Athanasia KonstantopoyloyΈφυγε από τη ζωή στις 18/12/2019, σε ηλικία 87 ετών, η συγχωριανή μας Αθανασία Παν. Κωνσταντοπούλου, και η εξόδιος ακολουθία έγινε στις 21.12.2019, από την εκκλησία του χωριού μας Σέρβου, «Η Κοίμηση της Θεοτόκου».

Η Αθανασία ήταν το 8ο από τα οκτώ παιδιά (Ανδρέας, Διαμαντής, Κατερίνη, Βασίλης, Περικλής, Φώτης, Ηλίας, Αθανασία) του Θεοδώρου Ανδρ. Κουτσανδριά (Πρέζα) και της Βασιλικής Διαμ. Βέργου. Παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Ι. Κωνσταντόπουλο, και απέκτησαν δύο παιδιά, την Ιωάννα και τον Κώστα.

Επαγγελματικά, εργάσθηκε στην Εμπορική Τράπεζα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια της εκλιπούσης.

Η πιο καλή από τις γειτόνισσές μας στη Λακαθάνιζα, συνήθιζε να λέγει η μάνα μου για τη Θανάσω, που τη χαρακτήριζε η ευγένεια, ο καλός ο λόγος, το χαμόγελο, και η αγάπη της για την οικογένειά της. Την Αθανασία την γνώρισα καλά και σαν συνάδελφό μου, στην Τράπεζα όπου εργαζόταν, και έχαιρε τις αγάπης και σεβασμού των συναδέλφων της. Θα την θυμάμαι σαν νύφη, όταν σύμφωνα με τα έθιμα του χωριού μας, την ημέρα που παντρευόταν σαν γειτονόπουλο του γαμπρού, προπορευόμενος του συμπεθεριού που πήγαινε στο σπίτι της νύφης «να την πάρουν» για την εκκλησία, πήγα το «κανίσκι», που ήταν ένα ειδικό ψωμί. Σαν ανταμοιβή, σύμφωνα με το έθιμο, μου καρφίτσωσε στο πέτο του σακακιού μου μια μεταξωτή μεσίνα, (Μεταξωτό χειρομάντηλο στις αποχρώσεις μπλε και άσπρου).

Στο καλό, καλή μου γειτόνισσα.

Θοδωρής Γ. Τρουπής


Εικόνες από το χωριό