Την 16η Αυγούστου 2019 και ώρα 11 π.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, στο χωριό Σέρβου, έλαβε μέρος η Εκδήλωση Βράβευσης της κυρίας Χρυσούλας Νικ. Ζαχαροπούλου, διεθνώς καταξιωμένης Ιατρού Γυναικολόγου Χειρουργού και Ευρωβουλευτού της Γαλλικής Δημοκρατίας με την παράταξη του Emmanuel Macron.

ΧΙΜ-ΖΑΧΑΡ-ΑΡΘΡΟ ΕΛΕΝΗΣ

Ακολούθησε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Σερβαίων, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από το Δ.Σ. του Συνδέσμου, στο έντυπο μέσο του Συνδέσμου, την εφημερίδα «Ο Αρτοζήνος», αρ.φ. 214, αλλά και στο ψηφιακό μέσο του Δ.Σ, την ιστοσελίδα servou.gr.

12 Βράβευση Ζαχαροπούλου
Ήταν μια πολύ ωραία μέρα γιορτής και χαράς για το όμορφο Σέρβου, που και αυτό το Δεκαπενταύγουστο έσφυζε από ζωή και κόσμο...

Κατά τις 9.30 το πρωί, τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου προσήλθαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού μας και άρχισαν τις προετοιμασίες για την υποδοχή της τιμώμενης διακεκριμένης ιατρού, κυρίας Χρυσούλας Νικ. Ζαχαροπούλου, και τη Γ.Σ.

Το Πολιτιστικό Κέντρο, βέβαια, είχε προετοιμαστεί κατάλληλα από τις προηγούμενες μέρες. Το Δ.Σ. είχε φροντίσει για την καθαριότητά του, όπως και τα προηγούμενα χρόνια της θητείας του, με ανάθεση του έργου αυτού στον Θανάση Μ. Σκούρο, στην κυρία Μαρία, σύζυγο του κ. Μήτσου Μπάρντο, και την κυρία Λόλα, σύζυγο του κ. Μήτσου από την Αλβανία -όλοι μόνιμοι κάτοικοι του Σέρβου.

Έτσι, το Π.Κ. έλαμπε από καθαριότητα, για να υποδεχθεί στην Εκδήλωση Βράβευσης, την προσκεκλημένη Ευρωβουλευτή από τη Γαλλία, με την οικογένεια και τους φίλους της, αλλά και τους συμπατριώτες μας για την ετήσια Γ.Σ. του Συνδέσμου.

Επίσης, κυρία Ελένη Κ. Μπόρα, γραμματέας του Δ.Σ., και η κυρία Μοίρα Τρουπή, κόρη του Γ. Θ. Τρουπή, στόλισαν τον χώρο με λευκά τραπεζομάντηλα και λουλούδια, με τη συμβολή, επίσης, του αντιπροέδρου του Δ.Σ., κ. Ι. Ν. Βέργου, και του κ. Θ. Γ. Τρουπή, νυν μέλους και τέως προέδρου του Δ.Σ. 

Στην είσοδο της αίθουσας του Π.Κ., τα τραπέζια ήταν στρωμένα, με πλούσια εδέσματα, αναψυκτικά, ποτά, γλυκά, λαχταριστά μελομακάρονα, παραδοσιακούς νοστιμότατους ντόπιους κουραμπιέδες, που μόλις το ίδιο πρωί, ο πρόεδρος του Δ.Σ.,  κ. Ι. Κ. Μπόρας, είχε παραλάβει από τη Δημητσάνα.

Στα μαγαζιά του χωριού, στην πλατεία, στο δρόμο και στη ράχη, οι πατριώτες και μέλη του Δ.Σ. απολάμβαναν το πανέμορφο πρωινό και τις ωραίες παρέες, και παράλληλα περίμεναν την άφιξη των επίσημων προσκεκλημένων του Δ.Σ.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς και ευφορίας, υποδεχθήκαμε όλοι -το Δ.Σ. του Συνδέσμου και οι πατριώτες- την τιμώμενη ιατρό ευρωβουλευτή της Γαλλικής Δημοκρατίας, κυρία Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, τον σύζυγό της, κ. Sebastien Froelich, ο οποίος είναι διακεκριμένος, επίσης, ιατρός, νευροχειρουργός καθηγητής και επικεφαλής στο τμήμα νευροχειρουργικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Lariboisière στο Παρίσι, τον πατέρα της, κ. Νίκο Ζαχαρόπουλο, Δημοτικός Σύμβουλος στο Κιάτο, τη μητέρα της, κυρία Μαρία Πλαγάκη, την αδερφή της και τους φίλους τους οι οποίοι τους συνόδευσαν στου Σέρβου.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και στα βίντεο της εκδήλωσης, η κυρία Ζαχαροπούλου έλαβε θερμή υποδοχή από τους πατριώτες. Αφού, λοιπόν, έγιναν οι πρώτες συστάσεις, χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά, τι άλλο θα μπορούσε να μαγνητίσει την προσοχή των νεοαφιχθέντων προσκεκλημένων μας; ο απέραντος αδιάσπαστος καταγάλανος ορίζοντας που είμαστε προνομιούχοι να απολαμβάνουμε στο χωριό μας!

 

13 Βράβευση Ζαχαροπούλου

Κάναμε μαζί τους ένα γύρο στη ράχη και θαυμάσαμε, και πάλι, την ευλογημένη καταπράσινη φύση, που φυλάει στην αγκαλιά της στοργικά τα αγαπημένα σπίτια μας, τα βουνά, τον αθάνατο Αρτοζήνο, τα λοφάκια, τα ξωκλήσια, τα τόσα πολλά όμορφα μεγάλα χωριά και μικρά χωριουδάκια, τις αιώνιες κορυφογραμμές που χάνονται στο βάθος του ορίζοντα και γίνονται ένα με τον ουρανό. Και στα δυτικά, το Μπουλούτσου, όπου κοιμούνται οι αγαπημένοι μας και πάντα το μάτι μας πέφτει εκεί και ανασκαλεύει η μνήμη.

Έγινε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με την κυρία Ζαχαροπούλου και τον σύζυγό της, για τον Ναό του Απόλλωνα –τον Παρθενώνα της Πελοποννήσου, με ιστορικές αναφορές.

Και καμαρώναμε -οι Σερβαίοι- και όχι αδίκως, για τη μοναδική απαράμιλλη θεϊκή θέα και ομορφιά που έχουμε να παρουσιάζουμε -τον τόπο μας, τον τόπο της καταγωγής μας!

Η κυρία Ζαχαροπούλου και η συνοδεία της καθώς κατέβηκαν στην κατάμεστη από πατριώτες αίθουσα του Π. Κ., καταχειροκροτήθηκαν θερμά και καλωσορίστηκαν από όλους.

14 Βράβευση Ζαχαροπούλου

 

Η μητέρα της κυρίας Χρυσούλας Ζαχαροπούλου προσέφερε "δώρο συμβολικό" στον Σύνδεσμο -τρεις μικρές σημαίες- της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίες τοποθετήθηκαν και διακόσμησαν το τραπέζι της εκδήλωσης, και την ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, εκτός του νυν ταμία και τέως προέδρου του Δ.Σ., ..., κ. Ιωάννη Στ. Βέργου, και του μέλους του Δ.Σ., Πολ. Μηχανικού, κ. Παύλου Ευστ. Δάρα, οι οποίοι απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, στην Αθήνα και στη Γερμανία, ο καθένας αντίστοιχα. Και οι δύο έστειλαν τους φιλικούς τους χαιρετισμούς σε όλους τους πατριώτες.

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Στάθης Κούλης, ο πατριώτης Δ. Ν. Μπόρας, Δημοτικός Σύμβουλος Γορτυνίας με τον συνδυασμό του Δημάρχου, ηκυρία Μαρίνα Διαμαντοπούλου–Τρουπή, Δημοτική Σύμβουλος, και ο κ. Βασίλης Γεωργ. Μαραγκός, ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Η συγκίνηση που κυριάρχησε, στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ήταν έκδηλη και ασυγκράτητη, και από τα τιμώμενα πρόσωπα αλλά και από τους πατριώτες! Αυτό γίνεται κάθε φορά που στον Σύνδεσμό μας έχουμε την τιμή να επαινούμε τους συμπατριώτες μας, τα παιδιά μας, για τα επιτεύγματά τους, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Το έχουμε αυτό το προσόν, λατρεύουμε την πρόοδο!

 

Εκδήλωση Βράβευσης της Ιατρού Ευρωβουλευτού της Γαλλικής Δημοκρατίας, 
κυρίας Χρυσούλας Ν. Ζαχαροπούλου

1 Βράβευση Ζαχαροπούλου

2 Βράβευση Ζαχαροπούλου

 

Καταρχάς, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Ιωάννης Κ. Μπόρας, ο οποίος άνοιξε την Εκδήλωση Βράβευσης της κυρίας Ζαχαροπούλου, έλαβε τον λόγο και είπε:

 

 Συνέχεια της ομιλίας του προέδρου

 

«Σήμερα έχουμε την μεγάλη τιμή να καλωσορίσω, εκ μέρους του Συνδέσμου Σερβαίων, την ερίτιμο Ελληνίδα, Ευρωβουλευτή της Γαλλικής Δημοκρατίας, κυρία Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, τον Γάλλο σύζυγό της, διακεκριμένο νευροχειρουργό, κ. Sebastien Froelich. τον πατέρα της, τον συγχωριανό μας και κάποιων συμμαθητή στο δημοτικό, κ. Νίκο Ευθυμίου Ζαχαρόπουλο, τη μητέρα της, Μαρία Πλαγάκη, την αδερφή της Σοφία και τον άντρα της, και τους φίλους της που ήρθαν εδώ, την κυρία ..., τον κ. ... και την κυρία Λαζαράκη., τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Γορτυνίας, την κυρία Διαμαντοπούλου και όλους όσους είναι εδώ.

Η τιμώμενη Ευρωβουλευτής ιατρός χειρουργός γυναικολόγος, ειδικευμένη στην αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης, είναι διεθνώς καταξιωμένη. Ενδεικτικά αναφέρω την ομιλία της το 2017, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, με θέμα «Ηνωμένα Έθνη και ενδομητρίωση. Τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα». Αυτό αρκεί για την πλήρη καταξίωσή της σε διεθνές επίπεδο. 

Έγινε απονομή σε αυτήν, από τον τέως πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, του παρασήμου του «Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Αξίας», και την εκλογή της ως Ευρωβουλευτού, με το κόμμα του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Emmanuel Macron.

Για τη μεγαλειώδη αυτή επιτυχία της κυρίας Ζαχαροπούλου, το Δ.Σ. του Συνδέσμου αποφάσισε για τη σημερινή εκδήλωση απονομής πλακέτας. Η σύνταξη της πλακέτας αυτής, στην Ελληνική και Γαλλική γλώσσα, ανήκει στη γραμματέα μας, κυρία Ελένη Κ. Μπόρα. Της αδερφής της, παιδιάτρου, Χριστίνας Κ. Μπόρα, είναι το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα μας, στον Αρτοζήνο, αρ.φ.214, με θέμα την ενδομητρίωση.

Από ανασκόπηση των αναρτήσεων στο διαδίκτυο της Ευρωβουλευτού, διαπιστούται, διαπιστώνω και εγώ την άρτια κατάρτησή της, στα θέματα του λεγόμενου Ευρωπαϊκού κεκτημένου. Είναι λακωνικός ο λόγος της, περιεκτικός, γεμάτος αλήθεια. Στην τιμώμενη Ευρωβουλευτή υπομνήσκω ότι στο χωριό του πατρός της, του Σέρβου, έχουν γεννηθεί και έλκουν την καταγωγή τους μεγάλος αριθμός επιστημόνων, μεταξύ των οποίων πλειάδα ιατρών, πλέον των εκατό, όλων των ειδικοτήτων. Σ’ αυτούς συγκαταλέγονται αρκετοί καθηγητές της Ιατρικής Σχολής, όπως είναι και ο ομότιμος Καθηγητής της Ανατομίας, κ. Γεώργιος Θ. Τρουπής, ο οποίος μετά τη βράβευση της κυρίας Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, μπορεί να λάβει το λόγο και να μιλήσει, όπως και οι άλλοι ιατροί που παραβρίσκονται εδώ.

Για την «Ολυμπιονίκη» Ευρωβουλευτή πρέπει να γκρεμιστούν τα τείχη που εγκλωβίζουν τη σκέψη μας ... Χρυσούλα, από εμένα προσωπικά, να έχεις την ευχή μου, για καλή τύχη και προκοπή».

 Στη συνέχεια, έγινε η Απονομή της Τιμητικής Πλακέτας, τιμής ένεκεν. Η πλακέτα προσφέρθηκε στην κυρία Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, από τον πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Ιωάννη Κ. Μπόρα, εκ μέρους του Συνδέσμου Σερβαίων. 

5 Βράβευση Ζαχαροπούλου

6 Βράβευση Ζαχαροπούλου

Ακολούθως, η κυρία Χρυσούλα Ν. Ζαχαροπούλουη τιμώμενη της σημερινής εκδήλωσης, λαμβάνοντας τον λόγο, βαθιά συγκινημένη, ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Σερβαίων Αρκαδίας, για την τιμή που της έκανε να την βραβεύσει, ως Σερβαία που είναι.

Αναπόλησε σε τρυφερές παιδικές αναμνήσεις από το χωριό, στα όμορφα παιδικά της χρόνια με τους παππούδες της και πιο συγκεκριμένα τη γιαγιά της, Χρυσούλα. Έτσι, ζωντάνεψε, στη μνήμη των παλαιότερων αλλά και εμάς των νεότερων, την εικόνα της κλασσικής Σερβιώτισσας γιαγιάς, που έχουμε όλοι στο μυαλό μας και στην καρδιά μας.


Η κυρία Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είπε: 

«Αξιότιμε κύριε Ιωάννη Μπόρα, πρόεδρε του Συνδέσμου, αγαπητοί συγχωριανοί, κυρίες και κύριοι, είμαι πολύ συγκινημένη... είναι το χωριό μου, το χωριό της γιαγιάς μου και του παππού μου.


Στο χωριό, ερχόμουν ώσπου έφυγαν οι παππούδες. Έχω πάρα πολύ ωραίες αναμνήσεις. Θυμάμαι τη γιαγιά μου που έχω πάρει και το όνομά της, καθότανε στο μπαλκόνι και όποιος πέρναγε του έλεγε "...παιδάκι μου, εσύ, τίνους είσαι; ανέβα πάνω να σε κεράσω κάτι..." Με αυτές τις αρχές έχω κάνει όλη μου τη διαδρομή... Η ζωή δεν ήταν πάντα εύκολη.

Με τιμά το γεγονός ότι σήμερα, τέτοια μέρα, μαζευτήκατε να τιμήσετε το παιδί κάποιου συγχωριανού σας, που δεν το ξέρετε, κατά βάθος ή κάποιοι με θυμόσαστε μικρή. Ο Σύνδεσμος πάντα με τίμησε, με τίμησε ως γιατρό, με τίμησε όταν έκανα την εκστρατεία για την ενδομητρίωση.

Η επιλογή του Emmanuel Macron στο πρόσωπό μου ήταν γιατί ήθελε να δείξει στους υπόλοιπους Ευρωπαίους ότι η Ευρώπη είναι ακριβώς αυτό, ότι μπορεί να είμαι ένα παιδί που γεννήθηκε σε μια άλλη χώρα, στην Ελλάδα, που έχει σπουδάσει στη Ρώμη και ζει στη Γαλλία. Ήθελε, με αυτόν τον τρόπο, να δείξει στο πρόσωπό μου τον σεβασμό απέναντι στην Ελλάδα και τον τόπο μας.

Όταν πιο πριν ερχόμασταν προς τα εδώ, ρώτησα, γιατί λέμε Ευρωπαϊκή Γορτυνία; Και γέλασα γιατί είδα παραδείγματος χάριν -δεν ξέρω αν είναι αλήθεια- ότι, ενώ στη Γορτυνία έφτιαχναν τσαρούχια εξώφτερνα γιατί δεν υπήρχαν χρήματα και δεν είχαν πάρα πολύ δέρμα, όμως, την ίδια περίοδο, στο Παρίσι, λάνσαραν τη μόδα, τα εξώφτερνα παπούτσια. Άρα, λοιπόν, για διαφορετικούς λόγους, κάπου, η Γορτυνία και η Ευρώπη είναι κοντά!

Εγώ, βέβαια, είμαι Ευρωβουλευτής της Γαλλικής Δημοκρατίας, αλλά παραμένω πάντα μια Ελληνίδα. Όπως έχω πει, η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή, γιατί πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο ρόλο να παίξει. Χαίρομαι πάρα πολύ που με τιμάτε, και σας ευχαριστώ πάρα πολύ και εγώ και η οικογένειά μου».

 

7 Βράβευση Ζαχαροπούλου

Έπειτα, ο λόγος εδόθη στον σύζυγο της Χρυσούλας, κ. 
Sebastien Froelichο οποίος είπε:

«Καλημέρα! Ευχαριστώ! Je parle en français.

Je suis très heureux d’être ici, dans ce village, parce que c’est le village de ma femme. Ce village est le village de ma nouvelle famille, de la famille que j’aime.J

e très fier de ma femme et très heureux d’être parmi vous aujourd’hui, parce que je sais que c’est quelque chose énormément bon, pour elle, de revenir ici.

C’est encore un moment heureux pour elle et pour moi, pour son père et toute sa famille. Je voudrais lui souhaiter beaucoup de réussite et de bonheur.

Merci à vous tous, pour ce cadeau.»

(Τα λόγια του κ. Sebastien Froelish μετέφραζε στα ελληνικά η δικηγόρος Ντίνα Δ. Σχίζα).


«Καλημέρα! Ευχαριστώ! Μιλώ στα γαλλικά.

Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ σε αυτό το χωριό, γιατί αυτό το χωριό είναι το χωριό της γυναίκας μου. Αυτό το χωριό είναι το χωριό της καινούριας μου οικογένειας, της οικογένειας που αγαπώ. 

Είμαι πολύ περήφανος για τη γυναίκα μου και ευτυχισμένος που είμαι ανάμεσά σας, σήμερα, γιατί ξέρω ότι είναι κάτι υπερβολικά ωραίο για αυτήν να ξαναέρθει εδώ.

Είναι ακόμη μια ευτυχισμένη στιγμή για τη γυναίκα μου και για εμένα, για τον πατέρα της και όλη της την οικογένεια. Θα ήθελα να της ευχηθώ πολλές επιτυχίες και κάθε ευτυχία.

Ευχαριστώ όλους εσάς για αυτό το δώρο».

 

Στη συνέχεια, ο κ. Γεώργιος Θ. Τρουπής, καθηγητής ιατρικής, καλωσόρισε την εκλεκτή ιατρό και ευρωβουλευτή λέγοντας:

.

«Με ιδιαίτερη χαρά, καλωσορίζουμε την Ευρωβουλευτή, κυρία Ζαχαροπούλου. Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας, την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, η εκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο, σε τέτοιους καιρούς που πλήττεται η χώρα μας. Η καταξιωμένη συνάδελφος ιατρός με τεράστιο επιστημονικό, ιατρικό και ακαδημαϊκό έργο, η οποία χαίρει της παγκοσμίου εκτίμησης, έλκει την καταγωγή της από το χωριό μας, είναι κόρη του πρώην Δημάρχου Συκιώνων, Νίκου Ζαχαρόπουλου. Δεν πρέπει, όμως, να μακρυγορούμε σε αυτές τις εκδηλώσεις, ο λόγος ανήκει στην Ευρωβουλευτή μας, η οποία μας τιμά με την παρουσία της».

.

4 Βράβευση Ζαχαροπούλου
 
 

Έπειτα, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γορτυνίας, κ.  Στάθης Κούληςέλαβε τον λόγο και συνεχάρη την επιστήμονα Ευρωβουλευτή, και μεταξύ άλλων είπε:


«Θα πρέπει να καμαρώνετε και για τον Δήμαρχο! γιατί έχω μια ρίζα Σερβαίϊκη, από τη γιαγιά μου. Και βεβαίως, αυτό με δεσμεύει στη θητεία μου να προσέξω το Σέρβου ιδιαίτερα, γιατί το έχω μέσα στην καρδιά μου. Επίσης, σας αγαπώ τον καθένα ξεχωριστά και για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, στις τελευταίες εκλογές. Σας ευχαριστώ για αυτό».

Συνεχίζοντας, ο κ. Κούλης είπε: «Στην πλειάδα των Γορτυνίων, αγαπητή Χρυσούλα, στη Γορτυνιακή γη, στα βάθη των αιώνων, η οποία έχει αναδείξει πολύ σπουδαία μεγέθη, σε όλους τους τομείς της επιστήμης, της τέχνης, στον πολιτισμό, στα πάντα, έρχεται να προστεθεί η παγκοσμίως γνωστή, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, σπουδαία επιστήμονας και με την ιδιότητα της Ευρωβουλευτού. Σε συγχαίρουμε, σε επαινούμε...».

9 Βράβευση Ζαχαροπούλου

Επιπλέον, ο κ. Δήμαρχος υποσχέθηκε να υπάρξει και άλλη εκδήλωση, το 2021, στην επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, όπου θα είναι προσκεκλημένοι η κυρία Χρυσούλα Ν. Ζαχαροπούλου καθώς και ο κ. Βασίλης Γ. Μαραγκός από τις Βρυξέλλες.

Τέλος, πρόσθεσε: «Όσες τιμές και αν μας κάνουν στη ζωή, η τιμή που μας κάνει ο τόπος μας και η ιδιαίτερη πατρίδα είναι πάντα η πιο σπουδαία... Χρυσούλα, την τιμή που σου κάνει η πατρίδα σου, το Σέρβου, κράτησέ την, για πάντα, στην καρδιά σου και στην ψυχή σου, ως το σπουδαιότερο που έτυχε στη ζωή σου!»

10 Βράβευση Ζαχαροπούλου


Κατόπιν, στο βήμα ανέβηκε ο πατέρας της Χρυσούλας, κ. 
Νίκος Ευθ. Ζαχαρόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο, για την τιμή της βράβευσης της κόρης του, σημειώνοντας ότι ανελλιπώς παρακολουθεί τα δρώμενα στον Σύνδεσμο και στο χωριό γενικά.

«Το συναίσθημα και η συγκίνηση είναι επόμενο, και θέλω να ευχαριστήσω το προεδρείο, τον πρόεδρο, τα μέλη του Συνδέσμου και όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ σήμερα και τιμάτε το παιδί μου. Να ξέρετε ότι, τιμώντας το παιδί μου, τιμάτε και τα δικά σας παιδιά και τα εγγόνια σας, και είμαστε πάντα υπερήφανοι γι’ αυτά. Θέλω να είστε όλοι καλά, να είμαστε όλοι καλά, να τα βλέπουμε και να τα καμαρώνουμε να προοδεύουν.

Μπορεί να μην είμαι κοντά σας πολλά χρόνια και να είμαι απόμακρος, ως προς τις αποστάσεις, αλλά είστε πάντα στη σκέψη μου και στην καρδιά μου, θα έχετε πάντα την αγάπη μου και τον σεβασμό μου. Είτε από την εφημερίδα, είτε μετά από επικοινωνία με πολλούς φίλους και συγγενείς, γνωρίζω τα πάντα για το χωριό, για το οποίο είμαι περήφανος. Είμαστε εδώ, στις ρίζες μας, στην Ευρωπαϊκή Γορτυνία, όπως προαναφέρθηκε, είμαστε εδώ στην κιβωτό των εθνικών μας παρακαταθηκών.

11Βράβευση Ζαχαροπούλου
Θέλω, επίσης,να καλωσορίσω τον καινούριο Δήμαρχο, και με τους Δημοτικούς Συμβούλους να παράγει έργο για το καλό του τόπου και για το χωριό το δικό μας.

Κύριε Δήμαρχε, θέλω να αναδείξουμε ένα θέμα, επί των ημερών σας. Όπως προαναφέρθηκε ο πρόεδρος και είπε ότι από το χωριό αυτό εδώ κατάγονται πάνω από 100 γιατροί... αυτό θα πρέπει να το αναδείξουμε πανελληνίως και διεθνώς, σε ένα Συνέδριο που πρέπει να γίνει...

Χρόνια πολλά σε όλους».

 

Τελευταίος έλαβε το λόγο ο κ. Βασίλης Γεωργ. Μαραγκός,  ο οποίος ευχαρίστησε το προεδρείο που του έδωσε τον λόγο να προσφωνήσει τη Χρυσούλα.

Συνέχισε κάνοντας, επίσης, αναλυτική αναφορά στα πλεονεκτήματα που έχει για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες η ένταξή τους στην Ενωμένη Ευρώπη, που γεννήθηκε μετά το Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Ο κ. Μαραγκός είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που, εδώ στου Σέρβου, μπορώ να πω το καλωσορίσατε, στην κυρία Ζαχαροπούλου, στις Βρυξέλλες. Είναι αρκετοί Έλληνες στις Βρυξέλλες αλλά δεν είναι άλλοι από του Σέρβου, μόνο εμείς οι δύο!... 

Εκεί, μπορείς να ασχολείσαι με πολλά ευρωπαϊκά θέματα, με παγκόσμια ζητήματα, όπως ήδη ασχολείστε εσείς, κυρία Ζαχαροπούλου. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να σκεφτόμαστε τον τόπο από όπου προερχόμαστε, να σκεφτόμαστε τους ανθρώπους από τους οποίους κρατάει η καταγωγή μας, και να συμβάλουμε στην προώθηση όλων αυτών των ευρωπαϊκών αξιών στις οποίες συμμετέχει η Ελλάδα, η Γαλλία και όλες οι άλλες χώρες. Είναι η ειρήνη, είναι η συνεργασία, είναι η πρόοδος για την οποία μπορούμε όλοι να δώσουμε... 

Δεν έχει σημασία αν είσαι στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες ή κάπου αλλού, σημασία έχει να κάνεις τη δουλειά σου σωστά, και όταν υπακούς στους νόμους, όταν συμβάλλεις σε αυτά τα οποία γίνονται, και στην ανάπτυξη την οικονομική την οποία όλοι έχουμε ανάγκη, μπορούν να λειτουργήσουν σωστά όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία μας αφορούν όλους μας. Αυτά είναι η κλιματική αλλαγή, οι σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, ένα θέμα με το οποίο η κυρία Ζαχαροπούλου έχει ασχοληθεί πάρα πολύ σοβαρά, αλλά είναι, κυρίως, η προώθηση της ειρήνης, της συνεργασίας και της συνεννόησης μεταξύ των λαών. 

Αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο εγώ προσωπικά έχω αφιερώσει τη ζωή και τη σταδιοδρομία μου. Δεν είναι εύκολο, γιατί υπάρχουν συγκρούσεις που είχαμε στην ιστορία μας, είτε πολιτικές δυνάμεις, είτε λαοί. 
Αλλά πρέπει όλα αυτά να τα ξεπεράσουμε και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Γνωρίζω από τις προηγούμενες γενιές το τι έχετε κάνει και εσείς εδώ με τον δικό σας τρόπο... Έτσι, συνεχίζουμε και εμείς, άλλοι σε πολιτικό επίπεδο, άλλοι σε οικονομικό επίπεδο, άλλοι σε επαγγελματικό επίπεδο, και αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι για το καλό του χωριού, εδώ, αλλά και της επαρχίας και της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που σας γνωρίζω, κυρία Ζαχαροπούλου, και ελπίζω να συνεχίσουμε να έχουμε επαφές και συνεργασία στις Βρυξέλλες».

Στο σημείο αυτό, η Εκδήλωση Βράβευσης της κυρίας Χρυσούλας Ν. Ζαχαροπούλου έλαβε τέλος.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Σερβαίων ευχαρίστησε την κυρία Χρυσούλα Ν. Ζαχαροπούλου, διεθνώς διακεκριμένη Ιατρό, Χειρουργό Γυναικολόγο, Ευρωβουλευτή της Γαλλικής Δημοκρατίας με την παράταξη του Emmanuel Macron, για την τιμή που είχε να την τιμήσει, με την Απονομή Τιμητικής Πλακέτας, στον τόπο εκ πατρός καταγωγής της, στον τόπο που επισκεπτόταν στα παιδικά της χρόνια, του Σέρβου.

 

8 Βράβευση Ζαχαροπούλου

Ακολούθησε ένα μικρό διάλειμμα για κεράσματα, γνωριμίες και ανταλλαγή ευχών μεταξύ των πατριωτών, συγγενών και φίλων με τη Χρυσούλα, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της Γ.Σ.
 

Το Δ. Σ. του Συνδέσμου ευχαριστεί θερμά τον κ. Νικο Ι. Βέργο, γιο του κ. Ιωάννου Ν. Βέργου, για την κάλυψη της εκδήλωσης  με ωραία βίντεο και φωτογραφίες.

24 Βράβευση Ζαχαροπούλου

21 Βράβευση Ζαχαροπούλου

 3 Βράβευση Ζαχαροπούλου

 20 Βράβευση Ζαχαροπούλου

16 Βράβευση Ζαχαροπούλου 

19 Βράβευση Ζαχαροπούλου

 17 Βράβευση Ζαχαροπούλου

22 Βράβευση Ζαχαροπούλου

23 Βράβευση Ζαχαροπούλου

25 Βράβευση Ζαχαροπούλου

27 Βράβευση Ζαχαροπούλου

 26 Βράβευση Ζαχαροπούλου

 

ΚΛΙΚ ΕΔΩ Φωτογραφίες και λίγα λόγια από τη βράβευση της ευρωβουλευτού Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, στο χωριό Σέρβου. 

Για το Δ.Σ. τους Συνδέσμου
των Απανταχού Σερβαίων "Η Κοίμηση της Θεοτόκου"

η Γραμματέας, Ελένη Κ. Μπόρα


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.