Έφυγε από τη ζωή στις 9 Φεβρουαρίου, και κηδεύτηκε την επομένη στο Κοιμητήριο Αγίας Τριάδας στην Τρίπολη,  ο Χρήστος Παν. Παγκράτης, 89 ετών.

Ήταν το 3ο από τα πέντε παιδιά (Γεωργία, Ηλίας, Χρήστος, Γιάννης και Κώστας), του Παναγή Ηλ. Παγκράτη (Χρόνη) και της Παναγιώτας Ηλ. Παπαγεωργίου, που ήταν αδερφή του Χρήστου και Γεωργίου (Μπρούκλη) Παπαγεωργίου.  Επίσης, έχει έναν ακόμη αδερφό, τον Χαράλαμπο, από δεύτερο γάμο του πατέρα του, που παντρεύτηκε μετά το θάνατο της μάνας του. 

Είναι γνωστό στους πατριώτες ότι η  μάνα του Χρήστου πέθανε στις 30 Νοεμβρίου 1948,  από το κρύο και το πολύ χιόνι στης Γριάς το Σωρό. Ερχόταν από τη Δημητσάνα, που είχε πάει με άλλους πατριώτες για προμήθειες και έμεινε εκεί, αφού δεν μπορούσε πια να περπατήσει από την κούραση, την πείνα  και το κρύο.

   Μετά το θάνατο της μάνας, η οικογένεια μετακόμισε στην Τρίπολη. Εκεί ο Χρήστος ασχολήθηκε επαγγελματικά  με το εμπόριο. Στην αρχή είχε επαγγελματικό αυτοκίνητο και στη συνέχεια άνοιξε μαγαζί με ρούχα και διάφορα άλλα είδη, με την επωνυμία ’’ΧΡΥΣΑΛΙΣ’’. 

 Ήταν παντρεμένος με τη Νίκη και είχαν  αποχτήσει δυο παιδιά, τον Παναγιώτη (Τάκη) και την Έλενα, που είναι παντρεμένα και ζουν στην Τρίπολη. 

ΚΑΝΤΗΛΙΟ Χρήστος ήταν πολύ καλός άνθρωπος, εξυπηρετούσε τους πατριώτες που πήγαιναν στην Τρίπολη και είχαν διάφορες υποθέσεις και γενικά έχαιρε  της εκτίμησης, όσων τον γνώριζαν.

Το οικογενειακό τους σπίτι στο χωριό είναι το σημερινό  της Βάσως Λιατσοπούλου. 

Ο Σύνδεσμος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς του Χρήστου.  


Εικόνες από το χωριό