Gouras_simaΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΙΑΣ
  «Η ΓΚΟΥΡΑ»
.
ΕΔΡΑ: ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2008
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΔΙΕΥΘ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΑΛΙΑΚΜΟΝΟΣ 25, ΙΛΙΟΝ 13122
ΤΗΛ.2102626238, 6972748131
                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗposter_mana_gi
 
O ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΙΑΣ
«Η ΓΚΟΥΡΑ» οργανώνει την εκδήλωση:
.
"1o Φεστιβάλ μουσικής «ΜΑΝΑ  ΓΗ» στη συμβολή
των φαραγγιών της Γκούρας και του ποταμού
Τουθόα Γορτυνίας στις 10 Ιουλίου 2010,
ημέρα Σάββατο, 8.30 το βράδυ.
Μια εκδήλωση για τη φύση και τους νέους".
 
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
 
Καλούμε τα μέλη, τους φίλους, τη νεολαία και όλους τους πατριώτες να μας τιμήσουν  με τη παρουσία τους στην εκδήλωση.
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
 
9.30 π.μ. Πεζοπορία με βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση  του φαραγγιού της Γκούρας από το γεφύρι της Λυσσαρέας μέχρι το τέλος, δηλαδή μέχρι τη συμβολή του με τον Ποταμό Τουθόα ή Λαγκαδινό ρέμα (είναι το δεύτερο μισό μήκους 7 χιλ.). Το συνεργείο θα συνοδέψει ομάδα πεζοπόρων του Ομίλου μας και ομάδα ορειβατών από το Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ). Η πεζοπορία αυτή είναι για πεπειραμένους πεζοπόρους και όχι αρχάριους.
6.00 μ.μ. Πεζοπορία για όσους το επιθυμούν, από το χωριό Αετορράχη μέχρι  το      σημείο της     εκδήλωσης,  περπατώντας σε παλιό μονοπάτι που οδηγεί από το χωριό στο φαράγγι της Γκούρας. Αυτή η πεζοπορία θα είναι για την κύρια ομάδα των μελών και φίλων μας.
8.30 μ.μ. Έναρξη της κεντρικής εκδήλωσης  με καλωσόρισμα του Προέδρου και χαιρετισμούς επισήμων προσκεκλημένων. Προβολή ταινίας μικρού μήκους: «Τα μονοπάτια χθες και σήμερα». Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσική, φαγητό, χορός και διάφορες εκπλήξεις.. Είσοδος ελεύθερη.
 
Σημ. Στο σημείο της εκδήλωσης οδηγεί χωματόδρομος 5 χιλ. σε καλή κατάσταση, που ξεκινά από το χωριό Αετορράχη Γορτυνίας. Υπάρχει άνετος χώρος πάρκινγκ. Επίσης υπάρχει χώρος, για όσους επιθυμούν να κατασκηνώσουν αρκεί να φέρουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Μη σας διαφύγει ότι η γιορτή είναι βραδινές ώρες σε φυσικό περιβάλλον και θα σας συμβουλεύαμε να ντυθείτε κατάλληλα (π.χ. κλειστά παπούτσια, ελαφριά ζακέτα κ.λ.π.).         
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2102626238, 6972748131
                                               2795031949, 6944610312
                                              email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ
Ευθ. Αποστολόπουλος                      Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.