άρθρα για δημοσίευση.  Έτσι θα αποφεύγεται κατά το δυνατόν, η κάποιας μορφής επανάληψη των ίδιων θεμάτων. Μακάρι να γίνει αυτό. Ποιος δεν θα το ήθελε; Εκτός των άλλων, ο αρθρογράφος θα δώσει και την ευκαιρία στους πατριώτες του να κρίνουν το γραπτό του (ασφαλώς καλοπροαίρετα), πράγμα που ιδιαίτερα είναι αρεστό σε ορισμένους.

*Στις εκδηλώσεις τον Αύγουστο στο χωριό. Το ΔΣ αποφάσισε να κάνει πανηγύρι με μουσική DG,  όπως έγινε στο χορό τις απόκριες  και είχε εξαιρετική επιτυχία. Η μη επιλογή «οργάνων» γίνεται καθαρά για οικονομικούς λόγους, εκτός αν βρεθεί κάποιος να καλύψει το κόστος αυτό. Σχετικά με το φαγητό ο προσανατολισμός είναι να γίνει ότι έγινε  στον τελευταίο χορό στη «Ράχη», δηλαδή με Cateringπου θα αναλάβει τα πάντα, μιας και τα μέλη του σημερινού ΔΣ είναι πλέον αρκετά «μεγάλα» σε ηλικία και δεν έχουν δυνάμεις για παροχή εθελοντικών υπηρεσιών. Υπάρχουν όμως πολλοί νέοι πατριώτες που θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντικές εθελοντικές υπηρεσίες  στην εκδήλωση αυτή (και όχι μόνο) και τους κάνουμε τη σχετική έκκληση.

Για άλλες τυχόν εκδηλώσεις τον Αύγουστο στο χωριό, πέραν της ΓΣ που έχει καθιερωθεί,  θα γίνει ενημέρωση των πατριωτών τους επόμενους μήνες, αφού το ΔΣ λάβει υπόψη του και σχετικό αίτημα πατριώτη, για κάποια εκδήλωση που προτίθεται ο ίδιος να οργανώσει. Χαιρόμαστε αν μια τέτοια εκδήλωση τελεσφορήσει και ο Σύνδεσμος πρέπει να στηρίζει ανάλογες  πρωτοβουλίες. Μάλιστα κάνει έκκληση ιδιαίτερα σε νέους πατριώτες (και λιγότερο νέους…)  να αναλάβουν οργάνωση ανάλογων νεολαιίστικων ή άλλων εκδηλώσεων, για ευχαρίστηση των ίδιων αλλά και των πατριωτών γενικότερα.

.

Ο γραμματέας του Συνδέσμου Χ. Ι. Μαραγκός

.

9-4-2017. Απεβίωσε ο Πανουσόπουλος Πέτρου Θεόδωρος, 56 ετών

 

Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο Θοδωρής, γιός της Τασίας Θ. Χειμώνα (εγγονός του Θοδωρή Χειμώνα από Αράπηδες) και του Πέτρου Πανουσόπουλου από το χωριό Ψάρι. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017, στον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών στο Μενίδι, στις 1 το μεσημέρι (13.00).

Τα τελευταία χρόνια είχε προσβληθεί από κακοήθη νόσο, την οποία τελικά δεν κατάφερε να νικήσει, παρά το νεαρό της ηλικίας του και τη φροντίδα που είχε.

Ο Θοδωρής ήταν παντρεμένος και έχει ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Έμενε στο Μενίδι όπου μένει ο πατέρας  του (η μητέρα του πέθανε πριν ένα χρόνο) και τα άλλα δύο αδέρφια του. Ήταν χειριστής σε δικό του μηχάνημα γεωτρήσεων. Ήταν αγωνιστής στη ζωή, πολύ εργατικός, υπέροχος άνθρωπος και εξαιρετικός οικογενειάρχης. Όσοι τον γνώρισαν θα τον θυμούνται για την καλοσύνη του και την εργατικότητα του.

Το ΔΣ του Συνδέσμου μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη γυναίκα του, τα παιδιά του και λοιπούς συγγενείς. 

9.4.2017. Πασχαλινές ευχές του Συνδέσμου μας.

        Το ΔΣ του Συνδέσμου των απανταχού Σερβαίων Αρκαδίας,

εύχεται σε όλους τους πατριώτες και φίλους  του Συνδέσμου μας και της ιστοσελίδας μας,

να εορτάσουν τις Άγιες ημέρες του Πάσχα με υγεία, αισιοδοξία  και κάθε καλό στο σπιτικό τους.

eyxes-se-kartes-pasxaliatikes (1)

 

    Χριστός Ανέστη σε 5 γλώσσες:

'ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ'' Στα Ελληνικά
''ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ'' Στα Αραβικά المسيح قام
''ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ'' Στα Αγγλικά CHRIST IS RISEN
''ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ'' Στα Γαλλικά Christ est ressuscité
''ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ'' Στα Ρωσικά ХРИСТОС ВОСКРЕС

 

Το σχολείο του χωριού μας Σέρβου, θα γίνει ξενώνας.Στον ιστότοπο servou lovers δημοσιεύθηκε από τον Μαρίνο Ρουσιά,  μία πολύ σημαντική είδηση για το χωριό μας, που αφορά τη ριζική ανακαίνιση του σχολείου μας και τη μετατροπή του σε ξενώνα.

.

 

Αναφέρεται στην δημοσίευση:

"Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση είδαμε την ένταξη στο ΕΣΠΑ, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 650.000 ευρώ, την ριζική ανακαίνιση και στη συνέχεια επανάχρηση του σχολείου του χωριού μας -συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος χώρου- ως σύγχρονου κοινοτικού ξενώνα. Ελπίζουμε σύντομα να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες δημοπράτησης και στη συνέχεια οι απαραίτητες εργασίες, ώστε το νέο μας στολίδι να γίνει σημείο αναφοράς, ικανοποιώντας παράλληλα ανάγκες πολλών πατριωτών και επισκεπτών του χωριού μας για διαμονή".

.

SxolioServou.

.

 

 

 

 

Βάπτιση τέκνου Γεωργίας Βήχου-Γιαννίκου.

 

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, η Γεωργία Βήχου (κόρη της Κατερίνας Δ. Βέργου) και ο σύζυγός της Γιάννης Γιαννίκος,  βάπτισαν το δεύτερο αγοράκι τους και του έδωσαν το όνομα  Άγγελος.

Η βάπτιση έγινε στην εκκλησία «Εισόδια της Θεοτόκου» στο στρατιωτικό πάρκο στο Γουδί.  

Το ΔΣ του Συνδέσμου μας εύχεται στους γονείς και λοιπούς συγγενείς να τους ζήσει ο νεοφώτοιστος Άγγελος και να είναι πάντα ευτυχισμένος στη ζωή του.

.

.

Κυριακή 2-4-2017. Μνημόσυνο Νίκου Χ. Δάρα

 

Το 40ήμερο μνημόσυνο του πατριώτη Νίκου Χ. Δάρα  θα γίνει την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στον Ι. Ναό Αγίου Ανδρέα στα Άνω Πετράλωνα.

 Ώρα δέκα παρά τέταρτο το πρωί (09.45).

Ο Ναός είναι κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ των Πετραλώνων. 

Πρόσθετα φωτογραφικά στιγμιότυπα από το χορό των Σερβαίων 19-3-2017.

  Ευχαριστούμε τους πατριώτες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση χορού του Συνδέσμου μας. Ευχόμαστε και του χρόνου να παραβρεθούν στον αντίστοιχο χορό, όχι μόνο αυτοί αλλά πολύ περισσότεροι πατριώτες. Έτσι θα συμβάλουμε όλοι στο να συνεχίσει να υπάρχει ο ιστορικός και πολύ παραγωγικός Σύνδεσμος των απανταχού Σερβαίων.

Απολαύστε μερικές ακόμη φωτογραφίες από την εκδήλωση του χορού. Έτσι και αυτοί που δεν μπόρεσαν να προσέλθουν θα πάρουν μια «γεύση» του …τι περίπου έγινε.

xorosd

. 

xorosd1

xorosd2

xorosd3

xorosd4

xorosd5

 

xorosd6

 

 

xorosd7

xorosd8

xorose1

xorose2

xorose3

xorose5

xorose6

xorose7

 

19-3-2017. Χορός Συνδέσμου Σερβαίων

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έγινε ο ετήσιος «αποκριάτικος» χορός του Συνδέσμου μας. Βέβαια οι απόκριες πέρασαν και ο χορός έγινε ετεροχρονισμένα, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Επίσης τα τελευταία κυρίως χρόνια ο χορός γίνεται μεσημέρι και γι αυτό αποφεύγουμε και τον παραδοσακό χαρακτηρισμό της εκδήλωσης ως «χοροεσπερίδα».

Έτσι την Κυριακή  το μεσημέρι, στις 19 Μαρτίου, έγινε η εκδήλωση αυτή και θεωρούμε πως σημείωσε ικανοποιητική  επιτυχία. Εκατόν δέκα τέσσερις πατριώτες ανταποκρίθηκαν στην σχετική πρόσκληση του ΔΣ και προσήλθαν στο Κέντρο «Καντάρι», που βρίσκεται  στην πάνω πλατεία της Πετρούπολης. Αν αναλογιστεί κανείς τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, σε συνδυασμό με  το όχι έντονο ενδιαφέρον των πατριωτών για τα συλλογικά μας πράγματα, νομίζουμε πως δικαιολογείται ο παραπάνω χαρακτηρισμός.

XOROSa1DS

Εκείνο που έχει ξεχωριστή σημασία  είναι πως το κέφι …περίσσεψε. Λίγο-πολύ χόρεψαν όλοι σχεδόν οι πατριώτες και κάποιοι ξεφάντωσαν κυριολεκτικά. Ο χώρος  ήταν άνετος και η πίστα αρκετά μεγάλη. Η μουσική από επαγγελματία DG ήταν υπέροχη, κυρίως με δημοτικά τραγούδια.  Το φαγητό επίσης εξαιρετικό, με πρώτο και δεύτερο πιάτο χωρίς περιορισμό στα ποτά  και με γλυκό ως επιδόρπιο. Και όλα αυτά μόνο με 15 ευρώ.

Οι πατριώτες άρχισαν να προσέρχονται μετά τις 12,00.  Αφού τακτοποιήθηκαν στα τραπέζια χωρίς κανένα πρόβλημα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιάννης Μπόρας πήρε το λόγο και τους ευχαρίστησε  που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΔΣ.  Τους ευχήθηκε να διασκεδάσουν και να περάσουν μια όμορφη ημέρα. Συνέχισε λέγοντας πως όλοι οι Σερβαίοι έχουμε χρέος  να στηρίζουμε τον πατριωτικό μας Σύνδεσμο, στις διάφορες εκδηλώσεις του, ώστε να τον προστατεύσουμε να μην περιπέσει σε αδράνεια.  Τόνισε τέλος πως το σημερινό ΔΣ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πετύχει ότι καλύτερο μπορεί  για τους πατριώτες.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν και άλλα μέλη του ΔΣ, για να πουν λίγα λόγια και τέλος ο πρόεδρος κάλεσε τα μέλη του  ΔΣ για να ανοίξουν το χορό, όπως το απαιτεί η παράδοση. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία μπροστά χορεύει ο ταμίας Ι. Στ. Βέργος, που τον κρατάει ο πρόεδρος και στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος Ι. Ν. Βέργος και ακολουθούν τα υπόλοιπα μέλη.

XOROSa2Andriana

Μετά το ΔΣ ο χορός «άναψε» και τελείωσε περί τις 6 το απόγευμα. Η μεγαλύτερη πατριώτισσα που χόρεψε, εντυπωσίασε και χειροκροτήθηκε ήταν η Ανδριάνα Ηλ. Κουτσανδριά, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία δεξιά. Παρόν επίσης ήτανε, όπως κάθε χρόνο, ο υπερήλικας Μήτσιος Χειμώνας από τους Αράπηδες με τη γυναίκα του Καλλή. XOROSa3Mikra paidia

Τα πιο μικρά παιδιά που είδαμε στο χορό ήσαν τα εγγόνια της Κατερίνας Μήτσιου Βέργου, από την κόρη της Έλλη (φωτογραφία). Εντύπωση έκανε και ο πατριώτης μας «Παππαλιάς», που μίλησε στους συμπολίτες, τραγούδησε και χόρεψε με εξαιρετική ζωντάνια και δέχθηκε τα χειροκροτήματα όλων (φωτογραφία).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης το ΔΣ είχε την ευκαιρία να διενεργήσει και λαχειοφόρο αγορά με 4 δώρα: Μία τηλεόραση προσφορά του Συνδέσμου, ένα σετ τραπεζομάντηλο με πετσέτες που προσέφερε κάποιος πατριώτης στη μνήμη του επί πολλά έτη προέδρου του Συνδέσμου μας Στάθη Δάρα και 2 πεντόκιλα λάδι που πρόσφερε ο Αγαθοκλής Αλιφέρης (γαμπρός  του Κ. Μπόρα).  Οι πατριώτες ανταποκρίθηκαν …με το παραπάνω και τους ευχαριστούμε πολύ.

Έτσι με αυτή την ανταπόκριση και με τις συνδρομές των μελών  δίδεται η οικονομική δυνατότητα στο ΔΣ να συνεχίσει την έκδοση της εφημερίδας και να προσπαθήσει να κάνει και κάποια μικρά έργα στο χωριό.

XOROSa4PapaliasΚάπως έτσι έγιναν τα πράγματα στο φετινό χορό του Συνδέσμου και νομίζουμε πως χάρηκαν και διασκέδασαν όσοι συμμετείχαν. Και μόνο η ευκαιρία που είχαν οι πατριώτες να ειδωθούνε μεταξύ τους και να ανταλλάξουν λίγα λόγια, άξιζετον κόπο της συμμετοχής.

.

Ας ευχηθούμε του χρόνου τα πράγματα να είναι γενικά καλύτερα και  η ανταπόκριση των πατριωτών να είναι πολύ πιο μεγάλη.   

.

Οι φωτογραφίες είναι από την εκδήλωση του χορού και θα ακολουθήσουν και άλλες, που μας έστειλαν διάφοροι πατριώτες. 

XOROSG1

XOROSG2

XOROSB9

 

XOROSB3

XOROSB4

XOROSB5XOROSB6

 

 

XOROSB7

 

XOROSB1

Πέθανε ο Αντιδήμαρχος Γορτυνίας Παναγιώτης Μητρόπουλος

 

Πηγή: ARKADIAPRESS.GR

.

ThanatosMitropoulouΕντελώς ξαφνικά και απρόσμενα, προδομένος από την καρδιά του, έφυγε από τη ζωή ο οδοντίατρος και Αντιδήμαρχος  Γορτυνίας Παναγιώτης Μητρόπουλος.

 Ο Παναγιώτης ήταν ένας δραστήριος και κοινωνικός άνθρωπος, αγαπούσε πολύ το χωριό του Ράφτη όπου και καταγόταν και αγωνιζόταν πάντα για τις ανάγκες του τόπου του και γενικότερα της Γορτυνίας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Στην ίδια ανάρτηση, η κυρία Μαρίνα Διαμαντοπούλου, που είναι και αυτή  στέλεχος στο Δήμο Γορτυνίας, συμπληρώνει:

«Σοκαρισμένοι είμαστε από χθες το βράδυ, για την μεγάλη απώλεια του καλού πατριώτη, φίλου και συνεργάτη στο Δήμο Γορτυνίας Παναγιώτη Μητρόπουλου... Είμαστε πλέον φτωχότεροι στη Γορτυνία και ειδικότερα στην Ηραία... Ας έχει καλό παράδεισο και η οικογένεια του κουράγιο...»

Το ΔΣ του Συνδέσμου μας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ο Π. Μητρόπουλος ήταν φίλος του χωριού μας και του Συνδέσμου μας και παρευρισκόταν σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις του.

 


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.