22-3-09: Αρχαιρεσίες Συνδέσμου.

Όπως είναι γνωστό στους πατριώτες, οι εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για τις 14 Δεκεμβρίου 2008 ήταν άκαρπες, γιατί δεν δηλώθηκαν υποψηφιότητες.  Μετά από διάφορες διαβουλεύσεις έγινε έκτακτη Γενική Συνέλευση και αποφασίστηκε να επαναληφθούν αρχαιρεσίες την Κυριακή 22. 3. 2009. Πράγματι προγραμματίσθηκαν όλα με επιμέλεια και στις 10,00 της Κυριακής άρχισε η ψηφοφορία στο γραφείο του Συνδέσμου.

Eforeutiki_epitropi
                     Εφορευτική Επιτροπή.
       Από αριστερά Μαρίνα Διαμαντοπούλου
        Παναγής Δάρας και Γιάννης Μαραγκός.

Η διενέργεια των εκλογών έγινε από τριμελή εφορευτική επιτροπή που την αποτελούσαν ο Παναγιώτης Ν. Δάρας, ο δικηγόρος Ιωάννης Χ. Μαραγκός και η νύφη του χωριού μας Μαρίνα Διαμανταπούλου από την Κοκκινοράχη, σύζυγος του Νίκου Αριστείδη Τρουπή.

Προσήλθαν και ψήφισαν από τις 10,00-15,00 εκατό σχεδόν πατριώτες. Η διαδικασία ήταν άψογη και όλα κύλησαν ομαλά. Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο, τα χαμόγελα περίσσευαν και τα πειράγματα ακούγονταν σε κάθε παρέα.

Οι πατριώτες επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης και στήριξαν δυναμικά  το Σύνδεσμο με την αθρόα προσέλευσή τους και την οικονομική βοήθεια, σε μια στιγμή "φουρτούνας" που κλυδωνίστηκε το "σκάφος", το οποίο όμως αποδείχτηκε "γερό σκαρί".

Psifoforia
Στιγμιότυπο από την ψηφοφορία.
Διακρίνονται σε πρώτο πλάνο από
αριστερά ο Ι. Δάρας, ο Δ. Κομνηνός από του
Λυκούρεση (γαμπρός Γ. Γεωργακόπουλου)
και ο Κώστας Κωνσταντόπουλος.

Ακόμη κάποιους απαισιόδοξους που θέλησαν να μελλοντολογήσουν, πως τάχα θα είμαστε η τελευταία γενιά που θα λειτουργήσει ο Σύνδεσμος, είμαστε βέβαιοι  πως θα τους διαψεύσει η ιστορία. Όπως εμείς σήμερα ασχολιόμαστε με το τι έκαναν οι προηγούμενες γενιές πατριωτών, έτσι και μετά πολλές δεκαετίες θα ασχολούνται τα παιδιά και τα εγγόνια μας κλπ. με το τι κάναμε εμείς.

Η εφορευτική επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της γύρω στις 5 το απόγευμα. Στη συνέχεια τα εκλεγέντα 9 τακτικά μέλη συνήλθαν στην πρώτη τους συνεδρίαση για την συγκρότηση ΔΣ.

Πρώτος έλαβε το λόγο ο πλειοψηφίσας σύμβουλος,  τέως πρόεδρος κ. Ηλίας Χειμώνας, ο οποίος αφού συνεχάρη  τα μέλη για την εκλογή τους  δήλωσε πως ο ίδιος δεν υπάρχει λόγος να έχει αξίωμα στο νέο ΔΣ, αφού επί 6 έτη ήταν πρόεδρος και προσέφερε από τη θέση αυτή ότι μπορούσε περισσότερο και καλύτερο για το Σύνδεσμο και τους πατριώτες.

Georgakopoulou-Xeimona
Η Σταυρούλα Γ. Γεωργακόπουλου
και η Αθανασία Θ. Χειμώνα
χαμογελαστές μπροστά από την κάλπη.

"Και ως απλό μέλος", συμπλήρωσε ο κ. Χειμώνας, "θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ". Χαριτολογώντας μάλιστα είπε;

"Όταν κάποιος χορεύει μπροστά και τελειώνει το τραγούδι, πρέπει να πηγαίνει στο τέλος για να χορέψουν και άλλοι μπροστά και να δώσουν νέο κέφι στο χορό. Εγώ στο τέλος του χορού θα ακολουθώ κανονικά και καμιά φορά θα ...βαράω και το πόδι".

Στη συνέχεια ρώτησε τα μέλη ποιος θέλει να είναι υποψήφιος για πρόεδρος ή για οποιοδήποτε άλλο αξίωμα και ο ίδιος έκανε κάποιες προτάσεις. Ακολούθως μίλησαν όλα τα εκλεγέντα μέλη και όλα διατύπωσαν τις απόψεις τους με ευπρέπεια, σεβασμό και περισσή ευγένεια.

Τελικά το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος:                      Τρουπής         Θεόδωρος   του Γεωργίου.
Αντιπρόεδρος:                Βέργος           Ιωάννης      του Νικολάου.
Γενικός γραμματέας:     Τρουπής         Νικόλαος     του Αριστείδη.
 Ειδικός Γραμματέας;    Βέργος           Ιωάννης      του Σταύρου.
Ταμίας:                          Χρονόπουλος  Ιωάννης     του Ηλία.
Δημόσιες Σχέσεις:          Βέργος           Γεώργιος    του Δημητρίου.
Μέλη.
 Δάρας         Κων/νος     του Νικολάου.
 Μαραγκός  Χρήστος     του Ιωάννου
Χειμώνας    Ηλίας         του Θεοδώρου.

Από τα 9 μέλη ο Νίκος Τρουπής και ο Γιάννης Χρονόπουλος δεν μετείχαν της προηγούμενης διοίκησης του Συνδέσμου.

Αναπληρωματικό μέλος.
Σχίζας     Κων/νος      του   Νικολάου.

 Η Εξελεγκτική Επιτροπή αποτελείται από τους:

-Αναστασόπουλο  Χρήστο     του   Ιωάννου.
-Κατσιάπη            Γεώργιο    του  Πανάγου και
-Χρονόπουλο         Κων/νο     του  Ιωάννου.
DS_22.3.09
Το νέο ΔΣ.
Από αριστερά Ι. Στ. Βέργος, Κ. Δάρας, Γ. Βέργος,
Χ. Μαραγκός, Ι. Χρονόπουλος, Θ. Τρουπής, Η. Χειμώνας,
Ι. Ν. Βέργος και Ν. Τρουπής.

.

Ο νέος πρόεδρος του ΔΣ κ. Τρουπής έλαβε στη συνέχεια το λόγο και αφού καλωσόρισε τα δύο νέα μέλη στο ΔΣ, ευχαρίστησε όλους που ομόφωνα του εμπιστεύθηκαν το αξίωμα του προέδρου. Ευχαρίστησε επίσης  τους πατριώτες που ήρθαν και ψήφισαν και τόνωσαν έτσι την νέα διοίκηση, ώστε να συνεχίσει με επιτυχία το έργο της προηγούμενης. Υπογράμμισε με έμφαση:

.

"Ξεπεράσαμε την κρίση που δημιουργήθηκε, αισθανόμαστε δυνατοί με την στήριξη των πατριωτών  και τώρα συνεχίζουμε κανονικά το έργο μας".

.

Daras_G
Ο Γ. Χ. Δάρας τίμησε με την
παρουσία του τόσο τις εκλογές
όσο και τη  Γ. Συνέλευση.

 Ακολούθως έκανε μια σύντομη αναφορά στα συλλογικά μας πράγματα και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως όλα θα πάνε καλά.

Στη συνέχεια μίλησαν και άλλα μέλη του ΔΣ για διάφορα θέματα, αντηλλάγησαν απόψεις για τρέχοντα θέματα και έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ με δύο αποφάσεις.

Α) Την Κυριακή 5 Απριλίου 2009 να επισκεφθεί το ΔΣ το χωριό, για να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών στο Πολιτιστικό Κέντρο και να προγραμματίσει τις περαιτέρω ενέργειες. Επίσης να συζητήσει με τους πατριώτες που μένουν εκεί και να συναντηθεί με  πατριώτες που μετέχουν στα όργανα των Τοπικών Αρχών και να συζητήσει μαζί τους από κοινού δράσεις για προώθηση θεμάτων του χωριού μας.

Strikos_dim
Ο Μήτσιος του Στρικοπαναγή και η Ρίνα
του Ν. Κωνσταν/λου (σύζ. Ι. Ν. Βέργου)
χαμογελαστοί οδεύουν προς την κάλπη.

Β) Ο αντιπρόεδρος Ι. Βέργος και ο γραμματέας Ν. Τρουπής θα είναι τα μέλη του ΔΣ που θα συντονίζουν ενέργειες που αφορούν στο θέμα αξιοποίησης του φαραγγιού της Γκούρας. Επειδή τα άλλα χωριά έχουν φτιάξει τα μονοπάτια που οδηγούν στην Γκούρα με εθελοντική προσφορά, παρακαλούνται και οι δικοί μας πατριώτες που έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος να δηλώσουν στα 2 παραπάνω μέλη  την πρόθεσή τους να βοηθήσουν, για να γίνει και σε μας μια άπλή  διάνοιξη. 

                     ***

Λίγα λόγια και τηλέφωνα για τα μέλη του ΔΣ, για όσους δεν τα γνωρίζουν.

-Ο πρόεδρος Θ. Τρουπής είναι συνταξιούχος. Εργαζόταν στην Εμπορική Τράπεζα και στη συνέχεια στην Τράπεζα Αττικής. Έχει 2 παιδιά και μένει στο Παλαιό Φάληρο. Τηλ. 210-9827361

-Ο αντιπρόεδρος Ι. Βέργος είναι συνταξιούχος του ΗΛΠΑΠ και στον ελεύθερο χρόνο του ασχολιόταν με τοποθέτηση πλακιδίων και άλλων οικοδομικών εργασιών. Είναι παντρεμένος με τη Ρίνα του Νικόλα Κωνσταντόπουλου, έχει 3 παιδιά και μένει στο Ίλιον. Τηλ. 210-5723880.

-Ο Γραμματέας Ν. Τρουπής εργάζεται στη Εθνική Τράπεζα, έχει 2 παιδιά και μένει στο Ίλιον. Τηλ. 210-2626238.

-Ο Ειδ. Γραμματέας Ι. Βέργος είναι συνταξιούχος της Ιονικής Τράπεζας, έχει 2 παιδιά και μένει στο Περιστέρι. Τηλ. 210-5734981.

Eggonos_G. Vergou
Ο Χρήστος με τη γιαγιά του
Γεωργία Στ. Βέργου, συνόδευσε τους
 γονείς του στις εκλογές του Συνδέσμου.

-Ο ταμίας Ι. Χρονόπουλος είναι συνταξιούχος της Ιονικής Τράπεζας, έχει 2 παιδιά και μένει στο Μπραχάμι. Τηλ. 210-9348659.

-Ο Γ. Βέργος είναι συνταξιούχος έμπορας, έχει 2 παιδιά και 5 εγγόνια. Μένει στου Ζωγράφου. Τηλ. 210-7708109.

-Ο Κ. Δάρας είναι συνταξιούχος της Εμπορικής Τράπεζας, έχει 3 παιδιά και μένει στην Πετρούπολη. Τηλ. 210-5024792.

-Ο Χ. Μαραγκός είναι συνταξιούχος παιδίατρος, έχει 2 παιδιά και μένει στην Κηφισιά. Τηλ. 210-8001286.

-Ο Η Χειμώνας είναι υποπτέραρχος ε.α. και συνεχίζει να εργάζεται ως καρδιολόγος. Έχει 2 παιδιά και μένει στο Χολαργό. Τηλ. 210-6525920.

- Ο Κ. Σχίζας είναι συνταξιούχος ξενοδοχοϋπάλληλος, έχει 2 παιδιά και μένει στην Αγία Βαρβάρα. Τηλ. 210-5445085.

                                                                                    


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.