Το παρακάτω εξαιρετικό άρθρο αναδημοσιεύεται από το ιστολόγιο της συγχωριανής μας Μαρίνας Διαμαντοπούλου (m-diamantopoulou.blogspot.com) και αφορά τη ζωή στο χωριό έναν αιώνα πριν.

Δυο φωτογραφικά ντοκουμέντα περίπου 100 χρόνων από του Σέρβου Γορτυνίας που έρχονται από την Αμερική παρουσιάζουμε σ’ αυτό το άρθρο χάρις στην βοήθεια της διαδικτυακής φίλης Venus Corlew-Bubeck, με καταγωγή από τη Κοντοβάζαινα. Ευχαριστώ θερμά την Αφροδίτη (Venus) που με πληροφόρησε για την ύπαρξη αυτών των φωτογραφιών στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην σελίδα με τις ψηφιακές συλλογές της Γενναδείου Βιβλιοθήκης του ΑΣΚΣΑ. Η Αφροδίτη καμαρώνει για την ελληνική καταγωγή της από τη πλευράς της γιαγιάς της και κάνει συνεχώς αναφορές στην Ελλάδα μέσα και από τη σελίδα που έχει στο διαδίκτυο.

servou-gynaikes_1927

 

Η πρώτη φωτογραφία έχει θέμα «Γυναίκες από το χωριό Σέρβο (ή Σέρβου) της Γορτυνίας ποζάρουν με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες μπροστά από το σχολείο» και δημοσιεύτηκε το 1927 στην εικονογραφημένη εφημερίδα «Ατλαντίς» η οποία εκδιδόταν στην Νέα Υόρκη από το 1894.

 

 

servou-arotro

 

 

Η δεύτερη φωτογραφία είναι από την ίδια περίοδο και έχει θέμα τον  «Γεωργό από το Σέρβο (ή Σέρβου) της Γορτυνίας οργώνει με το πρωτόγονο άροτρό του».

 

Άραγε γνωρίζει κάποιος Σερβαίος τα πρόσωπα της φωτογραφίας;

 


Εικόνες από το χωριό