Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 συνήλθαν στο γραφείο του Συνδέσμου επτά από τα εννέα μέλη του ΔΣ, για την τακτική συνεδρίαση την πρώτη Πέμπτη του μήνα.

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήσαν τρία:

Α) Αξιολόγηση Χορού Συνδέσμου

.

Όπως είναι γνωστό, ο χορός αυτός έγινε στις 20 Μαρτίου 2016 στην Πετρούπολη. Κοινή διαπίστωση όλων των μελών του ΔΣ είναι πως η επιτυχία της συλλογικής αυτής εκδήλωσης ήταν εξαιρετική, αφού παραβρέθηκαν 159 πατριώτες, πολύ περισσότεροι από οποιαδήποτε πρόβλεψη. Αυτό έδωσε ξεχωριστή χαρά σε όλα τα μέλη του ΔΣ αλλά και κουράγιο να συνεχίσουν και επιτελέσουν το συλλογικό τους έργο, όσο μπορούν καλύτερα.

Σημασία βέβαια έχει το γεγονός, πως ο χορός αυτός πρόσφερε ευχαρίστηση σε όλους τους πατριώτες και φίλους τους που παραβρέθηκαν, αφού τους έδωσε τη δυνατότητα όχι μόνο να χορέψουν αλλά και να ανταλλάξουν λίγες κουβέντες, να διασκεδάσουν και κάποιοι άγνωστοι να γνωριστούν. Σε αυτό σίγουρα συνέβαλε το καλό και πλούσιο φαγητό (μόνο με 15 ευρώ –το 1 για το Σύνδεσμο-), το όμορφο περιβάλλον και η εξαιρετική μουσική με δημοτικά κυρίως τραγούδια.

Όλα αυτά καλό είναι να τα έχουν υπόψη τους οι πατριώτες και να πλαισιώνουν στο μέλλον ανάλογες συλλογικές εκδηλώσεις, που είναι βασική παράμετρος για να μην διαλυθεί ο Σύνδεσμος.

Πέραν αυτών, το οικονομικό όφελος για το Σύνδεσμο ήταν σημαντικό, αφού πολλοί πατριώτες πλήρωσαν την συνδρομή τους (ότι μπορούσε ο καθένας) και όλοι πήραν λαχνούς. Για όλους αυτούς τους λόγους, τα μέλη του ΔΣ αισθάνονται την ανάγκη να εκφράζουν τις ευχαριστίες του, σε όλους τους πατριώτες που τίμησαν με την παρουσία τους αυτή μας την εκδήλωση.

Ευχόμαστε το νέο ΔΣ που θα προκύψει (αν προκύψει) από τις διαδικασίες του Αυγούστου στο χωριό, να οργανώσει του χρόνου πολύ καλύτερη εκδήλωση χορού, λαμβάνοντας υπόψη και τη φετινή εμπειρία.

.

Β) Πάσχα και Πρωτομαγιά

Επειδή η πρωτομαγιά φέτος συμπίπτει με το Πάσχα, έγινε γνωστό πως έχει μεταφερθεί η αργία για την Τρίτη 3-5-16. Αυτό σημαίνει πως οι ημέρες αργιών είναι αρκετές και είναι αναμενόμενο πολλοί πατριώτες θα επιλέξουν το χωριό για να τις περάσουν τις γιορτινές αυτές μέρες. Δυστυχώς όμως τα μέλη του ΔΣ δεν έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν κάποια εκδήλωση για τις μέρες αυτές στο χωριό μας. Εκτός των άλλων είναι και η ηλικία των …70 (+ -) που «περπατάνε» όλα σχεδόν τα μέλη του ΔΣ, πράγμα που περιορίζει πολύ τις όποιες σχετικές δραστηριότητες. Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που πρέπει να παρακινήσει νέους πατριώτες, να αναλάβουν τον Αύγουστο την διοίκηση του Συνδέσμου.

Πάντως το Πολιτιστικό Κέντρο θα προσπαθήσουμε να είναι ανοιχτό κάποιες ώρες εκείνες τις ημέρες, ώστε αν κάποιοι πατριώτες θέλουν να συγκεντρωθούν εκεί και να κάνουν κάποια εκδήλωση, να έχουν αυτή τη δυνατότητα. Άλλωστε και γι αυτό δεν έγινε; Ίσως και κάποια μέλη του ΔΣ να μπορέσουν το Πάσχα να κατέβουν στο χωριό. Δυστυχώς αυτά είναι εξ αντικειμένου δύσκολα για τα σημερινά μέλη του ΔΣ. Όμως, επειδή οι μέρες μέχρι το Πάσχα είναι αρκετές, θα επανέλθουμε για περισσότερες πληροφορίες με σχετική δημοσίευση στην ιστοσελίδα servou.gr, μαζί με τις ευχές μας για καλές γιορτές σε όλους τους πατριώτες.

3. Έργα στο δρόμο Σέρβου-Αράπηδες.

.

7 4 16.Dromos Servou ArapidesA

Με μεγάλη χαρά βλέπουμε πως τα έργα επισκευής στο δρόμο αυτό συνεχίζονται από την περιφέρεια Πελοποννήσου και πως το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Τα μέλη του ΔΣ συζήτησαν διεξοδικά το θέμα και εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό.

7 4 16.Dromos Servou ArapidesBΑπό τη δική του πλευρά το ΔΣ έστειλε σχετικό ευχαριστήριο email στον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα, που είναι ο αρμόδιος για τα έργα στην περιοχή, όταν πληροφορήθηκε την έναρξη των εργασιών. Τον ευχαρίστησε γιατί υπήρξε συνεπής σε σχετική υπόσχεση που είχε δώσει, όταν είχε παραβρεθεί προ ετών σε εκδήλωση του Συνδέσμου μας και του είχαμε θέσει το σχετικό αίτημα. Παράλληλα του εξέφρασε και θερμή παράκληση αν είναι δυνατόν τα έργα να συνεχιστούν μέχρι το συνοικισμό.

.

Οι 2 νεότερες φωτογραφίες που δημοσιεύουμε τραβήχτηκαν από την πατριώτισσα Μαρίνα Διαμαντοπούλου, που είναι πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης στο Δήμο Γορτυνίας.

.

Την επομένη της συνεδρίασης του ΔΣ και πριν αναρτηθεί αυτό το κείμενο στην ιστοσελίδα, είδαμε σε ιστότοπο της Αρκαδίας video με συνέντευξη των αρμοδίων παραγόντων εκτέλεσης του έργου. Αναρτήσαμε ήδη το αποκαλυπτικό αυτό το video στην ιστοσελίδα μας και προτρέπουμε όλους να το δουν.

Φαίνεται πως …το παλιό όνειρο των πατριωτών μάλλον θα γίνει πραγματικότητα!!

.

Ο γραμματέας του Συνδέσμου

Χ. Μαραγκός


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )