Mηνύματα Eπισκεπτών

 

ΡΟΔΙ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με το «γούρικο ρόδι», εύχομαι σε όλες τις οικογένειες των Σερβαίων και φίλων της ιστοσελίδας του Συνδέσμου servou.gr,  να έχουν μια ευτυχισμένη καινούρια χρονιά.

Μαρία Χ. Μαραγκού.

(Λίγα λόγια για το ρόδι:

*Θεωρείται σύμβολο καλοτυχίας, μακροζωίας, γονιμότητας, ελπίδας και σοφίας,.

*Στον Χριστιανισμό και στην Χριστιανική τέχνη, είναι σύμβολο ανάστασης και ζωής. 

*Σπάζουμε το ρόδι για να γιορτάσουμε τον ερχομό του νέου χρόνου.

Το έθιμο αυτό είναι πανάρχαιο και εντοπίστηκε αρχικά στην Πελοπόννησο.

*Είναι ένα από τα τρία «ευλογημένα φρούτα» του Βουδισμού).

.

(ΧΙΜ)

Αγαπητοί πατριώτες και φίλοι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας servou.gr

Σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα απόκτησε το δικό της e-mail που είναι:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
To e-mail του Συνδέσμου Σερβαίων "Η Κοίμηση της Θεοτόκου" παραμένει ως έχει:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μπορείτε να στέλνετε τα μηνύματά σας στο e-mail της ιστοσελίδας ή του συνδέσμου (ή και στα δύο), ανάλογα με το περιεχόμενο του μηνύματος. Θέματα που έχουν περισσότερο σχέση με την ιστοσελίδα σας συνιστούμε να τα στέλνετε στo

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ενώ θέματα συλλογικά στο

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα θέματα της μεταξύ μας επικοινωνίας μπορούν να αναφέρονται σε:

  • Νέα από το χωριό και τους πατριώτες
  • Κοινωνικά
  • Απόψεις για θέματα χωριού, συνδέσμου, εφημερίδας και ιστοσελίδας
  • Ότι άλλο εσείς νομίζετε χρήσιμο για τους απανταχού Σερβαίους

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν για μας τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σας για την ιστοσελίδα, τα οποία είναι ευπρόσδεκτα και πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσουν να την κάνουμε καλύτερη.

Ένα μήνυμα θα δημοσιεύεται εφόσον οι διαχειριστές της ιστοσελίδας κρίνουν πως αυτό είναι δημοσιεύσιμο. Αν ο αποστολέας δεν επιθυμεί τη δημοσίευση, παρακαλούμε να το σημειώσει στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου του.

Στο e-mail ης ιστοσελίδας, εκτός από τον συνηθισμένο τρόπο επικοινωνίας, υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα να στέλνετε τα μηνύματά σας και μέσω της ίδιας της Ιστοσελίδας, γράφοντας το κείμενό σας στο πλαίσιο που εμφανίζεται όταν πατείστε αριστερό κλικ στην επιλογή "Επικοινωνία", που βρίσκεται κάτω από την ενότητα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΕΡΒΑΙΩΝ.

**************************************************************************

 

 

Προσμένοντας την ανατολή της νέας χρονιάς, Θερμές Ευχές.

Είναι διαχρονικές και αναλλοίωτες… από αιώνος  και παλαιότερα!

Βασίλειος Κων/ντή Σχίζαςeyxes alex papadiamanti 640 412

(EKM)

 

Αγαπητοί φίλοι, επισκέφθηκα τη νέα σας ιστοσελίδα και θα ήθελα να σας συγχαρώ για τον αναβαθμισμένο σχεδιασμό και λειτουργικότητα, καθώς και το πλούσιο κι ενημερωμένο υλικό. Μικρές "οπτικές" παρατηρήσεις είναι ότι μπορείτε να βάλετε ένα ελαφρύ "φόντο" background στο άρθρο "Το νέο υλικό" ώστε να αναδυκνείεται λίγο περισσότερο στη σελίδα. Γενικά είναι μια προσπάθεια άξια επαίνων και θαυμασμού για τη μικρή κοινότητα του Σέρβου, που επιδυκνείει μέσα από την τεράστια εργασία και αρθρογραφία που έχει γίνει την μεγάλη αγάπη που έχετε για τον τόπο σας και τον αναδυκνείει. Είμαι βέβαιος πως με τη πάροδο του χρόνου η σελίδα θα γίνει ακόμη καλύτερη. Και πάλι, συγχαρητήρια. Ανυπομονώ να επισκεφθώ το πανέμορφο και ιστορικό χωριό σας.

Γιώργος Μητρόπουλος
Γραφίστας - Διαφημιστής

(10.09.2013)

----------

Αγαπητέ κ. Μητρόπουλε,

Σας ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία σας με τον Σύνδεσμο, όπως επίσης για το ενδιαφέρον σας και την υπόδειξη που μας κάνατε. Μάλιστα, όπως θα παρατηρήσετε, υιοθετήσαμε την πρόταση σας και επιλέξαμε ένα ελαφρύ φόντο για την κατηγορία που μας υποδείξατε. Για μια ακόμη φορά εκτιμούμε πολύ το ενδιαφέρον σας αλλά και τις εύστοχες παρατηρήσεις σας, σας παρακαλούμε δε, εάν έχετε και άλλες να μην διστάσετε να μας τις κοινοποιήσετε.

Με τιμή,
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου

(11.09.2013)

Γεια σας,

πολύ ωραία η αλλαγή στην ιστοσελίδα του χωριού μας, ώστε να προσαρμόζεται στην συσκευή του χρήστη. Αν μου επιτρέπεται μια παρατήρηση: το ένθετο που υπήρχε πάνω δεξιά με τα ιστορικά γεγονότα της ημέρας είδα ότι το έχετε αφαιρέσει, μήπως να το ξαναβάλετε?Ήταν πολύ χρήσιμο τόσο για μας όσο και για τα παιδιά μας.
Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
Ιωάννης Καγιούλης

(05.09.2013)

----------

Αγαπητέ πατριώτη,

ευχαριστούμε και εκτιμούμε την επικοινωνία σου με την ιστοσελίδα, καθώς και τα σχόλια σου. Χαιρόμαστε που σου αρέσει η μετάβαση στην νέα Fully Responsive πλατφόρμα και ευχόμαστε καλή πλοήγηση. Για το θέμα του module με τα ιστορικά γεγονότα, επειδή η ιστοσελίδα είναι σε έκδοση πειραματική (beta version) το εν λόγω module ή κάποιο άλλο αντίστοιχο είναι μη συμβατά. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι σύντομα οι δημιουργοί τους θα τα ενημερώσουν και θα μπορέσουμε να το εντάξουμε και πάλι στην ιστοσελίδα μας.

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Συνδέσμου

(09.09.2013)

----------


Καλημέρα αγαπητέ Γιάννη,

σε συνέχεια της τελευταίας επικοινωνίας μας, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι μετά από επικοινωνία μας με τον developer του module, καταφέραμε να λάβουμε τη συμβατή έκδοση του με την ιστοσελίδα μας, με αποτέλεσμα να είναι διαθέσιμο από χθες 10.09.2013.
Σε ευχαριστούμε και πάλι για το ενδιαφέρον σου.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου

(11.09.2013)

Μέσα από την εμπεριστατωμένη περιγραφή της διαδικασίας της σποράς, αναδεικνύεται τρισδιάστατα την εποχή εκείνη, η ζωή και το έργο του λαού της ορεινής υπαίθρου και εν προκειμένου του γεωργού.

Επίσης, παρουσιάζεται σ’ όλη της την έκταση η θέληση του ανθρώπου για επιβίωση μέσα από τις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες και όλα αυτά για ένα πινάκιο σιτάρι. Όλες οι φάσεις της παραγωγικής διαδικασίας της σοδιάς ήταν επίσης επίπονες, με μόχθο και με απερίγραπτη κούραση, με αγωνία  και με ανάμικτα συναισθήματα προχωρούσαν μπροστά και ήλπιζαν στην καλύτερη μέρα του αύριο.

 Γιάννης Χρονόπουλος

Συγχαρητήρια κ.Θαρρετέ για το τοσο ξεκάθαρο και θεμελιωμένο ιστορικά άρθρο σας "Η Προτενσταντική ηθική και ο Ελληνικός Κουτσαβακισμός". Μόνο μια ένσταση: χρειάζεται να διαθέτεις συνείδηση για να καθρεφτιστείς πάνω της και απο ότι φαίνεται ο έλληνας δεν  διαθέτει....Τώρα τι συμβάλλει ώστε να αποκτήσει κάποιος συνείδηση ή πώς και γιατί κάποιοι την κάνουν στην πορεία της ζωής τους πιο ελαστική, είναι ένα θέμα που με ταλανίζει τελευταία πολύ. Επίσης, χάρηκα που ένας αρθρογράφος περι ελλάδας θίγει και το τόσο σημαντικό θέμα της ιδιοσυγκρασίας (ατομικής και εθνικής βεβαίως) που το παραγνωρίζουν πολλοί ένεκα και της ψυχολογικοποίησης και κοινωνιολογικοποίησης των πάντων....


Ευχαριστω !

----------

Το ΔΣ του Συνδέσμου ευχαριστεί τον κ. Ιώαννη Μπεθάνη για τα όμορφα σχόλια του επί του άρθρου του συνεργάτη της ιστοσελίδας μας. Επίσης, ο αρθρογράφος μας "Θαρρετός", ο οποίος ενημερώθηκε για το παραπάνω σχόλιο, μας ζήτησε να εκφράσουμε για λογαριασμό του, τις δικές του ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον κ. Μπεθάνη. 

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ,ΤΙΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ,ΤΟ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ .ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Υ.Γ. ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ,ΠΟΥ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΕΚΤΙΜΗΣΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ!

------------

Αγαπητέ Χρήστο,

ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια αλλά και για τις ευχές σου. Οι προσπάθειες του Δ.Σ. δεν θα είχαν καμία επιτυχία, εάν δεν αγκαλιάζονταν με τόση αγάπη και συμμετοχή από όλους τους πατριώτες. Θα φροντίσουμε να μεταφέρουμε στον αγαπητό σε όλους μας Διονύση τα καλά σου λόγια.

Μέχρι την επόμενη φορά που θα ξανασμίξουμε εγκάρδιους χαιρετισμούς.
Το ΔΣ του Συνδέσμου

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΟΥΡΝΑΣ

-------

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια.
Ελπίζουμε να σε δούμε σύντομα σε μία από τις εκδηλώσεις μας.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,
Το ΔΣ του Συνδέσμου


Συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σας!

φιλικά θα ήθελα να σας αναφέρω την σημασία της ανάδειξης και σεβασμού όλων των ιστορικών πολιτισμών της περιοχής σας , όπως πολύ σωστά τονίζει ο εξαίρετος  κ. Μαραγκός δίχως ταύτιση με κανέναν, ιδιαίτερα με τους αρχαίους και προϊστορικούς.

Η ανάδειξη μπορεί να συμπεριλάβει ΖΩΝΤΑΝΑ και όχι μυθικά/ψευδή τοπωνύμια αλλά και  εκατοντάδες αγροτομικροτοπωνύμια , κυρίως σλαβικής/μακεδονικής προέλευσης..

Έτσι ώστε εκτός της εκδήλωσης σεβασμού να αποτελέσουν πόλο έλξης εκατοντάδων εκατομμυρίων εν δυνάμει τουριστών από τις ανατολικές χώρες, από τις οποίες πολλές έχουν καθεστώς μη βίζας για την ελλάδα.

Σύντομα δε και οι υπόλοιπες, όπως η ρωσία+ουκρανία+ λευκορωσία , συνολικά 300 εκατομμύρια επίσης δεν θα χρειάζονται βίζα στην ΕΕ άρα τα οφέλη είναι ορατά, αλλά ακόμα και η συνείδηση πολιτιστικής και μη συγγένειας με τους παραπάνω δεν θα έπρεπε να αποτελέσει αντισλαβικό στίγμα αλλά στοιχείο περηφάνειας.

Καλά Χριστούγεννα

Κόλιντα Μπάμπω


Απάντηση του Δ.Σ. του Συνδέσμου

Αγαπητέ Αντώνη,

ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Ευχόμαστε ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος για σένα και την οικογένεια σου. Αν θελήσεις κάποια στιγμή να γράψεις ένα κείμενο στα πλαίσια που εσύ θέτεις με θεματολογία την πολιτιστική και πολιτισμική αξία του τόπου μας, θα χαρούμε πολύ να το δημοσιεύσουμε.

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Συνδέσμου Σερβαίων


Όταν τυχαία μπήκα στην σελίδα σας, δεν θα μου επιτρεπόταν να μην γράψω δύο λόγια για το όμορφο χωριό σας και να μη δώσω συγχαρητήρια, για τη συλλογική προσπάθεια όλων σας (ζηλεύω πραγματικά!),  αφού διαπίστωσα πολλές ομοιότητες με μια δική μας προσπάθεια, εδώ στον Έβρο (http://vrisika.gr/).
Καλή συνέχεια.
Καραφύλλης Γκροζούδης
Απάντηση
Κύριε Καραφύλλη
Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια, στο e-mail της ιστοσελίδας του Συνδέσμου μας servou.gr, τόσο για την ίδια την ιστοσελίδα, όσο και για το χωριό μας. Επισκεφθήκαμε και εμείς την ωραία σας ιστοσελίδα vrisika.gr και διαπιστώσαμε πως πράγματι μοιάζουν πάρα πολύ. Χαιρόμαστε γι αυτό και θα θέλαμε να έχουμε συνεργασία.
Σε ευχαριστούμε ακόμη που στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας  σας βάλατε σύνδεση και για τη δική μας ιστοσελίδα. Και εμείς θα κάνουμε ανάλογη σύνδεση στους "συνδέσμους".
Αφού σας συγχαρούμε για τις προσπάθειες  που καταβάλλετε για την ιστοσελίδα σας, σας ευχόμαστε "Καλές γιορτές" και "καλές αναρτήσεις".
Σύνδεσμος Σερβαίων Αρκαδίας.

Αγαπητοί  πατριώτες γεια σας

2010_Paulopoulos_tasos_002Είμαι κουνιάδος  του Γιώργου Δ. Βέργου, μέλους του  Δ.Σ. του Συνδέσμου σας. Διαμένω  μόνιμα από το 1964 στο Τορόντο του  Καναδά. Από τετραετίας λαμβάνω την  εξαιρετική εφημερίδα σας ΄΄ΑΡΤΟΖΗΝΟΣ΄΄,  την οποία περιμένω με ανυπομονησία και οφείλω να σας συγχαρώ για τα ωραία και ποικίλα θέματα που  δημοσιεύετε.  Τη διαβάζω όχι μόνο εγώ και τα παιδιά μου, αλλά και πολλοί άλλοι πατριώτες.

Σας συγχαίρω πάλι για την ιστοσελίδα servou.gr στο internet που έχετε κάνει κι έτσι προβάλλετε παγκοσμίως το χωριό σας και την πατρίδα μας γενικότερα. Επίσης για την αίθουσα που κάνετε, που απ' ότι βλέπω στις φωτογραφίες που  δημοσιεύετε στον ΄΄ΑΡΤΟΖΗΝΟ΄΄   και θα είναι ένα στολίδι στο χωριό σας.

Ήρθα για λίγες μέρες στην Ελλάδα, αλλά λόγω του περιορισμένου χρόνου, δεν μπόρεσα να επισκεφτώ του Σέρβου (το έχω βεβαία επισκεφτεί πολλές φορές στο παρελθόν).

Μέσω της αδελφής μου Ντίνας, σας στέλνω 150,00€ για τους σκοπούς του Συνδέσμου σας, την αποπεράτωση της αίθουσας και την έκδοση του ΄΄ΑΡΤΟΖΗΝΟΥ΄΄, στη μνήμη των γονιών μου, Γιάννη και Αγγελικής Πουλοπούλου (από Τσελεπάκου) και των γονιών του γαμπρού μου Γιώργου, Μήτσου και Γεωργίας Βέργου.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια και πρόοδο στα έργα σας, υγεία και ευημερία στα μέλη του Δ.Σ. και σε όλους τους Σερβαίους.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Τάσος Πουλόπουλος
  5/8/2010
..........................................................................................................................................
Απάντηση
Αγαπητέ κ. Πουλόπουλε, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια και για την οικονομική ενίσχυση στο Σύνδεσμό μας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που διαβάζεις την εφημερίδα μας και επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα (servou.gr) του Συνδέσμου. Σου ευχόμαστε κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και θα χαρούμε να σε δούμε κάποιο καλοκαίρι στο χωριό μας, που έχεις επισκεφθεί στο παρελθόν.
Καλό χειμώνα.
Σύνδεσμος Απαναταχού Σερβαίων Αρκαδίας

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εικόνες από το χωριό