Βάπτιση κόρης Βενετίας Β.Σχίζα-Αντωνοπούλου

 

Παναγιώτα (Νάγια),

 είναι το όνομα της νεοφώτιστης κόρης

των Γιώργου Αντωνόπουλου  (από την Καρδίτσα)

και της Βενετίας Σχίζα (από του Σέρβου)

Γράφει ο Βασίλειος Κων/ντή  Σχίζας

BaftisiSxizaΣτον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας του «αρκαδοκρατούμενου!» Δήμου Ιλίου, τελέστηκαν  την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, τα μυστήρια της Βαπτίσεως και του Χρίσματος, της  κόρης  του Γεωργίου Αντωνόπουλου και της Βενετίας Σχίζα.  Ο Γ. Αντωνόπουλος  είναι κάτοικος Καλλιθέας (Αθηνών), καταγόμενος  από την Καρδίτσα με μακρινή στο παρελθόν καταγωγή το χωριό Ίσαρη Μεγαλοπόλεως.

Η Βενετία  είναι θυγατέρα του γράφοντος Βασιλείου και της Ελευθερίας Σχίζα (και εγγονή του αειμνήστου  Κων/ντή).

Στη νεοφώτιστη δόθηκε το όνομα Παναγιώτα από τους αναδόχους Θάνο και Άννα Μαρία Αντωνίου, κατά το παραδοσιακό χριστιανικό έθος και τις ευλογίες της  Εκκλησίας μας, ενώ ιερούργησαν οι πατέρες, Αρχιμανδρίτης  Πρόδρομος  Αργυρόπουλος και  ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Πετρόπουλος,  ο οποίος σημειωθήτω είναι ακραιφνής Γορτύνιος  από το Περδικονέρι (και συμπέθερος Σερβαίικης  οικογένειας).  

Ακολούθησε δεξίωση σε κοσμική ταβέρνα της περιοχής. Οι συμμετέχοντες ευχήθηκαν  «να ζήσει η νεοφώτιστη», στην οποία  οι νεότεροι της προσέδωσαν  αμέσως, «επί τω ευφωνικότερον» όπως νομίζουν, το όνομα Νάγια  ως περιεχόμενο στο όνομα της (Πα)Ναγίας  και  αφού  συναίνεσαν  με το «έχειν καλώς»… οι γεροντότεροι!   


Εικόνες από το χωριό