Η Γ/Σ έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού (στις 11.00 π.μ. ημέρα Κυριακή), μετά από απόφαση του προηγούμενου ΔΣ, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα του Συνδέσμου "Αρτοζήνος" και σύμφωνα με το καταστατικό του Συνδέσμου.Παραβρέθηκαν περί τα εκατό άτομα. Πρόεδρος της Γ/Σ εξελέγη ο κ. Γ. Θ. Τρουπής.

Ο πρόεδρος, μετά τον χαιρετισμό, εξήγησε στους πατριώτες πως η συνέλευση αυτή είναι εξαιρετικά κρίσιμη και έχει ως κύριο θέμα την συγκρότηση νέου ΔΣ, ώστε να αποφευχθεί η διάλυση του Συνδέσμου, αφού η θητεία του προηγούμενου έληξε προ πενταμήνου και η προσπάθεια προκήρυξης εκλογών απέτυχε δύο φορές, μιας και δεν υπήρχαν υποψήφιοι, πλην ενός.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής που είχε εκλεγεί στην προηγούμενη Γ/Σ για την διενέργεια των εκλογών κ. Κ. Ν. Κωνσταντόπουλος και εξήγησε στους πατριώτες με λεπτομέρεια τα γεγονότα, τονίζοντας πως ο Σύνδεσμος αυτή τη στιγμή είναι ακέφαλος. Στο ίδιο πνεύμα μίλησε και ο γραμματέας του προηγούμενου ΔΣ κ. Μαρ. Ι. Ρουσιάς επισημαίνοντας και αυτός πως είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση για να αποφευχθεί η διάλυση του Συνδέσμου.

Ακολούθως ο λόγος δόθηκε σε όσους πατριώτες ήθελαν να μιλήσουν, με την παράκληση να επικεντρωθούν στο θέμα της πρότασης υποψηφίων για εκλογή νέου ΔΣ και στη συνέχεια να γίνει αναφορά σε άλλα θέματα. Ο  κ. Ι. Κ. Μπόρας έλαβε το λόγο και εξήγησε στους πατριώτες πως η σημερινή Γ/Σ έχει την δυνατότητα να εκλέξει ΔΣ, με όλες τις αρμοδιότητες που αναφέρονται στο καταστατικό. Επίσης απάντησε σε απορίες πατριωτών και διευκόλυνε σημαντικά την όλη διαδικασία με τις ειδικές γνώσεις που διαθέτει, ως ανώτατος δικαστικός. Κατόπιν αυτού και μετά ανταλλαγή απόψεων αυτοπροτάθηκαν κάποιοι πατριώτες για να μη διαλυθεί ο Σύνδεσμος και στη συνέχεια έγιναν προτάσεις για τα υπόλοιπα μέλη μέχρι τους 9, με μικρότερη η μεγαλύτερη άσκηση πίεσης, μέσα ασφαλώς στα πατριωτικά πλαίσια.

Γενικά πάντως πρέπει να αναφερθεί πως υπήρχε μεγάλη απροθυμία για το ΔΣ, ιδιαίτερα από τους νεότερους πατριώτες. Τελικά εκλέχτηκαν εννέα μέλη εκ των οποίων πέντε ήσαν μέλη του προ-προηγούμενου ΔΣ, που έληξε η θητεία το 2011 (Γ. Δ. Βέργος, Θ. Γ. Τρουπής, Ι. Στ. Βέργος, Χ. Ι. Μαραγκός και Κ. Ν. Σχίζας) και 4 που προτάθηκαν ως μέλη για πρώτη φορά: Είναι οι Ι. Κ. Μπόρας, Βασιλική Ν. Λιατσοπούλου, Ι. Τσαντήλας και Γ.Θ. Τρουπής. Αναπληρωματικός προτάθηκε ο Θ.Η. Λιατσόπουλος. Για την εξελεγκτική επιτροπή προτάθηκαν οι Ευστ. Χ. Δάρας, Ν. Γ. Παπαγεωργίου και Μαρ. Ι. Ρουσιάς. Αναπληρωματικός ο Κ. Ν. Δάρας.

Μετά την συγκρότηση του νέου ΔΣ η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα.

Η κ. Μαρίνα Διαμαντοπούλου που μετέχει στην διοίκηση του Δήμου Γορτυνίας αναφέρθηκε στην διαδικασία παραχώρησης του Πολ. Κέντρου για 100 χρόνια στο Σύνδεσμο και είπε πως το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη και υπενθύμισε πως την τρέχουσα εβδομάδα θα γίνουν δύο εκδηλώσεις από το Δήμο στο χωριό. Επίσης αναφέρθηκε και στο γνωστό θέμα με το πρώην δημοτικό σχολείο και είπε πως το θέμα είναι σε εκκρεμότητα. Για το θέμα του σχολείου μίλησε και ο πρόεδρος του Τοπικού κ. Ι. Μ. Ρουσιάς και είπε πως επείγει η αντικατάσταση των κεραμιδιών και πως για αυτό υπάρχουν κάποια χρήματα και ευελπιστεί να βρεθούν και τα υπόλοιπα. Ο επί πολλά έτη πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ευστ. Δάρας τόνισε την ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ΔΣ και να επισήμανε πως από το 1952 που είναι μέλος του Συνδέσμου, πρώτη φορά ο Σύνδεσμος βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο διάλυσης.

Τα ανωτέρω έγιναν ομόφωνα αποδεκτά από τα παρόντα   μέλη της Γ/Σ και ορίστηκε συνάντηση των προταθέντων-εκλεγέντων μελών το απόγευμα, για συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα.

Σέρβου 16-8-2015

Ο πρόεδρος Γ. Τρουπής  Ο γραμματέας Π. Παγκράτης 

(ΧΙΜ)     


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.