Mηνύματα Eπισκεπτών

Αγαπητοί πατριώτες και φίλοι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας servou.gr

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα απόκτησε το δικό της e-mail που είναι:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
To e-mail του Συνδέσμου Σερβαίων "Η Κοίμηση της Θεοτόκου" παραμένει ως έχει:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μπορείτε να στέλνετε τα μηνύματά σας στο e-mail της ιστοσελίδας ή του συνδέσμου (ή και στα δύο), ανάλογα με το περιεχόμενο του μηνύματος. Θέματα που έχουν περισσότερο σχέση με την ιστοσελίδα σας συνιστούμε να τα στέλνετε στo

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ενώ θέματα συλλογικά στο

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα θέματα της μεταξύ μας επικοινωνίας μπορούν να αναφέρονται σε:

  • Νέα από το χωριό και τους πατριώτες
  • Κοινωνικά
  • Απόψεις για θέματα χωριού, συνδέσμου, εφημερίδας και ιστοσελίδας
  • Ότι άλλο εσείς νομίζετε χρήσιμο για τους απανταχού Σερβαίους

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν για μας τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σας για την ιστοσελίδα, τα οποία είναι ευπρόσδεκτα και πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσουν να την κάνουμε καλύτερη.

Ένα μήνυμα θα δημοσιεύεται εφόσον οι διαχειριστές της ιστοσελίδας κρίνουν πως αυτό είναι δημοσιεύσιμο. Αν ο αποστολέας δεν επιθυμεί τη δημοσίευση, παρακαλούμε να το σημειώσει στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου του.

Στο e-mail ης ιστοσελίδας, εκτός από τον συνηθισμένο τρόπο επικοινωνίας, υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα να στέλνετε τα μηνύματά σας και μέσω της ίδιας της Ιστοσελίδας, γράφοντας το κείμενό σας στο πλαίσιο που εμφανίζεται όταν πατείστε αριστερό κλικ στην επιλογή "Επικοινωνία", που βρίσκεται κάτω από την ενότητα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΕΡΒΑΙΩΝ.

**************************************************************************

 

ΡΟΔΙ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με το «γούρικο ρόδι», εύχομαι σε όλες τις οικογένειες των Σερβαίων και φίλων της ιστοσελίδας του Συνδέσμου servou.gr,  να έχουν μια ευτυχισμένη καινούρια χρονιά.

Μαρία Χ. Μαραγκού.

(Λίγα λόγια για το ρόδι:

*Θεωρείται σύμβολο καλοτυχίας, μακροζωίας, γονιμότητας, ελπίδας και σοφίας,.

*Στον Χριστιανισμό και στην Χριστιανική τέχνη, είναι σύμβολο ανάστασης και ζωής. 

*Σπάζουμε το ρόδι για να γιορτάσουμε τον ερχομό του νέου χρόνου.

Το έθιμο αυτό είναι πανάρχαιο και εντοπίστηκε αρχικά στην Πελοπόννησο.

*Είναι ένα από τα τρία «ευλογημένα φρούτα» του Βουδισμού).

.

(ΧΙΜ)

 

 

Προσμένοντας την ανατολή της νέας χρονιάς, Θερμές Ευχές.

Είναι διαχρονικές και αναλλοίωτες… από αιώνος  και παλαιότερα!

Βασίλειος Κων/ντή Σχίζαςeyxes alex papadiamanti 640 412

(EKM)

 

Αγαπητοί φίλοι, επισκέφθηκα τη νέα σας ιστοσελίδα και θα ήθελα να σας συγχαρώ για τον αναβαθμισμένο σχεδιασμό και λειτουργικότητα, καθώς και το πλούσιο κι ενημερωμένο υλικό. Μικρές "οπτικές" παρατηρήσεις είναι ότι μπορείτε να βάλετε ένα ελαφρύ "φόντο" background στο άρθρο "Το νέο υλικό" ώστε να αναδυκνείεται λίγο περισσότερο στη σελίδα. Γενικά είναι μια προσπάθεια άξια επαίνων και θαυμασμού για τη μικρή κοινότητα του Σέρβου, που επιδυκνείει μέσα από την τεράστια εργασία και αρθρογραφία που έχει γίνει την μεγάλη αγάπη που έχετε για τον τόπο σας και τον αναδυκνείει. Είμαι βέβαιος πως με τη πάροδο του χρόνου η σελίδα θα γίνει ακόμη καλύτερη. Και πάλι, συγχαρητήρια. Ανυπομονώ να επισκεφθώ το πανέμορφο και ιστορικό χωριό σας.

Γιώργος Μητρόπουλος
Γραφίστας - Διαφημιστής

(10.09.2013)

----------

Αγαπητέ κ. Μητρόπουλε,

Σας ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία σας με τον Σύνδεσμο, όπως επίσης για το ενδιαφέρον σας και την υπόδειξη που μας κάνατε. Μάλιστα, όπως θα παρατηρήσετε, υιοθετήσαμε την πρόταση σας και επιλέξαμε ένα ελαφρύ φόντο για την κατηγορία που μας υποδείξατε. Για μια ακόμη φορά εκτιμούμε πολύ το ενδιαφέρον σας αλλά και τις εύστοχες παρατηρήσεις σας, σας παρακαλούμε δε, εάν έχετε και άλλες να μην διστάσετε να μας τις κοινοποιήσετε.

Με τιμή,
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου

(11.09.2013)

Γεια σας,

πολύ ωραία η αλλαγή στην ιστοσελίδα του χωριού μας, ώστε να προσαρμόζεται στην συσκευή του χρήστη. Αν μου επιτρέπεται μια παρατήρηση: το ένθετο που υπήρχε πάνω δεξιά με τα ιστορικά γεγονότα της ημέρας είδα ότι το έχετε αφαιρέσει, μήπως να το ξαναβάλετε?Ήταν πολύ χρήσιμο τόσο για μας όσο και για τα παιδιά μας.
Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
Ιωάννης Καγιούλης

(05.09.2013)

----------

Αγαπητέ πατριώτη,

ευχαριστούμε και εκτιμούμε την επικοινωνία σου με την ιστοσελίδα, καθώς και τα σχόλια σου. Χαιρόμαστε που σου αρέσει η μετάβαση στην νέα Fully Responsive πλατφόρμα και ευχόμαστε καλή πλοήγηση. Για το θέμα του module με τα ιστορικά γεγονότα, επειδή η ιστοσελίδα είναι σε έκδοση πειραματική (beta version) το εν λόγω module ή κάποιο άλλο αντίστοιχο είναι μη συμβατά. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι σύντομα οι δημιουργοί τους θα τα ενημερώσουν και θα μπορέσουμε να το εντάξουμε και πάλι στην ιστοσελίδα μας.

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Συνδέσμου

(09.09.2013)

----------


Καλημέρα αγαπητέ Γιάννη,

σε συνέχεια της τελευταίας επικοινωνίας μας, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι μετά από επικοινωνία μας με τον developer του module, καταφέραμε να λάβουμε τη συμβατή έκδοση του με την ιστοσελίδα μας, με αποτέλεσμα να είναι διαθέσιμο από χθες 10.09.2013.
Σε ευχαριστούμε και πάλι για το ενδιαφέρον σου.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου

(11.09.2013)

Σε εξαιρετικά δύσκολους καιρούς που βιώνει η χώρα μας και εμείς, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου των Απανταχού Σερβαίων συγχαίρουμε ιδιαιτέρως τις προσπάθειες όλων των υποψηφίων μαθητών και μαθητριών από το χωριό μας, που συμμετείχαν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Είναι αυτή μια επίμοχθη προσπάθεια και σκληρή αναμέτρηση, επιστέγασμα ενός μακροχρόνιου και επίπονου αγώνα, που όμως δεν βγάζει νικητές και ηττημένους. Όλοι είναι νικητές και μόνο που συμμετείχαν σε αυτόν τον αγώνα. Οι γνώσεις δεν χάνονται και επιπλέον «Η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο» (Νέλσον Μαντέλα, Νόμπελ Ειρήνης 1993).

Οι φετινές επιτυχίες των μαθητών-συμπατριωτών μας, για όσους πληροφορηθήκαμε, όπως κάθε χρόνο, δείχνουν υψηλό μαθησιακό επίπεδο και υψηλούς στόχους. Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που καταβάλουν κάθε χρόνο τα παιδιά μας, κάνοντάς μας περήφανους, και ευχόμαστε να συνεχίζει πάντα το χωριό μας να γνωρίζει επιτυχίες, πρωτιές και διακρίσεις, σε όλους τους τομείς, τις τέχνες, τα γράμματα και τις επιστήμες.

Ο Σύνδεσμος των Απανταχού Σερβαίων συγχαίρει όλους τους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, που μπόρεσαν να ανταποκριθούν σε αυτή τη σκληρή δοκιμασία. Η ζωή σας να συνοδεύεται από πρόοδο και, μέσα από τις επιλογές σας, να δικαιώνεστε και να νιώθετε χαρούμενοι και πλήρεις. Σας ευχόμαστε από καρδιάς καλή αρχή στο νέο κεφάλαιο που ανοίξατε στη ζωή σας, για την ατομική σας πρόοδο και κατάρτιση, στο μεγάλο ταξίδι που ξεκινήσατε με την είσοδό σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και 'αιέν αριστεύειν'.

Επιπρόσθετα, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους γονείς σας και στους εκπαιδευτικούς σας, που κατά τη διάρκεια των μαθητικών σας χρόνων στάθηκαν στο πλευρό σας, μοιράστηκαν τις αγωνίες και τις ελπίδες σας, που σας έκαναν να πιστέψετε στις δυνάμεις σας και συνέβαλλαν τα μέγιστα στην προετοιμασία σας.

Παράλληλα, συγχαίρουμε για την καλή τους προσπάθεια και όσους δεν κατόρθωσαν τα προσδοκώμενα επιθυμητά αποτελέσματα. Όλοι είναι άξιοι. Αξίζει πάντα να προσπαθούμε με υπομονή και επιμονή για το μέλλον μας, για τα όνειρά μας, για τους στόχους μας, που πραγματοποιούνται με μεγάλη θέληση, θάρρος, υπομονή και επιμονή. Το διαρκώς μεταβαλλόμενο μέλλον δεν καθορίζεται από μία επιτυχία ή αποτυχία, διότι οι επιτυχίες είναι λίγες και οι αποτυχίες πολλές στη ζωή, αλλά τόσο οι επιτυχίες όσο και οι αποτυχίες πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοφία, και οι αποτυχίες μας πρέπει να μας κάνουν πιο δυνατούς. Τα όνειρά μας και οι προσδοκίες μας βρίσκουν διεξόδους με το αγωνιστικό πνεύμα και την ελπίδα, για να διεκδικούμε με επιτυχία την πνευματική και επαγγελματική μας ανέλιξη, και την κοινωνική μας καταξίωση. Γι' αυτό, μπράβο σε όλα τα παιδιά μας που αγωνίζονται με θάρρος, για να πετύχουν τους στόχους τους.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή δύναμη, θάρρος, ενθουσιασμό, αγωνιστικότητα και συστηματική δουλειά, στους νέους υποψήφιους, που ήδη έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις εισαγωγής τους στα Ανώτερα, Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού, και γενικότερα καλή πρόοδο και υγεία σε όλους. Οι προσπάθειες, ο κόπος και η αγωνία όλων των μαθητών και μαθητριών, αλλά και των καθηγητών και των γονέων τους, να αποδώσουν τους πιο γλυκούς καρπούς. Η παιδεία δεν τελειώνει εδώ, είναι η δια βίου μάθηση, και όπως λέει και ο Αριστοτέλης  (384 π.Χ. - 322 π.Χ.) "της παιδείας αι μεν ρίζαι πικραί, οι δε καρποί γλυκείς" .

Ελένη Κ. Μπόρα
Γραμματέας του Δ.Σ.

Μέσα από την εμπεριστατωμένη περιγραφή της διαδικασίας της σποράς, αναδεικνύεται τρισδιάστατα την εποχή εκείνη, η ζωή και το έργο του λαού της ορεινής υπαίθρου και εν προκειμένου του γεωργού.

Επίσης, παρουσιάζεται σ’ όλη της την έκταση η θέληση του ανθρώπου για επιβίωση μέσα από τις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες και όλα αυτά για ένα πινάκιο σιτάρι. Όλες οι φάσεις της παραγωγικής διαδικασίας της σοδιάς ήταν επίσης επίπονες, με μόχθο και με απερίγραπτη κούραση, με αγωνία  και με ανάμικτα συναισθήματα προχωρούσαν μπροστά και ήλπιζαν στην καλύτερη μέρα του αύριο.

 Γιάννης Χρονόπουλος

Συγχαρητήρια κ.Θαρρετέ για το τοσο ξεκάθαρο και θεμελιωμένο ιστορικά άρθρο σας "Η Προτενσταντική ηθική και ο Ελληνικός Κουτσαβακισμός". Μόνο μια ένσταση: χρειάζεται να διαθέτεις συνείδηση για να καθρεφτιστείς πάνω της και απο ότι φαίνεται ο έλληνας δεν  διαθέτει....Τώρα τι συμβάλλει ώστε να αποκτήσει κάποιος συνείδηση ή πώς και γιατί κάποιοι την κάνουν στην πορεία της ζωής τους πιο ελαστική, είναι ένα θέμα που με ταλανίζει τελευταία πολύ. Επίσης, χάρηκα που ένας αρθρογράφος περι ελλάδας θίγει και το τόσο σημαντικό θέμα της ιδιοσυγκρασίας (ατομικής και εθνικής βεβαίως) που το παραγνωρίζουν πολλοί ένεκα και της ψυχολογικοποίησης και κοινωνιολογικοποίησης των πάντων....


Ευχαριστω !

----------

Το ΔΣ του Συνδέσμου ευχαριστεί τον κ. Ιώαννη Μπεθάνη για τα όμορφα σχόλια του επί του άρθρου του συνεργάτη της ιστοσελίδας μας. Επίσης, ο αρθρογράφος μας "Θαρρετός", ο οποίος ενημερώθηκε για το παραπάνω σχόλιο, μας ζήτησε να εκφράσουμε για λογαριασμό του, τις δικές του ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον κ. Μπεθάνη. 

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ,ΤΙΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ,ΤΟ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ .ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Υ.Γ. ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ,ΠΟΥ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΕΚΤΙΜΗΣΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ!

------------

Αγαπητέ Χρήστο,

ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια αλλά και για τις ευχές σου. Οι προσπάθειες του Δ.Σ. δεν θα είχαν καμία επιτυχία, εάν δεν αγκαλιάζονταν με τόση αγάπη και συμμετοχή από όλους τους πατριώτες. Θα φροντίσουμε να μεταφέρουμε στον αγαπητό σε όλους μας Διονύση τα καλά σου λόγια.

Μέχρι την επόμενη φορά που θα ξανασμίξουμε εγκάρδιους χαιρετισμούς.
Το ΔΣ του Συνδέσμου

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΟΥΡΝΑΣ

-------

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια.
Ελπίζουμε να σε δούμε σύντομα σε μία από τις εκδηλώσεις μας.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,
Το ΔΣ του Συνδέσμου


Συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σας!

φιλικά θα ήθελα να σας αναφέρω την σημασία της ανάδειξης και σεβασμού όλων των ιστορικών πολιτισμών της περιοχής σας , όπως πολύ σωστά τονίζει ο εξαίρετος  κ. Μαραγκός δίχως ταύτιση με κανέναν, ιδιαίτερα με τους αρχαίους και προϊστορικούς.

Η ανάδειξη μπορεί να συμπεριλάβει ΖΩΝΤΑΝΑ και όχι μυθικά/ψευδή τοπωνύμια αλλά και  εκατοντάδες αγροτομικροτοπωνύμια , κυρίως σλαβικής/μακεδονικής προέλευσης..

Έτσι ώστε εκτός της εκδήλωσης σεβασμού να αποτελέσουν πόλο έλξης εκατοντάδων εκατομμυρίων εν δυνάμει τουριστών από τις ανατολικές χώρες, από τις οποίες πολλές έχουν καθεστώς μη βίζας για την ελλάδα.

Σύντομα δε και οι υπόλοιπες, όπως η ρωσία+ουκρανία+ λευκορωσία , συνολικά 300 εκατομμύρια επίσης δεν θα χρειάζονται βίζα στην ΕΕ άρα τα οφέλη είναι ορατά, αλλά ακόμα και η συνείδηση πολιτιστικής και μη συγγένειας με τους παραπάνω δεν θα έπρεπε να αποτελέσει αντισλαβικό στίγμα αλλά στοιχείο περηφάνειας.

Καλά Χριστούγεννα

Κόλιντα Μπάμπω


Απάντηση του Δ.Σ. του Συνδέσμου

Αγαπητέ Αντώνη,

ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Ευχόμαστε ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος για σένα και την οικογένεια σου. Αν θελήσεις κάποια στιγμή να γράψεις ένα κείμενο στα πλαίσια που εσύ θέτεις με θεματολογία την πολιτιστική και πολιτισμική αξία του τόπου μας, θα χαρούμε πολύ να το δημοσιεύσουμε.

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Συνδέσμου Σερβαίων


Εικόνες από το χωριό